Yeni Ay Oğlak’ta: 2016’yı Hayatın Her Anının İlahi ve Değerli Olduğunu Bilerek Bitirmek – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

symphony-of-the-sun-vladimir-kushBu yeni ay, 2017’ye geçerken arkada bıraktığımız seneyi değerlendirmemiz, arkamıza bakıp ilerlemek üzere neleri yanımıza alıp, neleri bırakacağımız konusunda bir fırsat kapısı daha veriyor. “1” senesine girerken, yeni kararlar almak, yeniye adım atmak ve yeniden başlamak bu yeni ayın enerjisinde çok kolay! Oğlak bize gerekli disiplini sağlarken, diğer bütün enerjiler “eskinin” ne olduğunu bize gösteriyor. Kendimize anlattığımız hikâyeler, arzularımız, kendimizi hapsettiğimiz kalıplar ve eski sorunlara getireceğimiz yeni çözümler gözler önüne seriliyor. Pazartesi günü yayınlamış olduğum yazıda bu hafta geçerli olan enerjilerden bahsettik, isterseniz tekrar bir göz atın (Bağlantısı burada). Oradaki etkilerin hepsi geçerliliğini koruyor. Bu ufak analizde sadece yeni ayın getirdiği ve bizi 2017’ye taşıyan, oraya yerleşmemizi haftalar boyunca destekleyecek olan enerjiye odaklanıyoruz.

Bu Yeni Ayın fikrimce iki Sabian sembolü var. Birinci sembolün son derecesinde yeni ay gerçekleşiyor ve birkaç dakikada sonraki sembole geçiş yapıyor. Peş peşe bu iki sembol de sanki bize “merak etmeyin, endişelenmeyin, olumlu düşünün ve sadeleşin” mesajını veriyor. Tam da Ocak ayındaki “1” kapılarına hazırlanırken ve yaratımımızın en güçlü olduğu günlerde gerçekten iyimserliğe ihtiyacımız var! Neşe, keyif, huzur, sevgi, bereket yaratmak istiyoruz! Bunu da öfkelenerek, umutsuzluğa düşerek, üzülerek ve şikayet ederek yaratamayacağımızı biliyoruz.

Yeni ay ilk önce diyor ki: “Güneşli bir evde, evcil kuşlar mutlulukla şarkı söylüyorlar”

Durum ve şartlar zaten hayatın ruhu ile dopdolu, her açıdan yaşantınız yaratıcısı İlahi olanın özüyle aşılanmış halde. Doğa, zaten tam, bütün ve çok güzel. Burada bahsedilen doğa sadece bahçelerde, ormanlarda, denizlerde ve gökyüzünde gördüklerimiz değil, aynı zamanda sizin doğanız, sizin ruhunuz, günlük hayatınız da bu güzellikte ve bu tam olma halinde.

Mutlu düşünceler mutlu hayatlar yaratır. Olduğunuz insanı, bulunduğunuz yeri, evinizi takdir edin. Kendinizi, bulunduğunuz ortamı pozitif düşünceler, sözler ve müzikle doldurun. Mutluluk peşinden koşulması gereken bir hedef değil, hep olduğunuz yerde. Ve gerçek mutluluk bulaşıcıdır. Mutluluğunuz, o sakin ya da coşkulu mutluluğunuz çevrenize yayılır. Bu sembolde çok temel, çok doğal, çok basit bir his var, hani duşta şarkı söylemek, etrafı toparlarken radyodaki şarkıyla dans etmeye başlamak gibi… Kuşlar neden cıvıldar? Ve neden bu çok doğal, olağan durum bizim bu kadar çok hoşumuza gider? Temel değerlerde gerçek mutluluk yatıyor arkadaşlar. Teferruatı bırakıp sadeleştiğimizde bu ay mutluluğu yakalıyoruz.

Bu, aynı zamanda yeni yıl dileklerimiz ve kararlarımız için de geçerli. Onlarda da sadeleşmeli ve en derin, en temel değerlere geri dönmeliyiz.

Hemen ardından yeni ay ikinci mesajını veriyor: “Elinde harp taşıyan melek”

Yine müzikli bir sembol görüyoruz. Bu sembol bize ilham almayı, İlahi olandan gelen yumuşak müziği, yüksek benliğimizin, ışık varlıklarının kulaklarımıza fısıldamasını anlatıyor. Bu fısıltılar belki gördüğünüz bir resimde, belki gökyüzünde bulutlarda, belki bir kitapta, belki de meditasyonlarınız ya da gün içinde herhangi bir olağan işinizde saklı. Burada önemli olan fısıltıları duyduğunuzda artık klasikleşen “bu sevgi gibi mi?” sorumuzu sormamızdır. O zaman gerçek ilhamı ve aydınlanmayı küçük benliğimizin oyunlarından ayırabiliriz.

