Yeni Ay Kova’da: İdealler harekete, değerler yükselişe dönüşsün – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

heart-and-mind-megan-laurelYeni ayların özelliği onun aslında karanlık olmasıdır. Köşede sizi neyin beklediğini göremezsiniz. Bunun aksine dolunaylarda gerçeği bütün çıplaklığıyla görme şansını yakalarsınız, öyle olunca da dolunay çılgınlık zamanları olarak bilincimize kazınmıştır, oysa sadece gerçeği görüyorsunuzdur, tepki verirsiniz. Çılgınlık tepkilerimizdedir ve tepkilerimizde seçim hakkımız vardır, delilik, aşırılık ya da sakinlik, yapıcılık… Yeni aya geri dönersek, bu karanlıkta henüz ne olacağını bilmeden ilk adımları atarız.  Yeni ayda sıklıkla size dışarıdan bir şeyler olmaz, olanlar içinizdedir. Niyetlerini belirleyecek ve adım atacak olan sizlersiniz, sonra olacakları başlatan da sizsiniz. İşte bu iç adım ve sonra da onu dış hareket ve davranışa dönüştürme şansı her ay bizimledir.

Yin Ateş Horoz Senesi

Bu yeni ay, yeniden yeni başlangıçları simgelerken aynı zamanda yeni Çin yılını da başlatıyor. Bu sene, bir Yin Ateş Horoz senesi. Çin astrolojisini çok iyi bilmiyorum ama bu sefer dikkatimi çekti. Çünkü Sabian sembollerine baktığımızda, Jüpiter haftalardır aynı Horoz derecesinde duruyor. Araştırdım. Çin astrolojisinde horoz, renkli ve eksantriktir. Yin kesinlikle bu seneye Kutsal Kadın (Dişi) enerjisini akıtıyor, sezgi ve iç görülerimizi dinlememizi söylüyor. Bu senenin dişi niteliğini bir hafta önce bütün dünyaya yayılan protestolarda, milyonlarca kadın ve erkeğin kadın hakları için ayağa kalkmasıyla gördük. Horoz, yeni günün şafağını karşılar ve kutlar, bizi “uyanmaya” çağırır, bizi organize eder, böylece hayatlarımızda nelerin değişmesi gerektiğini görürüz ve sonra da çiftlikte yoğun ve durmak bilmeyen bir çalışma başlar. Kolları sıvarız, işe girişiriz. Bu sene uyumamanızı öneririm. Harekete geçin. Çalışın. İç yönlendirilmelerinizle hem olun, hem yapın.

Dinamik ve Öncü T Kare Açı

Dostlar, Öncü T Kare Açısının yarattığı enerjiyi birkaç seferdir konuşuyoruz, ama yeniden hatırlatmak istiyorum. Jüpiter-Haumea bir tarafta, Uranüs-Eris tam karşıda, ortada Plüton inanılmaz gelişim ve değişim getirebilir.  Eski ataerkil sistemlerin dayattığı baskıya karşı (Plüton Oğlak’ta), gerçekler ve bireysel haklar için (Uranüs ve Eris Koç’ta) uyum ve barış için, uyum ve barışla bir araya gelen insanlar (Jüpiter ve Haumea Terazi’de); bu enerjinin özetidir.  Bu T kare açıya Sabian sembollerini de eklersek çevremizde olanları biraz daha da iyi anlamlandırabiliriz:

Bu yeni ayın yöneticisi Uranüs, “Boksör ringe giriyor” açısında; anahtar kelimeler ise, sosyal agresiflik, ün ve güç arzusu, insanoğlunun ham gücünü gösterebilene hayranlık ve özlem duyma alışkanlığı. Gücüyle herkesi ezebilene mi hayranlık duyulacak, yoksa bireyler kendi gücünü kabul ederek “ben de varım!” mı diyecek?

Plüton, “Büyük Britanya bayrağını çekmiş savaş gemisi” derecesinde; milliyetçilik, emperyalizm, savaş oyunları, böl ve yönet, paranoya ve isyan. Siyasetin ve siyasi gücün tuhaf belirsizliği bu sembolde ortaya çıkıyor, getirdiği değerler ve tehlikeler nelerdir? Gerçekten savaş mı var, bu bir blöf  ya da güç gösterisi mi? Çok ilginç ki, siyasi gösteriler gitgide hayatımızda daha da geniş yer almaya başladı. Trump’ın başkanlık yemini sırasında da bu açı aktifti. Trump, açıkça gerçeğe karşı çıktı, sadece ve sadece kutlamaya gelen kişi sayısının daha fazla olmasını arzuladığı için kameralar karşısında “yalan” söyledi, taraftarları bunu “alternatif gerçek” olarak savundular. Peki, normalde insanları pek de meşgul etmeyecek bu konu neden bir anda önemli oldu? Çünkü boksör tek ve en güçlü olmak istiyor, o yüzden kendine rakipler de üretiyor, dövüşmezse gösteri biter, boksörün bir önemi kalmaz. Plüton ise bu eski ataerkil yaklaşımları “imha etmek” için üzerine düşeni yapıyor. Bu örnek dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı senaryolarla tekrarlanıyor, isyan ise kaynama noktasına ulaşmak üzere.

