Bir “9” senesine girerken 2016’nın numerolojik potansiyeli

Disintegration of the era Print by Franziskus PfleghartSevgili Okuyucularım, bu günlerde yeni yıla hazırlanırken bir-iki sefer arkamıza bakıp aldığımız yolu değerlendireceğiz. Bazen nereden geldiğimizi, nasıl kendimizi olduğumuz anda bulduğumuzu, ne kadar değiştiğimizi görmek bizi ileriye atılmak için cesaretlendirir.

O yüzden, bu yazıya son sekiz yılınıza bir göz atmakla başlıyoruz. Arzularınız, ihtiyaçlarınız, ilgi alanlarınız, yaşam tarzlarınız ne kadar değişmiş? Sekiz yıl önce bildiğimizi sandığımız şeyler ve şimdi bildiklerimiz, deneyimlerimiz, sevgilerimiz ne kadar farklı? 2008 bir “1” senesiydi. 8 yıl öncesini hatırlamak için yardıma ihtiyacınız varsa eğer; o yıl bütün dünya devasa bir mali krizle şaşkına döndü (Plüton Oğlak burcuna yeni girmişti), Olimpiyatlar Çin’deydi, ABD Barack Obama’yı başkan seçti, Twitter kullanımı popülerleşmeye başladı, Milyoner ve Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi filmleri bizi meşgul etti ve Lady Gaga diye bir isim olabileceğini ilk defa keşfettik. Şimdi hatırladınız mı? Yıl yıl ilerlerken, 2008 den itibaren her senenin taşıdığı numerolojik enerjiye bakalım:

Her rakam bir pozitif etki taşır. Bu etki, rakamın potansiyelini tam olarak kullandığımızda gerçekleştirdiğimiz durumdur. Oysa bir takım zorlayıcı şartlar olmasa kendimizi değiştirmeye yönelmeyiz. O yüzden “zorlayıcı etkiler” her ne kadar önce olumsuz görünse de bizi yönlendirdiği durumlar olumludur. Yani, “1” deki tıkanmışlık hissi ya da hayal kırıklığı sayesinde yeni yollar, yeni yöntemler bulmaya çalışırız, yeni fikirlerin tohumları atılır, yeni başlangıçlar hayatımıza girer.

  • 2008–1– Pozitif kullanıldığında: Yaratıcılık, tohumların atılması; yeni başlangıçlar, kendine özgü olmak, ham enerji, Zorlayıcı etkileri: Tıkanmışlık, huzursuzluk, güvensizlik, uyuşukluk, hayal kırıklığı
  • 2009–2– Pozitif kullanıldığında: İşbirliği, denge, eşitlik, hizmet, ilahi yaşam amacı, uyum; Zorlayıcı etkileri: Aşırı özveri, ya da tam tersi yardımcı olmamak, direnç, tepkisel davranışlar, uyumsuzluk
  • 2010–3- Pozitif kullanıldığında: Yükselmiş ustaların enerjisi, ifade, duyarlılık, ilham, tutku, iletişim, cesaret, iyimserlik, neşe; Zorlayıcı etkileri: Yakınmak, eleştirmek, kuşku, ruhsal gelgitler, duygusuzluk
  • 2011–4- Pozitif kullanıldığında: Baş Meleklerin enerjisi, İstikrar, süreç, hazırlık, kararlılık, organizasyon, adanmışlık, sağlam temeller, güven; Zorlayıcı etkileri: Sabırsızlık, kafa karışıklığı, maymun iştahlılık, adapte olamamak
  • 2012–5– Pozitif kullanıldığında: Özgürlük, disiplinle gelen bağımsızlık, odaklanmak, hayat dersleri ve seçimleri, çeşitlilik, idealizm; Zorlayıcı etkileri: Bağımlılık ve bağımsızlık arasında gidip gelmek, dağınık ve düzensiz düşünce ve yaklaşımlar, blöfler, güvenilmezlik
  • 2013–6– Pozitif kullanıldığında: Büyük resim, koşulsuz sevgi, başkalarını olduğu gibi kabul etmek, bağışlamak, mükemmeliyetçi olmadan mükemmellik, insancıllık, adalet, şifa, çözüm arayışı ve çözüm getirmek, büyümek; Zorlayıcı etkileri: Aşırı eleştiri, yargı ve önyargı, ayrıntılarda kaybolmak, bencillik
  • 2014–7– Pozitif kullanıldığında: Ruhani uyanış, farkındalık, güven, açıklık, iç sesini dinlemek, iç bilgelik, simya, bilgi arayışı, anlayışın yükselmesi; Zorlayıcı etkileri: Paranoya, endişe ve ihanet beklentisi, güvensizlik, depresyon, kavgacılık
  • 2015–8– Pozitif kullanıldığında: Bolluk, güç, paylaşmak, özgüven, dürüstlük, yeteneklerin kullanılması; Zorlayıcı etkileri: Para, güç, hâkimiyet korkusuna rağmen bu konuları saplantı haline getirmek, kendini baltalamak, açgözlülük, baskı uygulamak

