Güneş Tutulması Balık’ta (Bölüm 1): Ev Ödevimizi Yaptık mı? – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

the-homework-simon-glucklich-1863-1943Sevgili Dostlar, bu güneş tutulması enerjilerini iki bölümde incelememize karar verdim çünkü okuyup geçmek yerine sizin de benim de özümsememiz iyi olacak bir takım çok önemli dinamikler bu tutulmayı kişisel tarihimiz için de çok güçlü kılıyor. Evet, biliyorum, biliyorum, son yıllarda sanki bana kalsa her dolunay/yeni ay/tutulma ilginç ve devasa güçte kelimeleriyle tanımlanacak ama inanın öyleler! Birbiri üzerine eklenen enerjiler hep bir öncekinden daha da etkin oluyor. Bazen ben de özlüyorum yarım sayfa süren dolunay ve yeni ay yazılarını!

Bu tutulma dönemi Ağustos’ta gelecek olan daha da büyük tutulma dönemine hazırlık olarak görülebilir. 26 Şubat’taki tutulma 2015 Kasım ayında girdiğimiz bir değişim döngüsünün de son rötuşlarını atıp kapatmamız için bize şans veriyor. Yaz başlangıcında büyük değişimi derinden hissetmeye başlayacağız, yazın sonunda tam hız değişimin içinde olduğumuzu bakıp da görmeyenler bile derinden bilecek.

Peki değişen nedir? Öncelikle, bu Başak-Balık ekseninde gerçekleşen son tutulma. 2015 yılının 11-11 tarihinde ayın düğümleri Başak-Balık eksenine geçmişti. Şimdi kısaca bu konudaki eski bilgileri hatırlayalım:

ketu-south-nodeGüney düğümünün bir adı karma, diğer adı ise ejderhanın kuyruğudur. Burası daha önce bulunduğumuz yerdir, dersleri alıp ezberlemişizdir, burası kaçıp saklandığımız yer, alışkanlıklarla döndüğümüz kısır döngünün başı, bazen üşengeçlikten bazen de korkulardan dolayı ayrılmamız zor olan noktadır. Burada öğrenecek bir şey kalmamıştır. Oysa hayat bizi hep ileri doğru ittirir, gelişmemizi ve genişlememizi ister. Güney düğümünde ne kadar çok kalırsak, o kadar çok sıkıntı yaşarız, enerji alanımız daralır. Yanımıza edindiğimiz deneyimleri ve bilgileri alıp yola çıkmanın vakti gelmiştir. İki yıldır dersleri alıp uzaklaşmamız gereken yer 3D Balık. Balık olumsuz olduğu için değil ama balık madalyonunun olumsuz 3D yüzü artık bize iyi gelmiyor. 2015’de bunu şöyle tarif etmişim:

“Bu enerjinin temizleyeceği durumlar şunlar: Hayata pembe gözlüklerle bakıp sadece hayal kurarak değişimi ummak, kendini kurban etmek, kendi özüne ihanet ederek özveride bulunmak, detayları atlamak, sağlıksız alışkanlıklar, bağımlılıklar, kolaylıkla kanmak ve kandırmak. Hmmm, özellikle özveri konusunda bu bloğun okuyucularının söyleyeceği çok şey olduğundan eminim. Arkadaşlar, kurban psikolojisi bu sefer gerçekten bitiyor, bitmeli!”

Karma?

Karma konusunda da şu ara notu düşmek isterim: Bildiğimiz karma tekeri hızlanan enerjilerle sona erdi. Bir hayatta öğrenemediğimiz dersi bir sonraki hayatta öğrenmek, bir hayatta yaptığımız seçimler sonucu kendimize doğmadan önce yaptığımız hayat planında onun tam tersini yaşattığımız durumlar artık yok. Yani bildiğimiz karma çoktan bitti! Karma açısından tertemiz bir sayfa açtık, bunun en kesin başlangıç dönemi de 11-11-2011 kapısına rast geliyor. Çok sık duyulan “geçmiş hayatımda ne yaptım da şimdi bunlar başıma geliyor?” sorusu artık geçerli değil. Zaten bu hızlı enerjilerde olumlu ve olumsuz yaratımlarımızın sonuçlarını da çok çabuk görüyoruz.

