Kendinizle evlenir miydiniz?

Parfum de la Provence by Andrea FettweisArkadaşlar, sabah uyanır uyanmaz aklıma 2014 de yayınlamış olduğum bu küçük alıntı geldi. Demek ki yeniden yayınlanmak istiyor. Gerçekten, kendinize bir evlilikte tahammül edebilir miydiniz?

“Eğer, size sizin kendinize davrandığınız gibi davranan birisiyle ilişkiniz olsaydı, bu ilişkide kalmayı seçer miydiniz?

Düşünün, sizi sizin kendinize yaptığınız gibi yargılayan, eleştiren, sizden şüphelenen bir partneriniz olsaydı, onu çoktan terk eder miydiniz?

Kendimizle uzun dönemli bir ilişkimiz var. Bu ortaklık bir ömür sürüyor.

Ne kadar kendimizi başka ilişkilerin arkasına saklamaya çalışsak da, başka birisi olmaya yeltensek de, mükemmel olmayı denesek de, bağımlılık ya da kötü alışkanlıklarla kendimize kulaklarımızı tıkasak da, veya kaçmak için uzaklara gitsek de, neredeysek benliğimiz de orada. Bu doğanın kanunu.

Ne kadar başarılı olsanız, ne kadar çok paranız olsa, ya da sizi seven ne kadar çok insan olursa olsun, hayatınızın sonuna kadar birlikte yaşayacağınız tek kişi sizsiniz. Bu ilişkiye kendinizi adasanız da, adamasanız da…

Derin bir sevgiyle dolu, gerçekten yaşamaya değer, anlamlı bir hayat yaratmak size kalmış. Bütün dünyadaki insanların içinde, nasıl sevilmek ve davranılmak istediğinizi en iyi SİZ biliyorsunuz.”

Dominique Youkhehpaz

Yayınladıktan 10 dakika sonra bir not: Arkadaşlar, alelacele gelen “evet” ler görüyorum. İyi düşünün. Sizin size yaptıklarınızı bir başkası yapsa buna “evet” der miydiniz? Hayatımızda bize en zalim davranan kişi yine biziz genelde. Kendimize haksızlıklar yaparız, yeterince iyi, akıllı, bilgili ya da güzel-yakışıklı olmadığımızı düşünürüz, gücümüzü başkalarına hediye ederiz… Bu yazı size “ideal eş misiniz?” ya da “eşinizi memnun ediyor musunuz?” diye sormuyor. “Kendinize iyi davranıyor musunuz?” diye soruyor. Benliğinizle aranızda barış var mı, kendinizi bütününüzle kabul ediyor musunuz?   Gölgelerinizi anlıyor musunuz? Kendinizi bağışlıyor musunuz? Hata ve pişmanlık denilen şeyleri salıverdiniz gitti mi?


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.


Telif Hakkı© 2016 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2016 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

20 comments

  1. Günaydın.Yine sevgiyle başlayan bir gün.Sizi okuyunca bütünleşiyorum.Tüm gün herkesin sevgiyle kalması temennisi ile.

    Liked by 1 kişi

  2. Günaydın,salıverdim gitti :))) Sevgiyle. Benliğimizle huzur dolu bir gün olsun hepimize.

    Liked by 1 kişi

  3. Ne güzel söylenmiş bir söz.. Bu söz kime.. Peki benim burada kendimle ilgili göremediğim şeyler neler, neyin açığa çıkmasına izin vermiyorum, karşımdaki partnerimi olduğu gibi kabul ediyorken, yine de sorun yaşıyorsam hala benim için doğru olup da göremediğim şey nedir.. Hakikat kalbimizin derinliklerinde gizli.. Eğer yeterince kulak verirsek, duymak istersek bize bizi hatırlatır.. Evren öyle muazzam inşa edilmiş ki, hiçbir şey, nedensiz yere olmaz, bir yaprağın gelip dudaklarına yapışması gibi, tam da sen düşüncelerinle konuşmak isterken.. Aşk insanın kendine duyduğu sevgiyle başlar.. Peki o halde, gerçekten kendimizle evlenir miydik?…

    Liked by 1 kişi

  4. Günaydın Sevgili Mor Alev, yaptıklarımı zaman zaman yüzüme vurmayı bırakırsam, affettiğimi sandıklarımı affetmediğimi gördüğümde kendime kızmalarımdan kurtulursam, artık önemsemediğim dediğimi hala önemsediğimi ve o kişinin davranışları karşısında üzülmeyi bırakırsam ve yine kendime kızmayı bırakırsam, kendi isteklerimin bazılarını içime atmayı bırakırsam özveriyi bazen aşırı kaçırmaktan vazgeçersem neden olmasın? 😦 Bu bilip de uygulamamak çok can sıkıcı biliyor musunuz? 😦 Derin bir nefes alıyorummm ve beni üzen tüm düşüncelerimi salıveriyorummm gitsin. ( bu söylediğim özelliklerimle sürekli yaşıyor değilim elbette bununla birlikte bu duygu durumlarına da zaman zaman giriyorum. Kendime bu itirafı sağladığınız için teşekkür ederim.)