year-of-the-yin-fire-rooster-john-lundJüpiter, “Gün doğuşunu muhteşem ve hevesli notalarla haber veren horoz sesi” derecesinde; iyimserlik, başlangıç, dürüstlük, cesaret, kendini onaylamak, yeni fırsatlar ve niyetler. Yeni bir başlangıcı ilan ederek bu başlangıcı YARATMAK. “Şafakta” bu yeni başlangıcı görebilen ve kutlayan çok az insan vardır. Günün ne getireceğini yeniyi ilan eden bile bilemez ama niyetini açıkça ortaya koyar. Bu, hayatın yeniden doğuş döngülerine olan tepkimizin neyi doğurduğumuzu belirlediğini anlatan bir semboldür.

Bu üç sembole bakarsak ne kadar toplumsal ve politik günler de yaşadığımızı görebiliriz.

Yeni Ay Kova’da

Kova, Oğlak burcuna tepkidir. Bitirmekte olduğumuz Oğlak dönemi zorunluluklar ve şartlandırılmalarla doludur. “Yapmalısın” der, ya da “yapmamalısın.” Oysa Kova, “beni ilgilendirmez, sen ne dersen de, ben yapmak istiyor muyum? Önemli olan budur” der. Kuralları yıkar ve onların dışında düşünmeye cesaret eder. Ana akım değildir. İnsanları şok etse de, başı biraz belaya girse de, bir şey önce onun aklına yatmalıdır, sadece öyle olursa diğerlerinin kurallarına uyabilir – uyarsa tabii! Bu, kalıplardan ve monoton tekrarlardan kurtulmamızın desteklendiği bir dönemdir. Gerçek renklerimizi böylece tanıyabilir ve yansıtabiliriz. Yükseklerden bakar ve böylece olayları netlikle görebilir. Kova kişisel bir burç değildir, toplumsaldır ama toplumsal hareketlerin kişilerde başladığını bilir. O bir vizyonerdir. Daha keyifli, sağlıklı ve aydınlık bir gelecek için çok daha iyi bir yol olduğunu görebilir.

Bu yeni ay, Venüs ve Satürn arasındaki zorlu kare açının tam ortasında. Venüs, Balık’ta koşulsuz sevgiyi deneyimlerken, fazlasıyla hayallere dalmaması için Satürn yalın gerçekleri ona yansıtıyor. Venüs “ama bu haksızlık, bak ne güzel hayaller kuruyordum!” derken, kendini toparlamaya da çalışıyor. Ve Satürn sayesinde gördükleri üzerinde istemeden de olsa çalışmaya başlıyor. Bu zamanda kendimize ve sevdiklerimize nasıl davrandığımız konusunda katı gerçeklere uyanabiliriz. İyi haber ise Kova enerjisi bizleri bakış açımızı ve dolayısıyla ilişkilerimizi değiştirmemizde yardımcı olacaktır.

Bu arada Koç’a geçmeye hazırlanan Mars, Chiron ve Venüs’le Balık’ta bir küme yaratıyor. Geçen yılın değişken burçlardaki kare açısına benzer bir kaos hissini hâkim kılıyor, bunun şifalı ve yaratıcı kaos olmasını sağlamak, her zaman olduğu gibi bizim seçimlerimize bağlı.

Şubat’ın kısa olduğuna bakmayın!

Arkadaşlar, bu yeni ayla Şubat enerjilerine de geçiş yapıyoruz. Şubat ayının hızlı ve çılgın günlerinin değişim, gelişim ve genişleme potansiyeli de devasa! Tutulmalara hazırlanırken, devrim enerjisi her yerde. Bu tutulmaları uzun süre konuşacağız, belki gerçekleştikten uzun süre sonra da geri dönüp “neler oldu, nasıl oldu?” sorularını cevaplamaya çalışacağız. O yüzden, daha önce paylaşmış olduğum 2017 önerilerimi yeniden hatırlatmak isterim. Bunları günlük hayatımızda birer rehber olarak kullanırsak bu potansiyeli en olumlu haliyle kullanabiliriz.  (Bağlantısı burada, öneriler yazının yarısından sonra liste halinde görülebilir.)

Şimdi, önümüzdeki 4 haftaya imzasını koyan enerjiye bakalım:

Yeni Ay Sabian sembolü, “Kartala dönüşen bayrak”

william-monague-ojibwa-art-blue-moon-moreBu son derece güçlü bir sembol. İdeallerin harekete, yaşanılabilir gerçeğe dönüşünü anlatıyor. Yeniyi görmek ve anlamak yeterli değildir. Yeni OLUNMALIDIR. Vizyon sahibi olmakla, bu vizyonu harekete geçirmek farklı şeylerdir. Burada ideallerin ve tutkuların harekete dönüştürüldüğü durumları görüyoruz. O zaman gerçek kuvvete sahip olduğunuzu anlarsınız. Sanki yeniden doğmuş gibi hissedersiniz kendinizi. Bu sembol aynı zamanda yükselişi de anlatır.