Peki, geriye ne kaldı? Çekirdek korkular, geçmiş yaşamlarımızdan kalan enerjik tahribat, geçmiş yaşamlar ve şimdiki hayatımızda oluşmuş şartlanmalar ve kalıplar… Biraz basitleştirmek gibi gelecek ama ben bunlara karmik alışkanlıklar ve bağımlılıklar diyorum, aynı drama bağımlılığımız gibi.

Şu yaşadığımız yükseliş sürecinde bunların hepsini ama hepsini temizlememiz gerekiyor, gereklilik kelimesini kullandım çünkü bu dönemde eksiksiz her birimizin hayat kontratında bu madde bulunuyor. Yoksa bu çağlar değişimi döneminde bu gezegene gelmezdik, başka yerlere giderdik. Bu ayıklama ve temizlemeyi de bizim için hiçbir varlık yapamaz. Yardım alabilir miyiz? Elbette! Alıyoruz zaten. Bu tutulma da, Zodyak da, çevre şartları da, kalbinizin sesi de yardımcı oluyor. Daha da fazla yardım istiyorsanız, bütün bir Işık Ekibiniz hazır bekliyor.

Şimdi, bu tutulmanın konusuna geri dönelim. Bu eksendeki son güneş tutulması, Güney Düğüme yani karmik alışkanlık ve bağımlılıklarımıza çok yakın gerçekleşiyor. Tutulmalar, ne olursa olsun ayın düğümleriyle yakından alakalıdır. Tutulma etkisinde altı ay boyunca olan olaylar bizi her zaman güney düğümden, kuzey düğüme götürmeye çalışır, gerekirse itekler. Direndiğimiz zaman küçük benliğimizin hoşuna gitmeyen şeyler olmaya başlar. Direnmediğimizde ise hayatımız yumuşacık akar.

Başımızı kuma gömmek mi, gömmemek mi?

mexico-underwater-museum2015 Kasım ayından beri yolumuz Balık’tan Başak’a gidiyor. Bu arada zihin gözümde başını kuma gömmüş deve kuşları ve insanlar görüyorum. Çünkü Balık’ın olumsuz 3D özelliklerini bırakmanızın zor geldiğini derinden hissediyorum. Özellikle 2000 yıl boyunca Balık çağında yaşamış olduğumuzu ve Kova’ya girdiğimizi düşündükçe!

Arkadaşlar, fanteziler âleminde, pembe gözlüklerle yaşamaya devam etmenin sonu çoktan geldi. Bütün bir 2016 boyunca kendimize gerçekçi ve tarafsız gözlüklerle bakmaya çağrıldık. Kendimiz, toplumumuz, dünyamızla ilgili gerçekleri yanılsamalardan ayıklamamız gerekti. Bu durum, önümüzdeki 2 ay boyunca iyice güçleniyor, yani daha çok yalan ve yanılsama fark edeceğiz. Yalanlar artmayacak ama onları yakalama yeteneğimiz artacak. Gerçeklik dedektörümüz gayet iyi çalışmaya başladı ve iyiden iyiye güçleniyor.

Bu eksenin son iki ayına giriyoruz, Mayıs ayı başında tam bir enerji değişimi yaşayacağız ve Kova-Aslan eksenine gireceğiz. Buna bir eksikleri tamamlama, rendeleyip cilalama dönemi olarak bakabilirsiniz. Önümüzdeki aylarda kör noktalarımızın farkına varacağız. Bir ihtimal gerçeği görmek canımızı yakabilir önce, ama boş umutlar ve yanılsamalarla hayatımızı geçirmektense Başak’a doğru yol almak çok daha yapıcıdır. Kancalarımızı tek tek temizlemeye devam edeceğiz. Umudum Mayıs ayına girerken büyük kancalardan kurtulmuş ve ufak tefek kopçalarla idare eder hale gelmiş olmamız. Mayıs’ta bu seneyi çok sevmeye başlayacaksınız. Hayatınıza güneş bir başka doğmuş gibi gelecek. Aslan, bütün ihtişamıyla ve çocuksu sevinciyle bizi bize taşıyacak. Ama önce ev ödevimizi yapmamız gerekiyor. Yoksa Aslan Kral’ın keyfini tam anlamıyla yaşayamayabiliriz.