Bu sembolü yorumlarken Dane Rudhyar diyor ki; “Bu resim en sade haliyle cennetin içimizde olduğunu söyler. Tek ihtiyacımız olan açık olmak ve hayatın armonisini dinlemektir. O armonide bizlerin de son derece gerekli bir rolü var. Bunu yapabilmek için, ayrıştırıcı ego-bilincimizi kıyıda bırakmalı ve evrensel nehrin akışına kendimizi teslim etmeliyiz. Bu sembol, evrensel yaşamın ritmine kendimizi uyumlamamızı anlatır. Böylece, her bir hayat durumunun, yaşam şartının ruhani anlamı ve amacı açığa çıkar.”

Bu iki sembol de bize umut taşıyor. Pek çoğumuzun 2016’dan sonra buna ihtiyacı var! Belki siz bir başkası için “harp taşıyan melek” olacaksınız, belki de sizin meleğiniz sokakta hiç tanımadığınız bir insan olacak, kim bilir?

İlk bakışta nasıl görünürse görünsün, hayatın her anı, her şekli, her şarkısı, her varlığı değerli. Bu ay, işimizi yaparken hafifçe bir şarkı mırıldanmaya başlarsak, ya da bir kuş cıvıltısı duyduğumuzda, bu kadar karmaşık hale getirdiğimiz yaşamın ve dünyamızın sade ama görkemli ve bir o kadar da eşsiz güzelliğini görmeye niyet edelim.

Yeni ay, 29 Aralık Perşembe saat 09.53’de. (İstanbul) Hepinize harika bir yeni ay diliyorum.

©2016 Mor Alev

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

8 comments

  1. Merhaba Mor Alev son birlaç aydır sabahları özellikle o kadar mutsuz ve umutsuz kalkıyordumki yataktan..Fakat son iki gündür daha iyiyim..Bu sabah kahvaltıyı hazırlarken ayrı bir şükür ,teşekkür halindeydim ,kahvenin kokusuna,peynirin tadına,bu tatları alabilecek kadar sağlıklı olduğuma…Dışarıda fırtına var ama camın açıp rüzgarın sesine teşekkür ettim tam da bugünkü mesajdaki gibi..ne kadar büyüyüp olgunlaştım bu zor senede ,ne çok değişti dualarım,şükürlerim …İnşallah 2017 dünyamıza,ülkemize ve tüm insanlığa biraz daha farkındalık,mutluluk ve huzur getirir..İyi seneler…Yeni yılda kucaklaşmak dileği ile.. ❤️

    Beğen

    1. Çok güzel…. Paylaştığın için çok teşekkür ederim. Evet, umarım yeni yılda kucaklaşırız. İyi dileklerine ben de tüm kalbimle katılıyorum. Sevgilerimle

      Beğen

  2. sevgili Moralev, bu hafta birçok duyguyu bir arada yaşadığımız her günün her saatin birbirinden farklı olduğu son hafta 🙂 bugün içimde çok güzel bir huzurla uyandım o kadar sakin ve huzurlu hissediyorum ki , sevgili Gamze nin yazdıklarına aynen katılıyorum ve çok iyi anlayabiliyorum … akışta olmak ve teslim olmak bu hafta ki mesajlarım … bunu tamamiyle uygulamaya ve yaşamaya başladığımızda hepimiz için muhteşem bir hayat olacak eminim… bebek adımlarıyla başladığımız bu değişim sürecinde koşar duruma geldik… 1 ocak 2016 bir an düşündüğümde dün gibi yakın, kocaman bir yıl koşarak geçti.. sana, blog hamilerine ve tüm rehberlerimize sonsuz teşekkürler hep yanımızda olduğun için… kalbine sağlık iyiki varsın iyikiii… sevgilerimle … tüm dileklerimize ve kendimize inandığımız, harika süprizler yaşadığımız mucizelerle dolu bir yıl olsun hepimiz için … ♥

