Cennetten Mektuplar #5898 – Tebrikler!

sprinkle-net-remarkable-award-in-open-color-category-siena-photo-awards-fuyang-zhouTanrı dedi ki;

İyimserlik yapay değildir. Olmayacak dua ya da boş söz değildir. Sahip olduğunuz en yardımcı araçlardan biridir.

İyimserlik başarı odaklıdır. Kötümserliğin tam tersidir. Kötümserlik, eğer açık olsanız hayatın size sunabileceklerini reddetmenizdir.

Gerçekçilik olarak savunulan kötümserlik, kesinlikle kendiniz için o kadar da mükemmel olmayana bahis oynuyor. İhtimaller sıklıkla çok iyi olmayabilir, ama hayatın neresinde sadece en yüksek ihtimale oynanacak diye yazar? Bu şekilde, büyük fırsatları kendinizden uzak tutuyor olabilirsiniz. Kendi kendinizi denklemden bu kadar kolayca çıkarmayın.

Hedefinizi tutturmanızdan ne kadar uzak olduğunuzu kendinize ve diğerlerine işaret etmekle süper-zeki olduğunuzu düşünebilirsiniz. Kazanmış olduğunuzda, önceden bine karşı bir şansınız olmuş olsa bile, ihtimaller umurunuzda olur mu? Kesin olan şey, eğer denemezseniz kazanamayacağınızdır.

Bir dakikalığına şunu düşünelim; ihtimaller sizin yanınızda olsun olmasın, istediğiniz için yola çıkma cesaretinizle doğada bir hareket yaratıyorsunuz. Hayata bir fırsat veriyorsunuz.

Eğer baştan kendinizden vaz geçerseniz, başarmak için düşük titreşim yaratırsınız. Diyelim ki, yeni bir iş başlatmak için bir fikriniz var ve dünyanızdaki herkes bu fikrin işe yaramayacağını söylüyor ve siz de o fikirden vaz geçiyorsunuz, hayalinizi gerçekleştirmenin şansı nedir? Sıfır.

Bu her gün oluyor. Birisi bir başkasını dinliyor ve hayallerini bırakıyor.

Bu aynı zamanda, bilgi sahibi kişilerin neyin hayranlık verici şekilde başarılı olacağını söylediklerini dinlemeyen kişilere de oluyor. Hayalcinin doğru olduğu kanıtlanıyor ve kritik eden, tavsiyesi ne kadar iyi olursa olsun yanlış oluyor.

Düşük riskli seçimler var olan her şey değildir. Ne de düşük riskli olanlar her zaman kazanır.

Yenilgiye uğramış bir yaklaşım ve tavrın hayalleri gerçekleştirmesi pek olası değildir. Dünyanızda söylediklerimi kanıtlayan pek çok şey var. Hayallerinin gerçekliği kanıtlanan sayısız insan var. Asla büyümesine izin verilmemiş bütün güzel hayalleri de bir düşünün, çok yazık.

Bu, her rüyanıza her şeyinizle yatırım yapmalısınız demek oluyor mu? Elbette hayır. Ancak, size söylemek istediğim şudur, çok şey diğerlerinin ne söylediğine değil, hayalinizin ne olduğuna ve cesaretinize bağlıdır.

Herkes uçulabileceğine ve Wright Kardeşlerin bunu yapabileceğine inandı mı? Hiç de değil. Ama bu iki kardeş uçakları dünyaya getirmeseydi, bir başkası yapacaktı. Ancak onlar üzerlerine düşeni yaptılar ve diyebiliriz ki, kazandılar.

Kim Einstein’a inandı? Altı yaşına kadar konuşmadı bile. Kendisi ve dünya için ne büyük şans ki, Einstein ayak diredi. Devam etmek için, düşündüğü şekilde düşünebilmek için, başkalarından izin almak için kimseye danışmadı.

İlgili becerilere sahip kişiler tarafından bir araya getirilen işler ve kariyerler, yüksek başarı ihtimallerinin de her zaman kazanmadığını gösterir. Yani başlayanlar da her zaman kazanmaz. Örneğin, tek birini kazanmadan önce Abraham Lincoln ‘un pek çok seçimi kaybettiğini duymuşsunuzdur.

Sıfırdan başlayarak ateş yakmayı keşfeden her kimse, ateşi yakmadan önce kaç defa denemiş olduğu bilinmiyor. Bir fikrin sizin için anlamı ne kadar büyük, yani gerçekten kalbiniz için ne kadar büyük? Sizin için her şey anlamına gelmek zorunda değil, ama eğer öyleyse, neden hayalinize doğuş şansı tanımıyorsunuz? Egonuzu tatmin etmek için değil, ama fikrin kendinin ısrarı için. Peki, başarılı olamazsanız ne olur? Ayağa kalktınız. Tavır belirttiniz. Ona verebileceğiniz her şeyi verdiniz. Tebrikler!

Bu mesajı  ileten Gloria Wendroff’a çok teşekkür ederiz. Orijinalini http://heavenletters.org/ da bulabilirsiniz.

Bu dönemde hayatınızın her yönünde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, hayatınızı tüm potansiyeli ile yaşamak üzere Yüksek (Öz) Benliğinizin rehberliğini almak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı© 2017 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2017  by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

3 comments

  1. sizce dünyadaki en kötü insan olma ihtimalim nedir? acaba diyorum… çünkü gerek kendi hatalarım gerekse çevremdekilerin baskıları yüzünden böyle düşünmeye başladım.

    Beğen

    1. Sevgili Someone

      Böyle bir ihtimal SIFIR! Çünkü iyi ve kötü, insan yapımı gerçek olmayan kavramlardır. Suçluluk duygularınızı salıverin gitsin. Kimsenin beklentilerine göre yaşamak zorunda değilsiniz, o beklentilere sahip olanlar en sevdikleriniz bile olsa. Verdikleri sevgiye şart koşanlar, adı üzerinde “koşullu sevgi” verirler. Bu da gerçekte sevgi değildir, yine insan yapımı bir ödüllendirme ve yönetme sistemidir. Siz kendinizi sevin, enerjiniz yükselsin. Siz iyimser ve sevgi dolu olun, zarif ve kibar olun, bunların üzerine çıkın. O zaman koşulsuz sevgiyle tanışacaksınız ve şimdi size baskı uygulayanlar da bu sayede koşulsuz sevgiyi tanıyacaklar. Hatalarınız hata değil, sadece olmuş olan şeyler. Onlardan öğrendiniz ve yolunuza devam etme zamanınız geldi. Sevgilerimle

      Beğen

  2. Sevgili Mor Alev ,
    Ne güzel anlatmışsınız.Elinize yüreğinize sağlık.Hepimiz koşulsuz sevebilmeyi ama herşeyden önce kandimizi koşulsız sevebilmeyi öüreniyoruz öğrenmeliyiz
    Sevgiler

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.