Venüs: Sevginin Hikâyesi

Sevgili Dostlar, Venüs’ün geriye gidişi konusunda çok yazıldı, ana akım medyada bile yer buldu. Hatta biraz da bu yüzden bu konuda pek bir şey söylemek istemedim. Yazılan her şey benim bakış açımla uyumlu muydu? Değil. Peki, bu o uzmanların bir kısmı yalan-yanlış şeyler mi yazıyorlar demek? Elbette hayır. Onların verdikleri bilgilerle de aynı titreşimde olan pek çok insan bulunuyor. Ve bu yazılanlar onlar için gerçek. Gerçekliğimiz de perspektifimizle ve bulunduğumuz enerji bandıyla değişiyor.

İşte aslında Venüs’ün bize anlatmak istediği de tam olarak bu. Kendimizi hangi hikâyelere layık görüyoruz? Tarihimizi, benliğimizi nasıl daha iyi tanıyabiliriz? Tanımadığımız bir şeyi anlayabilir miyiz? Neler bizim için derinden değer taşıyor? Sevgi ve değer arasındaki ilişki nedir? Her sevdiğimize değer de veriyor muyuz? Bunlara bir önceki Venüs gerilemesinde değinmiştik. (Temmuz 2015) Pazartesi günkü yazıda bu konuda ufak bir hatırlatma da yaptım. Bu sırada, hala bu konuda bir defa daha yazıp yazmama konusunda kararsız kalmışken, Bill Attride’in mükemmel analiziyle karşılaştım. Ve kendi çalışmalarım yerine, onun bakış açısını sizlerle paylaşmaya karar verdim. Bill, bu konuda şunları söylüyor:

“Venüs’ün geri gidişinin armağanı sizi kendi içinizde bir yolculuğa çıkarmaktır. Böylece kendi değer deneyimlerinizi bir daha düşünebilirsiniz. Dünyadaki güzelliklerle olan ilişkinizi tazelemek-yenilemek-restore etmek üzere harika bir fırsat sunulmuştur size. Çünkü Venüs gerilemesinin temel prensibi sizi şu temel gerçeğe geri getirmektir: Değerin gerçek temel kaynağı ruhtadır, ilahi olanın ışıltısı sizi çevreleyen her şeyde ve eşit ölçüde içinizdedir. O, içinizdeki ve dünyanızdaki paha biçilmez değerin tek kaynağıdır.

Venüs’ün gerileyişinin ödülleri içinde bulunduğu burç tarafından şekillenir. Bu dönüşte Venüs Koç’tan Balık’a geri gidiyor. İşte bu yüzden, bu sefer iki çok farklı ödül sunacaktır size.

Venüs, Koç’ta geri giderken kendi doğanızı ve değerinizi ‘büründüğünüz kişiliğe’ ya da ‘halinize’ ne kadar iyi ördüğünüzü yeniden düşünme şansı tanır. (Mor Alev: Büründüğünüz kişilik yapay mı? Sizi ne kadar yansıtıyor?) Koç, dünyanızla nasıl ilişkiye girdiğinizi, kendinizi nasıl tanıttığınızı yönetir. O sizin etkiniz, tavrınız, tutumunuzdur. Bütün bunlar sizin siz olma şeklinizdir, hepsi aslen içeride yatanlar tarafından şekillenmiştir, orada kalbinizin de kalbinde, hepsi sizin sevginizle üretilmiştir. Siz zaman ve mekân içinde ilerlerken, nasıl sevdiğiniz (ve ne sevdiğiniz) kendini göstermek üzere içeriden dışarıya akar.

Koç’taki Venüs’ün en temel sorusu şudur: Önce kendinizi sevmek zorunda olduğunuzu anlıyor musunuz? Ya da daha da net olursak; Sevildiğinizi anlıyor musunuz? Sizin her zaman yanınızda bulunan sevdiğiniz, yaşam üstüne yaşam sizi yalnız bırakmayan, Yüksek Benliğiniz tarafından hep sevildiğinizi anlıyor musunuz?

Eğer buna biraz yaklaşabilirseniz, bu dünyanızda davranışlarınız, tavırlarınız, duruşunuz, nasıl ilerlediğinizle ve birbirinize nasıl ilişkiler kurduğunuzla kendini dışarıya yansıtacaktır. Ve bunu nasıl bileceksiniz?

