Melekler: Aksaklıklar Fırsatlardır

john-holcroft-illustrationSevgili Dostlarımız, sizleri çok seviyoruz.

Hayatınızda “dikkatinizi dağıtan” (sizi yolunuzdan alıkoyan) şeyler hep olacaktır. Hayalinizdeki yaşamı yaratmanızı engelliyormuş gibi hissettiren, ama yapmak zorunda olduğunuz şeyler, hep olacaktır. Yaşamınızın akışında bir takım aksaklıklar hep olacaktır. Görmeyi arzuladığınız şekilde görünmeyen şeyler, hep olacaktır.

Yaşamınızın büyük kısmını, yaşamınızı sürdürmek için “gerekli” olan işlere odaklanarak geçirmek zorundayken ve etrafınızdaki dünyanın kontrolü sizde değilken, hayallerinizi gerçekleştirmeye nasıl başlayabilirsiniz? Bunun cevabı sandığınızdan daha basittir.

Her anı, sevgiyi bulmak ve yaratmak için bir fırsat olarak görmeye hazır bulunarak…

Her anın içinde sevgiyi bulmaya başladığınızda ve her anınıza sevgi taşıdığınızda, arzuladığınız şeyin gerçekleşmesindeki aksaklıklardan bile her daim keyif alma fırsatına sahip olduğunuzu göreceksiniz. Düşlediğiniz her hayal, arzuladığınız her nesne, her ilişki ya da durum, aslında gittikçe büyüyen bir sevgiyi hayatınızda yaratma arzusudur.

Diyelim ki bir ev almak istiyorsunuz ama bunu nasıl yapabileceğinize dair en ufak bir ipucunuz bile yok. Tam para biriktirmeye başladınız, şimdi de arabanız bozuldu. Peki, para biriktirme fırsatınızı “sekteye uğratan” bu durum, size ne gibi bir yarar sağlayabilir?

Belki başka bir iş için, arabanıza ihtiyacınız olacaktır ve o iş esnasında yarı yolda kalmayasınız diye, arabanız şimdi bozulmuştur. Belki tamirhaneden geri dönerken, hayalinizdeki evin önünden geçeceksinizdir. Akışa güvenin. En azından bir arabanız olduğu için sevgi duyun. Onu tamir ettirebilmek için kenara bir şeyler ayırdığınızdan dolayı sevgi duyun.

Bu durumu, hayalinizin yaratımını “kesintiye uğratma” veya bir “eksiklik göstergesi” olarak görmek yerine; sahip olduğunuz bolluğu veya yaşamınızdaki güzellikleri o an fark etmeniz için, bir şekilde size sunulmuş bir fırsat olarak görün. Aslında böyle bir (yüksek) titreşim hali içinde, hayalinizdeki evi kendinize çok daha fazla çekersiniz.

Belki arabayı tamire götürdüğünüzde, (ekonomik olarak) hangi mutlak şartlarda bir ev sahibi olabileceğinizden bahsedeceksiniz ve birisi de size, çok uygun fiyatlı bir yer tarif edecek.

Ev için para biriktirirken, arabanızın bozulmasından kaynaklanan bu “erteleme” durumunu titreşimsel bir “fırsat” olarak görürseniz, bilincinizi de sevgi dolu bir gerçekliğe genişletmiş olursunuz. Böylece bu gerçeklik, doğası gereği en doğru zamana ve en doğru şekle uygun olacak bir evi gerekli kılacaktır.

Diyelim ki, genel anlamda daha fazla maddi bolluk istiyorsunuz. Çoğu insanın yaptığı gibi, siz de bunun için daha sıkı, daha akıllıca ya da daha fazla çalışmaya başlıyorsunuz. Hal böyleyken, bulaşık makinesi bozulduğunda, trafik yavaş aktığında ya da birisi sizi işinizden alıkoyduğunda stres yaşıyorsunuz. Çünkü sizin yapmak zorunda olduğunuz bir işiniz var! Para kazanmak zorundasınız! Sonuç olarak bu stres dolu gerçeklikte, sevgi ve bolluk enerjisinin keyfini çıkarmanın yakınından bile geçemezsiniz!