    Liked by 1 kişi

  5. Bugüne kadar kendime verdiğim acıyı kimse bana vermedi. Ama artık değiştim elimden geldiğince… ruhuma işkence yapmıyorum. Ama hala da bana benim gibi davranan biriyle olabilir mi bilmiyorum… kendimizi sevmek ilgili bir yazınız da vardır umarım, bu soruna bir çözüm olarak. Mor alev çok teşekkürler iyi ki varsınız her sabah yeni bir heyecanla umitle okuyorum yazılarınızı 😇😇😇

    Beğen

    1. Bu konuda neredeyse sayısız yazım var sevgili Selin. Anahtar sözcüklerden özsevgi ye tıklayın, göreceksiniz. Sevgilerimle

      Beğen

  6. Günaydın, ömürler aydın olsun.
    Harika bir soru, gülümseten ve benim, bana baktığında “HAYIR” dediğim bir soru oldu.
    Haydi Müge iş başına…
    Kucak dolusu sevgiler…

    Liked by 1 kişi

  7. düşünüyorum düşünyorum ama evet demeye dilim varmıyor. kendimi o kadar çok yok saydım ki… ve bir o kadar da ihmal ettim ki… bunları bana başka biri yapmış olsaydı çoktan yollarımız ayrılmıştı….

    Liked by 1 kişi

  8. kendime karşı bedenime karşı kabul ve tutunduklarımı bırakmak gerek, bir rahatla dedim kendime, keyif al

    Liked by 1 kişi

  9. Yaşanılan bir çok şeyden sonra,tecrübe edilen bunca zamandan sonra ,alınmış derslerden ,öğrenilmiş herşeyden sonra yüzde yüz olmasada neredeyse EVET.Ben şuanda kendimle evlenirdim:)

    Liked by 1 kişi

  10. Sevgili Mor Alev;
    Ben bile bazen kendime katlanamıyordum.Son zamanlarda durum biraz değişti ama bir insanın kendine yaptığını kimse yapmıyormuş.Çok güzel bir yazı gene ben bunu geçenlerde okumuştum demek ki tekrar tekrar okumak gerekiyor.Farkındalığımıza büyük katkısı oluyor
    Teşekkürler ve Sevgiler

    Liked by 1 kişi

  11. Evet dedim okumadan sonra anladım güldüm kendime. Tam da kendimi ne kadar eleştirdiğime yargıladığıma hayret ettiğim günden sonraki ilk sabahım. Kendimi yeterince onurlandırmaya karar verdim. Sevgiler.

    Liked by 1 kişi

    1. Kendimi çirkin bulur evlenmezdim, maalesef çirkin olmakla ilgili yapabileceğim bir şey de yok. Sevgiler 🙂

      Beğen

      1. Güzelliğinizi görün sevgili Beyza. Bu bedenleri biz seçiyoruz, bize en iyi hizmet edecekleri şekilde…. Sevgilerimle

        Beğen

  12. evlenirdim…sevmede,yardım etmede,kardeş olmada,merhamette,karşı taraf yeterki gülümsesin düşüncesinde ahmak boyutundaydım dahaönceleri.şimdi herşey yine devamediyor fakat bilinç içinde.eskiden yani moralev öncesi acı çekiyordum duyarsızlıklardan,ihanetlerden,ancak şimdi zevk alarak hayattan..çünkü anlayarak kavrayarak yapıyorum.ve mutluyum.çok şeyi anlıyorum artık arkadaşlar.yerkabuğumuza beni gönderen o geometrik dehaya çok minnettrım beni bu günlere eriştirdiği için.ben hayatı bukadar anlayarak hiç yaşamamıştım..evrenin bukadar hissi olduğunu bilmiyordum.bizi yaratanın leyla ile mecnun kıvamındaki aşklara eresiye kadar..taş olarak yaratılıp,sonra birsürü süreçten geçip insan olup, maddi şeylerden,bedensel tutkulardan,ilahi aşklara eresiye kadar bir eyitim alanına bıraktığını hissederek biliyorum.ben deyiştim arkadaşlar inanın…zaten anlıyordum bazı şeyleri ama sorularıma cevap yoktu.şimdi buldum.moralevle ve sizinle kardeşlerim.ben uyandım.beni yaratan o sonsuza, o kaynağa ,ve görünen ve görünmeğen tum VARLIKLARA TEŞEKKÜRLER.BEN ŞİMDİKİ BEN LE EVLENİRİM .ESKİYİ İSTEMİYORUM.BENİ ÇOK MUTSUZ EDERDİ.