    Liked by 1 kişi

  3. 2016

    Ilk defa bu kadar çok içimi dökesim geldi.Hiç sevmem aslında ama 2016 bunu fazlasıyla haketti.Her bir şeyi paylaşıyoruz,bir günde ben paylaşayım istedim.
    Uzun birazcık 😐🙄
    4 aydır sadece babamı ve Ikı arkadaşımı görerek ,sadece üç arkadaşımla konuşarak insanlarla bağlantıda kaldım,sanal iletişimi saymazsak.Bu benım tercıhımdı ama ağır bir seçimdi.Gerekliydi çünkü hayatımda ne yapmak istediğim,nasıl yaşamayı anlamak algılamak için en güzel yoldu.Şartlar bunu gerektirdi ben bunu bir deneyime dönüştürdüm.çoğunlukla dünyayla ilişkimi kesip ,ruhumla yeniden tanıştım.Bana çok şey anlattı .Çok acı çekiyordum.Sonra bedenimin de acı çektiğini farkettim.
    En çok sırtım ağrıyor bir de göğsüm.Sırtım ,adalet duygusuyla olan ilişkimdi.Sokaktaki kedinin ,köpeğin acılarını hissetmek ,üzerine bir de onları sevmeyen insanların olduğunu bilmek,ya da ruh hastası bir adamın yönetiminde olmak,çıkardığı kanunlara ses çıkaramak,annemi özlemek ama onun özlemediğini bilmek.Adaletsiz dünya be.Sırtım çok ağrıyor…
    Göğsümü en çok ağrıtan merhamet.Oyle bir merhamet çarkı dönüyor ki ,film seyredemiyorum ,bir çocuk ağlıyorsa,bir hayvan ölüyorsa bakamıyorum.İçli şarkılar hiç dinlemedim,dinlesem veremden ölebilirdim.En çok ,en canımı sıkanlara ,üzenlere beslediğim merhamet yordu.O ağrıttı en çok göğsümü.Affetmekten ,düşeni kaldırmaktan,akıl vermekten ,şans üzerine şans vermekten,sevgi dolu olup ,atlatırım demekten.Yani anlayacağınız kendime vermediğim ama herkese dağıttım merhametimden,çarkı aşırı döndürmekten göğsüm çok ağrıyor.

    Oscar gitti……………….(köpeğimi zehırledıler)
    Zaten o gittikten sonra;neyse hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Sevgisini asla göstermeyen annem ,bensizliği seçti.O hesap çok derin ,hatırı sayılır derinlikte,ben bile tam giremedim .Çocuklugumdan gelen en sevdiklerim ,arkadaşlarım geçti gitti.Benim de hatalarım vardı belki ama çok yargıladılar,olmadık kefelere koydular beni ,ben de ifade edemedim kendimi.Gittiler birer birer.Ne diyim.Ben de çok kolay biri olmadım.Siz de haklısınız.Hepinizin yolu açık olsun.Eyvallah.
    Ellerim çok titriyor.Kendimi suçlamaktan ,tavşan deliklerimde gezmekten alamadım kendimi.Her koltuğa kendimden birer tane koydum.Çok konuştuk.Görseniz deli derdiniz.Öyle kızdım kendime ,öyle bağırdım hakaretler ettim ki,hala barışmadık.Hatalarımla tanıştım ve çok ağır konuştular.Bakalım ,daha bilmiyorum sonunu ellerimin.Hala hatalar yapıyorum.Yolumu çoğu zaman bulamadım ama Mor Alev rehberlik etti ,bir şekilde ayakta durdum.
    Yani kısacası sözün özü teşekkürler 2016 ama lütfen bir git…Uzaklaş…Arkana bile bakma! Bir daha sana benzeyen bir şeyi kaldıracak gücüm ,dermanım yok.Hakkını da gitmeden vereyim.Teşekkürler .Acı,tatlı gösterdıgın her şeyle çok şey öğrendim…

    Okuduğun için teşekkürler 🤓
    Eren Kanat Mutlu

    Beğen

  4. sevgili mor alev,

    uzun bir aradan sonra yeniden merhaba,
    enerji girişleri uyku düzenini etkiler mi? sevgiler:)

    Beğen

  5. Sevgili Mor Alev ve arkadaşlar yeni yılınızı kutlu olsun. Sevgi ,huzur, mutluluk ,başarı, sağlık, bolluk, bereket dolu bir yıl geçirmenizi diliyorum . Ülkemize, Dünyamıza barış sevgi şifa enerjilerinin aktığı güzel bir yıl diliyorum . Sevgilerimle mutlu yıllar.

    Sevgili Mor Alev, biraz önce dileklerimi yazıyordum içimden geçti telefonu açtım saat: 11:11 di bilgisayara baktım 11:11 di bir işaret mi aldım. Sevgilerimle mutlu yıllar.

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.