Balık Güney Düğümünde zavallı hissetmemiz, kendimizi şartların kurbanı görmemiz, fantezilerimizin gerçekleşmesi için bizi kurtaracak beyaz atlı prensi ya da peri padişahının kızını sonsuza dek beklememiz çok mümkündür. Balık güney düğümünde bir şeyler size dışarıdan olur gibi gelir. Gerçek spiritualizm, ruhani olmak, bir olmak, sonsuz transandantal âlemler Balık burcunun en yüksek oktavıdır. En düşük oktavıysa işte bu bağımlılık ve fantezi dünyasıdır. Daha önce uyarısını yapmış olduğum bir konuyu yinelemekte fayda görüyorum çünkü bu tutulmanın temel enerjisinde de bu yatıyor. Ocak başında yayınladığım 2017 yılı enerjileri yazımdan kopyalarsam:

“Ve son olarak, ruhani ve kişisel gelişim çabalarınızı, “sevgi temelli” yaşamayı bir uyuşturucu gibi kullanmayın. Evet, kesinlikle sevgi temelli yaşayın! Bu blog bunun dışında bir şeyi asla önermez! Ama dikkat edin, hayat, günlük hayat, yolda yürümek, çalışmak, yemek, hizmet etmek ya da hizmet edilmek, birisinin ayağına yanlışlıkla basmak bile ruhani ve ilahidir. Sevgi temelli yaşamak budur! Gerçeklerden kaçmak, yapılması gerekenleri yapmamak için pek çok yol keşfettik, şimdiye dek  aşırı televizyon, bilgisayar ve telefon, aşırı dinler, dedikodu, aşırı yemek, alkol, ilaç kullanımı, aşırı spor, aşırı alışveriş, aşırı cinsellik ve daha pek çoğunu kullandık. Ama kaçışın sonu yok. İllüzyonu sona erdiriyorum derken, bir başka illüzyon yaratmayın kendinize. Kutsal “Hayır!” kavramından kaçmayın, kaçmak için kendinizi oyalamayın. Bu sene kaçırılmayacak kadar değerli. Kendi değerinizi bilin ve ilan edin. Bunu günlük hayatınıza uygulayın.”

Başak’la Pratik Çözümler

rahu-north-nodeNeyi bırakmamız gerektiğini konuştuk, peki onun yerine ne gelen nedir? Başak! Ama Başak burcunun düşük 3D enerjisi değil, yani koşuşturup duran, hizmet eden ve bununla ilgili pasif agresif hale geçip şikâyet eden, yorgunluktan kendine bakamayan, detaylarda kendini kaybeden, temizlik delisi, muhasebeci, hayattan keyif almayan arketipten bahsetmiyoruz. Bizim bahsettiğimiz 5D Başak. Eğer Balık bir vizyon geliştirirse, Başak bunu fiziksel yaşamda yaratıma sokar. Hayatımızın her yönünü çok daha rahat, saf, berrak ve dengeli hale getirir. Başak her şeyden önce verimlidir, bolluk getirir! Bedenimize saygı gösterir. Balık sonsuzda ve bedensizken, Başak tam burada Toprak Ana’nın hediyesi tabiattadır ve ona gözü gibi bakar.

Kuzey Düğümü ve Başak hakkında 2015 yazısında şunları anlatmıştım:

“Kuzey düğümü ise ejderhanın başı, hedeftir, kalbimizin derinlerinden doğru ulaşmayı arzuladığımız nokta, öğrenmeyi istediğimiz yetenekler ve bu süreçte kazandığımız deneyimleri temsil eder. Eskiye saygı duyup teşekkür ederek yeniye uzanmak bizleri potansiyelimizin gerçekleşmesi yoluna koyar, o yolun yarısındaysak bile bereketi, coşku ve heyecanı bulmaya başlamışızdır.