Bir şeyi sadece yaşarsanız, onu daha iyi anlayabilirsiniz. Burada bazen kaçınılmazlık ya da kader de araya girer, her şey sizi onu yaşamaya iter. Ne yapacaksınız? Yatağın altına saklanmak da, kendini zincirlemek de birer seçenektir.  Peki ya o şeyin, fikrin, tutkunun bedenlenmiş hali olmaya ve onunla hareket etmeye karar verirseniz ne olur? Kartal, olumlu, epik, kahramanca, vizyon sahibi bir semboldür. O yükseklerde her şeyi gören gözdür. Genelde, son anda uçarak gelir ve engelleri yerle bir eder. Bayrak ise bu bahsettiklerimizin sembolüdür, neredeyse sembollerin sembolü… Yani, umudunuzu kaybetmeyin, bağlı olduğunuz ya da çağrıldığınız yüksek değerlere bağlı kalın. Şu anda belki çok aşağılarda hissediyorsunuz kendinizi, sanki umutlarınız da yerlerde, oysa burada karma, kader, neden-sonuç yasası, adına ne isterseniz diyebilirsiniz, geliştirici enerjiler çok güçlü. Yüksek hareket ve davranışlarınızla hızla siz de yükseleceksiniz!

Şimdi, bu sembolün toplumsal yüzüne biraz bakalım. Bayraklar aynı zamanda toplumları da temsil eder. Ayağa kalkan toplumlar? Çok mümkün. Konuşmaktan yapmaya dönüşen siyasi ya da toplumsal hareketler de çok mümkün. Bu yönden bu yeni ay yukarıda bahsettiğim T kare açı ile uyum içinde. Hiç beklenmedik şekilde inanç ve idealleri için ayağa kalkanları görebiliriz.

wheel-of-fortuneKova Yeni Ay, hepimizi yeni şeyler denemeye, yeni fikirleri harekete dönüştürmeye teşvik edecektir. Bundan kuşkunuz olmasın. Ben bu yeni ayın enerjisinin tamamına baktığımda, olasılıklarını Tarot kartlarından Kader Çarkına da benzetiyorum. Çarkı çevirmeye çağrıldık ve 2012’de çevirdik. Her yeni başlangıçta olduğu gibi çarkın nerede duracağını bilmiyoruz. Durup beklersek şansımızın, fırsatımızın gözümüzün önünde kaçıp gittiğini görebiliriz. Ama enerjimiz ve davranışlarımızla sonucu etkileyebiliriz. O zaman kader,  değiştirilemez olmaktan çıkar ve seçtiğimiz şey olmaya doğru dönüşür. Umudumuz, iç sesimiz ve derin gerçeğimizle uyumlu davranışlarımız şu anda en büyük yardımcımız ve desteğimiz.

Yeni ay 28 Ocak’ın ilk saatlerinde sabaha karşı saat 03.08 de gerçekleşecek. (İstanbul)

Hepinize harika bir uçuş diliyorum!

©2017 Mor Alev

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

5 comments

  1. Kendime vakit ayırmaya çalıştiğim şu dönemde siteniz benim için çok faydalı olacak,hissediyorum.Daha yolun çok başındayım,yardıma ihtiyacım var.Hem gerçeği anlamaya yönelik derin bir ilgi ve merak içerisindeyim,hem de bir o kadar korkularımla yüzleşmekten korkuyorum:)Bu durumu sayenizde aşabileceğimi hissettim son bir kaç saat içerisinde sitede geçirdiğim vakit dahilinde.Zamanlama da bir o kadar manidar gibi geldi:) Emekleriniz için teşekkürler.Sevgilerimle…

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Pirimiriblog, burada anlattığım kova arketipidir, güneşi ya da ayı kovada olan insanları genellemiyorum. Bu gibi genellemelere de kesinlikle katılmıyorum. İnatçı, zor, vs… Hepimizde 12 burcun on ikisinin de etkisi var. Hepimizin doğum haritasında 9 büyük ve 20’ye yakın asteroid, sabit yıldız, vs gibi gökyüzü varlıklarının bir araya getirdiği sonsuz açı ve etki permütasyonları bulunuyor. Yani herkes ama herkes kendine has ve özel. O yüzden bana bir başka yorumda boğaları anlatın demişsiniz. Anlatamam. Çünkü böyle bir genelleme bulunmuyor. Kendinizi daha iyi tanımak arzusundaysanız eğer bir astrologla doğum haritanız üzerinde çalışmanız faydalı olacaktır. Gazetelerdeki burçlar maalesef bizim uydurduğumuz bir efsaneden ibaret, gerçek değil. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilerimle astroloji dünyasındaki seyahatinizin mutlu ve verimli geçmesini dilerim

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.