Zarafetle ve kolaylıkla mı hareket ediyorsunuz? Diğerleriyle olan karşılaşmalarınızda sevecen bir cana yakınlık ve nezaket var mı? İçinizdekiyle mi parlıyorsunuz, sevgi dolu bir karakter ve kibar bir varoluş? Ya da, sizin görünüşünüz, çehreniz biraz daha sıkıntılı, daha az güvenli, gerçek sağlıklı öz-sevgide eksik birini mi açığa çıkarıyor?

Şimdiye dek öğrendiniz, dünya ile nasıl bir araya geldiğiniz, birbirinize nasıl davrandığınız gelecek tohumları atıyor ve bir gün onlar size hasat olarak geri dönecek. Yarın karşılaşacağınız gerçeklik, bugünkü tavırlarınız ve ilişkilerinizle şekillenir. Siz, sadece siz, daha iyi bir “siz” yaratabilirsiniz.

Sonra, Nisan’ın ikisinde Venüs ikinci bir ruh armağanı vermek üzere Balık’a geri dönecek. Burada yine Venüs-Değer’inin özel bir deneyimi Balık’ın kucakladığı öncü mantığa odaklanacak. Koç’taki deneyim ne kadar kendinizle, benliğinizle ilgiliyse, o sevgi ne kadar çok içinizde tutuluyorsa ve orada bulunuyorsa da,  o size sizi seven Yüksek Benliğinizden doğru gelmektedir… Balık deneyimi bunun için mükemmel eşlikçidir.

Çünkü burada, Balık’ta, Yaratılışın bütününü anlarsınız. Görürsünüz ki, en küçük formlardan, en büyük yıldız kümelerine uzanan genişliklere kadar, bütün bunların sevgiden dolayı olduğunu bilen hissi hissedersiniz.

Yaşayan bir inançla hem yükselir, hem de alçak gönüllü olursunuz. Çünkü sonunda herkesin geldiği TEK BİR kaynak vardır ve onun gerçek doğası Saf Sevgidir.

Ve buradan doğru anlarsınız ki, burada kendinizi sevmek için bulunduğunuz kadar, birbirinizi de sevmeye geldiniz… Çünkü arada bir fark yok. Eğer gerçekten anlarsanız ve bilirseniz, kendinizi nasıl ve neden sevdiğinizi, o zaman kaçınılmaz şekilde bu koşulsuz sevgiyi birbirinize dönerek de hissedip yaşayacaksınız ve bütün bir Yaratılış için de.

Gerçek Öz-Sevgi, Bencillik-Dışı Sevgiye yol açar; Herkes TEK olana döner.

Zodyak’ın ilk ve sonuncu burçları gerçekten hayatın Alfası ve Omegası. Kendinizi keşfetme yolculuğuna çıkarsınız, pek çoklardan birisisinizdir. Ve yolculuk bittiğinde, TEK olan tarafından bir arada tutulan pek çokların oluşturduğu bütün olursunuz.

Ama bütün bunlar sırasında, burçtan burca, hayattan hayata, bu Işıklı Ruh Yolculuğunda parlayan bir kıvılcımsınız.

Siz, şimdiye dek anlatılan en büyük hikâyenin içindesiniz, Sevginin hikâyesi.”

Bu muazzam güzellikteki analiz için Bill Attride’e çok teşekkür ederiz. (astrologerbillattride.com) Hepinize harika bir iç yolculuk diliyorum. Umarım içimizdeki ışığı en parlak haliyle bulur, gerçek renklerimizle parlar, her birimiz kendimize ve bütüne tekrar tekrar aşık oluruz.

Mor Alev

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek Benliğinizle daha aktif bir ilişki kurmak, böylece potansiyelinizin tamamını gerçekleştirmek üzere Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı© 2017 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2017  by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

3 comments

  1. Hak Yolu Aşk gerçekten. Koç burcu olarak sınavdan sınava geçiyorum.. Venüsle beraber ışık yolculuğundayız…

    Liked by 1 kişi

  2. Ne kadar sevgi dolu ve net çağrı yapan bir paylaşım! Merkürde de Venüste de aynısı oluyor, korku frekansına çekilip aksiyonları durdurma öğüdü alıyoruz:) Mor Alev senin de dediğin gibi belki de gerçekten buna ihtiyacı olan durması beklemesi gerekenlere de bu vesileler ile ulaşılıyor. Ben kendi gerçekliğimde ise duraklama korkma değil içe daha derine yol almayı seçiyorum… Bu yazın da o kadar yardım etti ki!!!
    Çoooooook teşekkürler

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.