Her adımda hep beraber öğreniyoruz, gelişiyoruz, değişiyoruz. Bu döngünün sonundaki 9 senesine detaylı bir şekilde bakalım şimdi:

Number 99 rakamı Evrensel Sevginin, inancın, insanlığa hizmetin, evrensel yasaların, ruhani aydınlanmanın ve uyanışın rakamıdır. Olumlu örnek olarak yaşadığımız, doğal liderlik yaptığımız, olaylara bakış açısının olabildiğince yüksekten gerçekleştiği, ruhumuzun güvenle serpildiği, sezgilerin güçlü bir karakter eşliğinde kullanıldığı dönemleri simgeler.

9 senesi bütüne ulaşma, tamamlanma senesidir. “Sonun başlangıcını” işaret eder. 9, büyük değişiklikler senesidir ama bunu 9 senesini yaşarken fark etmeyebilirsiniz. Bu sene, son döngüde ektiklerinizin hasadını yaptığınız, bağışlandığınız ya da bağışladığınız, eski hesapların kapandığı bir yıl olabilir. Bütün deneyimleriniz, öğrendikleriniz, geliştirdiğiniz yeni alışkanlıklar, yeni davranış kalıpları ve yetenekleriniz bu yıl işleme girebilir. 9 senesinde çok güçlü bir insancıl anlayış, insanlığın bütününe olan bir sorumluluk duygusu, hoşgörü ortaya çıkabilir.

Küresel bakış açısıyla, 9 senesi değişimi sevmeyenlere oldukça rahatsızlık verici gelebilir. Eskiden popüler olan konular, kişiler, durumlar artık kolektifin ilgisini çekmediğinde, onların yerine yepyeni ilgiler ortaya çıktığında huzursuzluk yaşanabilir. Eğer severek ve isteyerek geçmişi geçmişte bırakmak taraftarı değilseniz, sizi buna iten sıkıcı durumlar ortaya çıkacaktır. Eski düzeni sevenler, muhafazakârlar, eski kalıplara bağlı kalmakta ısrar edenler bu yıl fikirlerini değiştirmek için defalarca zorlanacaklar.

Global platformda, ülkeler, toplumlar, endüstriler, kurumlar eskiyi tamamen bırakıp çok farklı ve yeni yönlere gidebilirler.

Bir başka 9 senesi olan ve 2016’nın Satürn-Neptün Kare açısının tohumlarını bırakan Satürn-Neptün birleşmesinin yaşandığı 1989 senesine bakarsak, belki söylemek istediklerimi daha iyi anlatabilirim.

1989 da Doğu-Batı blokları kutuplaşmasının sonu geldi, Polonya Doğu blokundan kopmayı ve serbest ekonomiye geçişi onayladı, Romanya bir isyanla Çavuşesku diktatörlüğünü sona erdirdi, Çekoslovakya komünist rejimi tanımadığını ilan etti, Macaristan bunu takip etti, Estonya, Litvanya ve Latviya Sovyet işgalini sona erdirmek üzere 600kmlik insan zinciri oluşturdular, Çin Tiannamen meydanı protestoları Çin’in insan hakları konusunda yavaş ama önemli değişikliklere gitmesine yol açtı, Şili ve Brezilya onlarca yıl sonra ilk özgür seçimlerini yaptılar, Berlin duvarı halk tarafından yıkıldı, Sovyetler Afganistan’dan çekildi, dünya çapında internet hizmeti için ilk planlar yapılıp sunuldu, Nintendo ilk Gameboy’u piyasaya sürdü… Arkadaşlar, 1989 Neptün-Satürn etkisiyle de öyle önemli bir seneydi ki buraya yazmaya sığmıyor. İsterseniz, siz de internette bir tarama yapın ve benim sadece birkaç önemli olayına dokunabildiğim bu 9 senesine bir bakın. Özgürlük, demokrasi ve eşit haklar konusunda ne kadar çok ilerleme kaydedildiğini göreceksiniz.

