Jüpiter’le Plüton’un dansı bu hafta başlıyor – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

telling-stories-norman-rockwellJüpiter, iyi şansın ve bolluğun gezegeni, Terazi’de. Genişleten, büyüten gücünü uyum arayışına yoğunlaştırıyor. Bu arada, dengesizlikler de çok daha büyümüş şekilde gözümüze batıyor. Bu bir yıl diğerleriyle aramızdaki dengeyi ve hatta kendi kendimizle aramızdaki dengeyi kurmaya çalışırken, Jüpiter bu hafta Plüton’la aylar sürecek enerji alışverişini başlatıyor.

Dengeyi bulmak için Plüton bize gerekli çünkü o tam ve kesin dönüşümün gezegeni. Bu sefer denge kurulduğunda geçici ya da yanıltıcı olmayacak. Çünkü Plüton su katılmamış gerçekleri talep eder, gerçek olmayanı da gözlerimizin önüne koyar!

Jüpiter etkisiyle özgüvenimiz artar ve en yüksek ideallerimizin başarıya ulaşmasına odaklanırız. Plüton her zaman yeninin gelmesi için eskiyi yerle bir eder ve bunu yaparken en yüksek hayrımızı göz önünde bulundurur, biraz çocuğunun sağlığı için tatsız şurubu içiren ebeveyn gibi, o bir kaşık ilaç bize önden acı gelebilir ama sonuçta daha sağlıklı ve bütün olmuşuzdur.

Jüpiter’le Plüton’un kare dansı bizler için başarılı ve sürekli ileriye gittiğimiz bir dönem olabilir ya da iç mücadele ve inançlar çatışması haline gelebilir.

Bu son derece güçlü iki varlık, dünya sahnesinde özellikle bizim güç pozisyonları olarak gördüğümüz durumlara etki edecektir. Siyaset arenasında, büyük kurum ve kuruluşlarda ilginç olaylar, güç değişimi, dengelemeler, aldatmacaların ortaya çıkışıyla karşılaşılabiliriz.

Bu hafta, 24 Kasım günü tam olacak kare açının Sabian sembollerine baktığımda ilk etkinin özelliklerini görüyoruz:

Jüpiter, “Fırtınadan sonra onarım ihtiyacındaki iskele” derecesinde. Bu sembol hayatımızdaki zor durumlar ve fırtınalar sonrasında onarım isteyen parçalarımız olduğunu anlatıyor. Denge bozulmuştur, iskele artık güvenli değildir. Ancak kayıplar geçicidir. Fırtına da sona erdiğine göre, çalışmalar başlayabilir. Bu sefer inşaat daha akıllıca ve sağlamca ele alınabilir. Artık ne olduğuna değil, ne yapacağımıza bakmalı ve fırtınadan saklandığımız yerden çıkıp işe koyulmalıyız. Bu sembol her anlamda yeniyi getirmek üzere bütün araçların bizde olduğunu ya da bize ulaşacağını anlatır. Kendimizi olumlu bir ruh halinde tutup tamirata odaklanmalıyız. Onarım geçici olmamalı. Fırtınadan bir ders aldık. Bu sefer sağlam temellere önem vermeliyiz.

Plüton’un olduğu derece hepinize çok anlamlı gelecek. “Beden eğitimi kıyafetlerini giymiş kızlar ve oğlanlarla dolu okul bahçesi” Burada benim gördüğüm, kadın-erkek eşitliği, birlikte oynayan çocuklar ve ne olursa olsun onların bir arada, hiçbir şartlandırmaya kulak asmadan eğlenmesi. Canlılık, gençlik, masumiyet, fiziksel aktivite öne çıkarken, çocuklar aynı zamanda cinsiyet ayrımcılığından uzaklaşıyorlar. Sağlıklı ilişkilere özellikle yapılmış bir vurgu var. Şu anda bu ülkedeki genel havanın neredeyse tam tersi bir görüntü… Eşit olduğumuzu, birlikte olduğumuzda birbirimize çok daha fazla faydamız olduğunu ve verimliliğimizin arttığını, daha neşeli olduğumuzu görüyoruz. Cinsler birbirine düşman olmak için yaratılmadı, cinsler birbirini tamamlamak ve fiziksel dünyada sevgi alışverişini öğrenmek  için burada.

Yani, onarılma ihtiyacı olan, dengenin gelme ihtiyacı olan konu cinsel ayrımcılık, cinsler arasındaki sarsılmış güven ve birbirimiz hakkındaki düşünce kalıplarımız, inançlarımız ve şartlandırılmalarımız diyebiliriz. İçimizdeki Kutsal Kadın ve Kutsal Erkek enerjiyi de dengelemenin tam zamanı! Bugün sadece Kutsal Kadın değil, Kutsal Erkeğin de harekete geçme ihtiyacı var. Dünkü Yaratan mesajı bizi sahnede rol almaya davet etmişti. Rol alacak bundan daha önemli bir senaryo düşünemiyorum!

Bu dans hakkında önümüzdeki hafta ve aylarda yazmaya devam edeceğim. Araya bir de Uranüs katılınca gerçekten çok ilginç bir hal alacak!

©2016 Mor Alev

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

2 comments

  1. Sevgili Mor Alev ne şahane bir yazı. İçime ferahlık, coşku ve neşe doldu. Sonsuz teşekkürler.

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.