Gittiğimiz yön ise şu anahtar kelimelerle anlatılabilir:  Sorunları somut verilere dayanarak çözmek, detaylara özen, hayallerin nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda pratik çözümler, toplum hizmeti, şifa, bedensel arınma, sağlıklı yaşam, yeni prosedürler, yeni rutinler yaratmak, yardım etmek.

Bu enerji değişiminin 11-11 kapısıyla aynı zamanda gerçekleştiğine dikkatinizi çekerim. Bence Başak kuzey düğümü hepimize iyi gelecek, çalışıyoruz ve çalışacağız ama eğer detaylara dikkat edersek, kendimizi dedikodu, yanıltıcı hayaller ve temelsiz inançlardan arındırırsak önümüzdeki iki yıla yakın süre “süper üretken” geçebilir.”

Şu anda kendimize sormamız gereken sorular şu aşağıdakiler, böylece son 14 ayda neleri değiştirip değiştirmediğimizi de görebiliriz. Bir yılı aşkın süredir,

  • gerçeklere ne kadar saygı gösterdim, gösteriyorum?
  • hangi temelsiz korkularımı temizledim?
  • ben kurban mıyım?
  • ne kadar güçlüyüm?
  • pratik çözümler üretme konusunda neler yaptım?
  • bedenime nasıl baktım?
  • sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve diğer sağlıksız kaçış bağımlılıklarımla nasıl başa çıktım, çıkıyorum?
  • dedikodu ediyor muyum?
  • kendimi kendi uydurduğum korku, kaygı, şüphe filmlerine kaptırıyor muyum?
  • ruhani olana saygı duyduğum kadar, fiziksel yaşamımdaki hallere ve varlıklara da saygı duymayı öğrendim mi?

Çünkü bu soruların cevabı sizin Balık-Başak ekseninde ne kadar ilerlemiş olduğunuzu gösterecek. Daha almanız gereken yol olduğunu düşünüyorsanız, iki ayımız daha var. Bu tutulma sizi ittirecek, cesaretlendirecek, bazen de bu derslerin bitirilmesi için başöğretmen gibi sizi etüde alacak. Başka öğrenciler güle oynaya dağılırken kendinizi kötü hissetmeyin. Cezalı değilsiniz, hızlı kurstasınız. Ve öğretmen sizi seviyor, o yüzden yardım ediyor.

Satürn ve Galaktik Merkez

Sevgili Dostlar, bildiniz, başöğretmenden bahsederek üçüncü bir varlığı daha formüle ekledim. Başöğretmenimiz Satürn! Satürn Galaktik merkeze geri geldi. Mayıs ayına kadar, yani ay düğümlerinin yer değiştirmesine kadar bize yardımcı oluyor. Onun 5D yansıması şefkatli ve disiplinli bir öğretmendir. Başak Kuzey Düğümüne ulaşmak da disiplin ister. Ev ödevimizi en iyi haliyle bitirmek, dersten tam puan almak için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Satürn’ün Galaktik Merkez konumuyla ilgili bu sene başında şöyle yazmıştım:

“Galaktik Merkez, bizim yuvaya dönüş sinyalimizi ileten kaynak gibi çalışır. Ruhumuzu, evrensel bağlantılarımızı temsil eder. Bize Galaktik İlahi bilgileri indiren merkezdir. 26-27 derece Yay’da, yani özgürlük ve gerçekler burcunda bulunması bir tesadüf değildir. Ruhumuzun özü temel gerçekleri taşır ve gerçekler her zaman özgürleştirir. Satürn, bu sene bu alanda Şubat’tan Mayıs’a kadar vakit geçirecek. Sonra Kasım’da yine burayı ziyaret edip, Plüton ve Jüpiter’le 2020’deki büyük buluşması için Oğlak’a geçecek. O buluşmadan önce yapılması gerekenler var. Satürn, sadece bizi inançlarımız konusunda arınmaya, harekete çağırmıyor aynı zamanda gerçeği günlük hayatımıza uygulamak üzere yeryüzüne indiriyor. Bu arada (Ha, ha! Satürn hakkında bu kelimeleri yazdığım bir gün olacağını düşünemezdim!) Jüpiter’le birlikte büyük şans getiriyor! Yani Satürn şunu söylüyor: ‘Harekete geçişiniz, gelecek vizyonunuz için çalışmanız, inanç temizliğiniz boşa çıkmayacak.’ Çok çabuk davranışlarımızın meyvelerini almaya başlayacağız. Satürn değişimi bloke eden her şeyi ama her şeyi eritmekten geri durmayacak.”