Oysa stresli olmak yerine kendinize şöyle söylemeniz, sizin için çok daha hayırlı olacaktır: “Tamam daha sıkı, daha akıllıca ve daha fazla çalışacağım ama buna biraz ara vermem gerekiyorsa, ara vereceğim. Bu yolda herhangi bir kesintiye uğratılırsam eğer, ya dürüstçe işim olduğunu söyleyeceğim ya da bu “kesintinin” tadını çıkaracağım. Trafik ağır ilerlediğinde veya bir şeyler bozulduğunda, şu an öyle olduğunu görmesem bile, evrenin benim lehime çalıştığını düşüneceğim.” İşte böyle bir gerçeklikte, zaten bolluk içinde olduğunuz sinyalini verir ve çok daha fazlasını kolayca kendinize çekersiniz.

Aynı şekilde; varsayalım ki aşk arıyorsunuz. Arkadaşlık sitelerini sık sık kontrol etmeye ve her hafta sonu dışarı çıkmaya razı oldunuz. Aslında siz bunu angarya veya can sıkıcı bir şey olarak görüyorsunuz. Ama dostlarınız size, eğer bir ilişki istiyorsanız bunu yapmak zorunda olduğunuzu söylüyor. Böylece hayat akışınızda birden bir “sapma” durumu ortaya çıkıyor. İşinizde zor bir zaman geçirmişsiniz ve arkadaşlık sitelerini ziyaret edecek enerjiniz kalmamış. Ayrıca ailenizin, dostlarınızın size ihtiyacı var. Ve siz güya birini bulacaksınız, ama nasıl…?

O halde Sevgililer, hayat akışınızdaki bu “sapma” durumunu, enerjinizi değiştirmek için bir fırsat olarak algılayın. Olayın içindeki sevgiyi görebiliyor musunuz? Belki evren sizin dinlenmenizi ya da hayatınızın her alanında, kendinizi tükettiğinizin farkına varmanızı istiyor. Belki gerçek sevginin, kişiyi nasıl hissettirdiğini hatırlamanız için, dostlarınızla birlikte olmanızın sinyalini gönderiyor. Belki de, doğru bir ilişkinin mutluluğunu yaşayasınız ve yanlış ilişkilerden kaçınasınız diye, sınırlarınızı daha iyi belirlemeniz için çağrıda bulunuyor.

Kısacası, hayat akışınızda meydana gelen bu “aksaklıkların” sayısız sebepleri vardır. Ancak bunlar her zaman, daha büyük bir sevgiyi bulmanız, hayatın size sunduğu bolluğa şükretmeniz ve kendinize karşı daha sevgi dolu davranmanız için birer fırsattır.

Şayet hayatın aksaklıklarını “engel” olarak görmezseniz ve olayları sadece “hayatın sizi sevmeye çalıştığı” anlar olarak algılarsanız, o zaman bunların enerjinizi değiştirmek için birer fırsat olduğunu ve bu yüzden de, yaratmakta olduğunuz hayalinizin birer parçası olduklarını kavramış olursunuz.

Sizleri çok seviyoruz.

Melekler

Sevgili Dostlar, 2015’de bu konuda kendi deneyimlerime dayanarak bir makale yayınlamıştım. O da bu konudaki bakış açınızı genişletmenizde yardımcı olabilir. Bağlantısı burada.

Çeviriyi yapan Mor Alev Dostuna, Ann Albers’a ve Meleklere bu mesaj için çok teşekkürler. (www.VisionsofHeaven.com)

Enerjilerin çok yoğun olduğu bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek (Öz) Benliğinizle daha yakın ilişki kurabilmek ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı© 2016 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2016 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

11 comments

  1. Sevgili Mor Alev;
    Tek kelime ile muhteşem bir yazı emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler
    Zamanlama muhteşem, akışta kalmayı başarmayaı isteyen biri olarak gelip kalbime dokundu yazınız.ve günlerdir akışta kalabilmek istiyorum ama nasılını bilmiyorum, yardım edin isteğim bu yazı ile gelmiş oldu minnettarım:)
    Sevgiler

    Liked by 1 kişi

  2. muhtesem, sanki sizin zaman cizelgesi yazınıza destek vermek icin yazmışlar! onun da devamını dort gozle bekliyoruz;)

    Liked by 1 kişi

  3. Mor Alev, nasıl oluyor inan anlamıyorum ama ne zaman bir konuda kendimi kötü hissetsem kendimi burada buluyorum ve ne zaman bu bloga girsem senin son yazın hep aklımı en çok kurcalayan konu hakkında oluyor.

    Sen çok yaşa olur mu.
    Her şey bütünün hayrına olsun.

    Liked by 1 kişi

  4. Çok kötü bir olay olduğunda eğer akista kalıp devam edebiliyorsak bu yok saymak anlamına gelmiyor mu
    ya daha iyi birşey yolda değilse

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.