1989 da bitirilen eski döngüler ve bir anlamda bununla başlayan yeni döngüler sayesinde şu anda çok farklı bir dünyada yaşıyoruz. İnternetin olmadığı, iletişimin kısıtlı olduğu bir hayat düşünemiyoruz bile. Seyahat özgürlüğü sayesinde onlarca yıl ayrı kaldığımız eski Sovyet ve Doğu Bloku ülkelerine gidip geliyoruz, Çince öğrenmeye çalışıyoruz, bütün bu insanlarla ticaret, sanat, kültür ve sevgi alışverişi yaparken aramızda bir fark olmadığını, hepimizin bir bütünün parçası olduğunu görüyoruz ve hissediyoruz. Bu, tam potansiyeli ile yaşanmış bir 9 senesi etkisidir! Aradan geçen yıllar bu etkiyi azaltmamış, aksine güçlendirmiştir.

Şimdiye kadar herhangi bir senenin numerolojisi hakkında çok yazmadım. Ancak sezgilerim bana, 2016’nın 1989 kadar önemli olacağını söylüyor ve o yüzden bu senenin değeri üzerinde özellikle duruyorum. Belki bu sefer değişim yöntemleri farklı olabilir ama etkisinin 1989 kadar geniş ve evrensel olma potansiyeli taşıdığı bir gerçek.

Aradan 26 yıl geçti, ’89 doğumlular birer yetişkin oldular ve kendi “9” yıllarına da girmek üzereler. O dönemin tohumlarını ise genlerinde taşıyorlar. Bu kuşağa özellikle dikkat etmenizi de öneririm. Satürn-Neptün birleşmesinin etkisi altında doğan bu çok özel ruhlar, tam potansiyelleriyle yaşadıklarında, hem tabiatın sırlarını, onun bize ilettiği bilgileri çözümleyecekler, bu bilgileri teknolojiyle sentezleyecekler, hem de bedenlerimizle bilincimizi bağlantıya geçirerek hayatımızı yepyeni prensiplerle yaşamamız konusunda bize öğretmenlik yapacaklar. 2016 da bu kuşağın ışığının hepimizi aydınlatmasını umuyorum. Ama bütün iş, bütün sorumluluk onların değil tabii. Burada sorumluluk hepimizin.

9 senesi bir dönemin bitişini de gösterdiğinden, arınma senesidir. Genel olarak beslenmenizde, yaşadığınız ortamda, sosyal bağlantılarınızda ve ilişkilerinizde bir arınma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Şişkinlik yapan, fazlalık olduğunu hissettiğiniz, ihtiyacınız olmayan her şeyi elemenizi öneririm. Evlerinizdeki okunmayan kitaplardan, kullanmadığınız her türlü alete ve artık size hitap etmeyen geleneklere kadar… Bu konuda size Başak’taki Ayın Kuzey Düğümü ve Jüpiter de yardımcı olacaktır.

Bu sene olgunluğumuzun keyfini çıkaralım. Birliktelik Bilincini gündelik hayatımıza uygulamamız, iç bilgeliğimizle hareket etmemiz, bütün bunların sadece sözde kalmayıp hareketlerinize de yansıması 2016’yı her birimiz ve kolektif için harika bir yıl haline getirebilir.

Evet, son 8 yılınıza bir bakın, bir de bulunduğunuz andaki kendinize bakın. Öğrendiklerimizi sergileme, ektiğimizi biçme zamanı şimdi! 2016’da huzur ve uyumu hayatımızın her köşesinde yaratabiliriz. Bu iki varoluş niteliği bu sene ve ilerideki yıllardaki mutluluğumuz için vazgeçilmez hale geliyor.

2016 yılında, 9 rakamının simgelediği evrensel ve koşulsuz sevgiyi hepimizin kalplerinde bulmasını diliyorum.