Belki kendinizi, okul kapısında dizlerine koyduğu defterde ödevini bitirmeye çalışan bir öğrenci gibi hissedebilirsiniz, belki de “başımı kuma gömmeye devam etsem daha iyi olur, saklanırsam bu enerji de gelip geçebilir” de diyebilirsiniz, belki de siz ödevinizi yaptınız ve yıldızlı pekiyiye ve eğlenceye hazırsınız! Siz nasıl hissederseniz hissedin, gelişimimiz devam ediyor. Enerjiler kimseyi es geçmiyor. Hiç değişmez dediğiniz insanlarda bile değişimi görüyorsunuz, yaşı kaç olursa olsun!

Tutulmanın gerçekleştiği Balık, 5D haliyle birliktelik bilincidir. Kolektif ruhumuz ve koşulsuz sevgidir. Masumiyet, saflıktır. Yaratan’ın sevgisini yansıtır, sonsuzdur. Merhametinin de sonu yoktur, yumuşacık bulutlarla sarmalanmış gibi olursunuz. Balık aynı zamanda sezgilerimiz ve dostluklarımızla bağlantıda hissetmemizi sağlar. Dostlarımızın gerçek benliklerini görebilir ve onları ne kadar çok takdir ettiğimizi idrak edebiliriz. Bu yeni ay ve güneş tutulmasında içe dönmek, rehberlik almak çok kolay olacak. Bu rehberlikle sevdiklerimize davranış ve kelimelerle cömertçe sevgimizi ifade etmemiz de su gibi berrak ve akışta olabilir. 3D Balık’ın bütün sanrılarını arkada bıraktığımızda, başımızı kumdan çıkardığımızda geriye kalan nedir? Ben sizim. Siz de ben. Birlikteyiz. Ve her şeyi başarabiliriz.

Bu tutulmanın ve yeni ayın önemli bir parçasını ve önümüzdeki aylara olan etkisini kapsamış olduk. Yarın diğer enerjilerine bakacağız.

©Mor Alev 2017

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

6 comments

  1. Bu muhteşem yazı ve yazılarınızı için çok teşekkür ederim bu tutulmananın etkilerini Şubat ayı başından beri yaşadığım olaylardan dersler çıkararak anlıyorum aslan burcuyum yükselmenin boğa ay burcum balık tutulmada nasıl bir arınma yolu seçmeliyim size danışmak istedim.
    Sevgilerimle

    Beğen

    1. Sevgili Ebru, yöntemler bölümüne bir göz atın, inanın ne yapmanız gerektiğini kalbiniz size söyleyecektir. Sevgilerimle

      Beğen

  2. Beni inanilmaz yukselten her kelimesinde,virgulunde coskuyu hissettigim ve iyi ki bu donemde hayata gelmisim diye cok cok mutlu eden bir rehber yazi olmus ciddi derecede basarili ozetleme basarinizla beraber.. yolculugumu farkettigimde bu 3D dunyaya geldigim icin icimdeki ofkeyi, hayal kirikligini kesfetmistim. Simdi ise iyi ki bu donemi secmisim diye sukrediyorum. Ejderhanin basi icin cok ama cok beklemis hissediyorum.iste belki de tam da bu yuzden mayis sonrasi icin her yeni dogan gune duydugumundan daha cok heyecan besliyorum icimde.

    Liked by 1 kişi

  3. sevgili mor alev, yine her zamanki gibi ilham verici güzel bir yazı için teşekkür ederim, yazıdan esinlenerek merak ettim, acaba kova burcunun 3D hali ile 5D hali arasındaki farkları öğrenebilir miyim?

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.