    Liked by 2 people

  13. Selam Mor Alev, harika bir yazi, hic boyle dusunmemistim, kucuklugumun o mutlulukla dolu ve gelecek korkusu olmadan yasadigim o mutlu anlari ve bilmeden kendi sevdigim seyleri yaptigim o zamanki ben olsam evet derdim; ama simdiki bene kesinlikle hayir derdim. Sevgi ve isikla olun daima.

    Liked by 1 kişi

  14. Ben bu yazıyı bloga göz atarken okumuştum sevgili MorAlev. Ama bu açıdan bakmamıştım yani tam olarak anlamamıiım. Ve çok iyi anladım kendim gibi biriyle değil kendime yaptıklarımı bana yapacak biriyle evlenmek cevabım maalesef hayır. Evet kendime zülmediyorum hala bu kadar şeye rağmen hatta belki inceden şu anda bile. Ama artık farkındayım ister istemez bunu değiştirecek benliğim sarsılan öz saygımı tekrar daha iyi bir şekilde inşa edeceğim. Ve hepinizden bir isteğim var arkadaşlar biraz şahsi bir olay ama aylardır kaçmaya çalıştığım kaderime çekiliyorum sanırım bir yer çekimi tarafından. Çalıştığım işle ilgili geçici sonrasında kalıcı bir şube değişikliği söz konusu. Görüştüğüm bir arkadaşım gel belki fikrin değişir dedi. Gerçekten ne için oraya dönmek istemediğimi biliyorlar alenen konuşmasakta. Geçende gördüğüm rüyanın aslında hiç gerçekleşmeyeceğine inanırken bu nedir şimdi diyorum. Mor Alev ben bir olayla ilgili bir ihtimale odaklanınca olumlu veya olumsuz olsun gerçekleşmiyor ama buna içten inanmam lazım yani olmayacağınada olacağınada. Tek bir kelime Hayırlısı ne diyim. Belki geceleri yine ağlayacağım ama olsun vardır her şeyde bir hayır. Bana bol bol enerji göndermenizi isteyeceğim sevginizi benimle paylaşın Rabbım dan yardım diliyorum sizlerinde bu yardıma aracı olmasını temenni ediyorum.

    Beğen

  15. Sayın moralev hamisi.sizi 2yıldır takip ediyorum hergun uygulamaları yapıyorum şöyle bir durum var. Meditasyon yaparken nefes egzersizlerinde sorun yaşıyorum.Daha önce Metin Haranın kitabından faydalanarak Sufi ekzersizlerini öğrendim ve onları uyguluyorum burundan nefes alıp tekrar burundan vermek .buda beyin dalgalarını Betadan Alfaya geçiriyor .kalp atışlarınız yavaşlıyor sakinleşip rahatlıyorsunuz ve meditasyonuza bağlıyorsunuz.Şimdi ben sizin öğretilerinizi uygularken nasıl yapmalıyım nefesimi burundan alıp vermekmi?yoksa burunda alıp ağızdan vermek mi? Şimdiden teşekkür ederim Işıkta kalın.

    Windows Phone’umdan gönderildi
    ________________________________

    Beğen

    1. Sevgili Semra, ben nefesi burundan alıp veriyorum. Burun bunun için yaratılmış. Ama bende bu alışkanlık kendiliğinden gelişti. Meditasyon sırasında nefesi çok zorlamamak gerektiğine de inanıyorum yani ağır ağır nefes alıp vermek için eğer alışık değilseniz yapay bir şekilde uğraşmak ve belki de başınızı döndürmek bir işe yaramaz. Bu bir meditasyon, nefes çalışması değil. Derin, olabildiğince yavaş ve düzenli nefesler, eğer bedeniniz istiyorsa bir derin iç çekme yardımcı olabilir. Önemli olan doğal olarak geleni uygulamak ve bedeninizi dinlemektir. Sevgilerimle

      Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.