©Mor Alev 2015

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek (Öz) Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

7 comments

  1. Çok teşekkür ederim Sevgili Mor Alev. Şöyle bir kendi sekiz yılıma bakınca büyük ve acı bir kayıp yaşamakla birlikte hayatımı etkileyecek ve değiştirecek pek çok da olay yaşamışım. Bu 9 senesinde ülkemiz ve dünyamız adına olumlu yönde gelişmeler olacağına inanıyorum. Her şey mümkün…

    Beğen

  2. Hergun sabah heyecanla uyanip yazi varmi diye bakiyorum. Bugunki konu tamamen benim hayatimi bana cok daha iyi acikladi. Farkinda olmadan butun degisimleri yasadim.
    Cok ama cok mutluyum vede 2016’yi icimde titreyen heyecanli bir enerji ile bekliyorum.
    Iyiki varsiniz iyiki sizsiniz!
    Nice mutlu baris dolu guzel yillara hep beraber.
    Sevgiler,
    Fadime

    Beğen

  3. Harika bir yazı! 1989 için çok güzel bir özet vermişsiniz, okuyunca jeton düştü! Evet galiba 1989’dan önceki 9’lu yıllar da tek tek bakarsak çok bariz olmasa da sıçramaların yaşandığı yıllar.
    Size muhteşem bir yıl diliyorum!

    Beğen

  4. Sevgili Mor Alev,

    2015’e dair yorumlarımı paylaşmak için yazıyorum. 2015 yılı benim için çok dolu geçti. Zor bir yıl oldu ama aynı zamanda oldukça öğretici ve farkındalıklarla dolu bir yıldı. Sabrı ve sabırsızlığı bir ada deneyimledim. Sorumlulukların, üzüntü, öfke ve korkuların tavan yaptığı bir yıl oldu. Ama içerde yaşadığm her şeye rağmen kendimi dışardan da takip ettim. Çok başarılı bir öğrenci olduğum söylenemez ama kendimce arayışlarımı hep sürdürdüm. Vazgeçmedim. Aslında son 8 yıl benim için çok sertti. İnişli çıkışlı. Fakat 2015 en öğretici olanıydı. Olanı biteni daha bütünsel olarak görmeye başladım. Hayatı adeta sinema koltuğunda film seyreden bir izleyici gibi yaşadım. Gözlemci gibi. Tüm duygusal patlamalarıma rağmen kendimi hayatın dışında hissettim. Sanki burdaydım ama değildim. Yükselişin ne demek olduğunu fark ettim. Kavramlar yavaş yavaş yerine oturdu. Kim olduğumu ve yaşam amacımı merak ettim sürekli ki, hala da öyle. Olaylar öyle bir gelişti ki istesemde istemesemde sadeleşmeyi öğrendim. Plan yapmadan akışı takip etmeyi öğrendim. En önemlisi de kabule geçtim. Eskiden sorun ettiğim çoğu şeyi artık sorun etmiyorum. Beni öfkeden deli eden insanları bile ne yaptılarsa olduğu gibi kabul ettim. affetme çalışması yapmasamda doğal olarak ve içtenlikle öfkem kayboldu. Ve fark ettimki yaşadığım tüm sıkıntılar benim yolumdu. O yolda beni öfkelendiren insanlar sadece birer vasıtaydı. Aldığım tüm sorumluluklar da benim yolumdu. Bu sorumluluğu benimle paylaşmak istemeyenler olsa da bunun bir önemi yoktu. Benim bu yolda öğrenmem gereken şeyler vardı. Tüm bu olan bitenin beni yeni bir başlangıca hazırlamak için olduğuna inanıyorum.
    Beklentilerimi sıfırladım diyemem. Hala her konuda sabırlıyım da diyemem. Ama beklerken insanın çok şey öğrendiğini anladım. Ayrıca farkındalıklarım arttı. Bir şey olmadığında bir sonraki olayda neden olmağınının cevabını buldum.
    Daha çok şey yazabilirim ama şimdilik burada noktalıyorum.

    Ve sizi takip etmek, bana çok büyük güç verdi. Bunun için size minnettarım. Sevgiler:)

    Beğen

    1. Sevgili Neli, çok teşekkürler. Yorumunuzu yorum rica etmiş olduğum yazının altına kopyaladım. Böylece diğer arkadaşlar da sizden bir şeyler öğrenebilecek. Sevgilerimle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.