Sonbaharı yaşarken her yerde sevgiyi görmeyi niyet edin

Nelly Tsenova - Нели Ценова fall leavesSevgili Dostlar, Söz verdiğim gibi nispeten sessiz geçirdiğim bir Eylül ayı sonrasında yine bir aradayız. Bloga baktığımda yine de o kadar sessiz kalamadığımı, haftada bir iki yazıyla sizlere seslendiğimi, sizlerin de bana yorumlarınızla, sorularınızla geri döndüğünüzü görüyorum. Bu dönemde sizlere ancak gecikmelerle cevap verebildim, şu anda da birikmiş olan mesajlarınızı elimden geldiğince özenli bir şekilde ama hızla cevaplamaya çalışıyorum. Hepinize çok teşekkür ederim.

Bence Ekim ve Kasım ayları inanılmaz yoğun geçecek. Biliyorsunuz, doğal döngülere baktığımızda Ekim hasadın bütün yoğunluğuyla devam ettiği ve aynı zamanda daha durgun kış aylarına hazırlandığımız bir aydır. Ardından Kasım ayı da zamana karşı yarışarak geçer, sonra günlerin iyice kısaldığı Aralık’ta doğa uykuya çekilir, bizler de evlerimize daha erken dönmeye, nispeten daha sessiz günler yaşamaya başlarız. Bu doğal döngüdür.

Modern hayatlarımız ise doğal döngüye meydan okurcasına, sürekli yeşil ışığın yandığı bir anayolda son hızla ilerlediğimiz bir yarışa benziyor. Bazılarımız, sonbaharda sıcak yaz günlerinin sona ermesiyle hafif bir hüzün hissederler, gün ışığının yakıcı açık sarıdan daha yumuşak altına geçişiyle sanki daha mutlu günlerin sayısı azalmış gibi gelir. Zorunluluklar önümüzdedir. Okullar açıldı, bayramlar bitti, ofisler arı gibi çalışanlarla doldu, ödevler, sınavlar, bütçe toplantıları, sunum hazırlıkları, acil cevap bekleyen emailler… Bu yapay yarış zaman zaman hepimizi çok yoruyor, dengeleri bozuyor, sağlığımızı tehdit ediyor ve bizi gerçek olandan uzaklaştırıyor. Zihnimizi, duygusal bedenimizi meşgul eden binlerce ufak detaya kapıldığımızda hem özümüzü, hem de büyük resmi gözden kaçırıyoruz. Oysa özümüz ışık, özümüz sevgi.

Alışılagelmiş sonbahar koşturmasının yanı sıra topluca büyük değişimden geçiyoruz, Eylül enerjilerinin etkilerini de yaşantımızda bire bir görmeye başlıyoruz. Evet, önümüzdeki aylar dolu, meşgul, hızlı geçecek. Bundan şüphem yok. Ama kendimize nefes alıp dinlenecek küçük cepler yaratmazsak, aslında sevgi için yaşadığımızı unutma tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliriz.

Bu güzel Ekim ayında yağmurların çok ihtiyacımız olan bereketi taşıdığını, sararan yaprakların yerlerine yeni yeşil yapraklar yetişsin diye kendilerini feda ettiklerini, göç eden kuşların seneye yavrulamak için geri döneceklerini hatırlayın. Ve doğayı sevginizle kutsayın. Fırtınaların havayı temizlediğini, serin sabahların ve çiğin yazın sıcağında kurumuş bitkilere can verdiğini düşünün.

Bu ay tabiatla olmaya, tabiatı düşünmeye günde birkaç dakika da olsa zaman ayırın. (Biliyorum, bunu hep öneriyorum ama tabiatın iyileştirici gücünü yeterince kullanmadığımızı düşünüyorum) Günlük koşturmacanızın arasında nefes almayı, bilinçli olarak kendinizi sakinleştirmeyi ve sessizlik içinde olmayı ihmal etmeyin. Sezgilerinize güvenin, bu sizleri pek çok gereksiz işten kurtaracaktır. Gününüze mutlaka olumlu başlayın. Bunu da uyanır uyanmaz negatif şeyleri ya da 3D dünyada yapmanız gerekenleri listeleyerek değil, sabah meditasyonunuzla ve şükran duygusuyla yaparsınız. Lütfen her sabah ruhunuza 5-10 dakika ayırın. Niyetiniz gün boyunca sevgiyi görmek ve tanımak olsun.

Son haftalarda Arkturuslular, Konsey, Yükselmiş Ustalar ve Baş Melekler harika mesajlar yayınladı. Önümüzdeki günlerde bunları elimden geldiğince çabuk bir şekilde sizlerle paylaşacağım. Bu arada hep beraber Eylül’ün enerji fırtınasının sonuçlarına da bakacağız. Sonbaharı elimizden gelen en olumlu, en mutlu ve en verimli şekilde geçirmeye çalışacağız.

Hepinize harika bir Pazartesi, harika bir hafta ve harika bir Ekim diliyorum. Sevgide kalın, dengede kalın.

©Mor Alev 2015

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek Benliğinizle daha aktif bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

10 comments

  1. Çoookk teşekkür ederim Sevgili Mor Alev, hoş geldiniz.
    “Bu güzel Ekim ayında yağmurların çok ihtiyacımız olan bereketi taşıdığını, sararan yaprakların yerlerine yeni yeşil yapraklar yetişsin diye kendilerini feda ettiklerini, göç eden kuşların seneye yavrulamak için geri döneceklerini hatırlayın. Ve doğayı sevginizle kutsayın. Fırtınaların havayı temizlediğini, serin sabahların ve çiğin yazın sıcağında kurumuş bitkilere can verdiğini düşün”meye devam edeceğim… Sonsuz teşekkürler…

    Beğen

  2. Sizi, sizden gelen mesajları çok özledim. Ailesinden bir süreliğine ayrı kalmış ve şuan kavuşmuş bir çocuk gibiyim 🙂
    Sevgilerimle,
    Bilge AŞAN

    Beğen

  3. Her mevsim güzeldir ama ben sanırım yazı daha çok seviyorum.Akşam oturmalarını gece yürüyüşlerini… Bu yüzden bunlara kısıtlama geldiği için kendi adıma sonbahar benim için tam bir hüzün mevsimi.

    Beğen

    1. Sevgili Ceylan, sonbahar ve kış olmasaydı, yazlarımız kupkuru geçerdi. Bir de bunu düşünün isterseniz. Tropiklerde bile bir yağmur ve kasırga mevsimi var. Sevgilerimle

      Liked by 1 kişi

  4. Merhaba, yazılarınızı uzun zamandır takip ediyorum. Gerçekten size çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için.
    Daha mutlu ve huzurlu günlere büyük bir hızla ilerliyoruz. Tüm Dünya’yı da böyle günler bekliyor, buna tüm kalbimle inanıyorum. Bu yolda, bize yazılarınızla yorumlarınızla rehber olduğunuz için teşekkür ederim… Tüm bunları yazarken “Because I’m Happy” şarkısının çalması da tam üstüne geldi…. 🙂 Sevgilerimle

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.