10 Dakikalık Meditasyon Serisi (2): Farkındalık Meditasyonu

Meditation in the parkBu benim en çok sevdiğim ve kullandığım meditasyon çeşididir. Daha önce de birkaç farkındalık (mindfulness) meditasyon yöntemi iletmiştim. Farkındalık meditasyonu Zen Budizmine dayanır. Bu meditasyonda etrafınızdaki seslerin, hislerin, görüntü ve duyguların gözlemcisi haline gelirsiniz. Bu da kesinlikle dikkatinizi toplamanıza yardımcı olur. Böylece deneyimlerinizi anlama, anlatma ve daha geniş perspektiften bakma yeteneğinizde büyük bir gelişim yaşarsınız ve hatta o zaman bütün seçimleriniz değişir, bilinçlenir. Özellikle, stres düzeyinizi düşürür, bununla birlikte tansiyonunuzu dengeler ve hatta şifa verir.

Arkadaşlar, farkındalık meditasyonu bana her zaman inanılmaz bir berraklık getirmiş ve şefkat duymamı sağlamış, insanlardan, bitkilere ve hatta böceklere kadar çok farklı varlıkları anlama yeteneğimi de yükseltmiştir. Daha bilinçli, sakin ve mutlu bir yaşam için bu meditasyon şeklini tüm kalbimle öneririm. Aşağıda Chopra Center’ın verdiği bir farkındalık meditasyonu örneği var ancak daha pek çok değişik yollarla farkındalık meditasyonu yapabilirsiniz.

Burada eklemem gereken en önemli faktör ise bir şeyi fark ederken, sadece “fark etmeniz”, yani yargılamadan, olduğu gibi algılayıp orada bırakmanızdır. Örneğin, “soğuk” hissi zaman, mekan ve ihtiyacınıza göre iyi ya da kötü olarak betimlenebilir, sıcak bir günde buz gibi soğuk bir limonata “iyi”, bir kış gününde serin bir rüzgar “kötü” olarak tarif edilebilir. Ancak burada sadece soğuğu “soğuk” olarak algılamak, yani ona başka bir etiket takmamak gerekiyor.

Bu serideki meditasyonlar için, başlamadan önce cep telefonunuzun alarmını 8-10 dakikaya ayarlayın. Lütfen yatmayın. Rahat bir pozisyonda oturun. Bu meditasyonlar her yerde yapılabilir, evde, işte, parkta, park etmiş olduğunuz arabanızda… Bu serinin meditasyonlarının hepsini 20-30 dakikaya uzatabilirsiniz.

  1. Neredeyseniz, oturun, gözlerinizi kapayın ve çevrenizin farkına varın.
  2. Nefesinize dikkatinizi verin.
  3. O dakikadaki duygularınızı fark edin.
  4. Sesleri algılamaya odaklanın (2 dakika)
  5. Hisleri (yani enerjileri ve sezgileri) algılamaya odaklanın (2 dakika)
  6. Zihninizdeki görüntüleri algılamaya odaklanın (2 dakika)
  7. Duyguları algılamaya odaklanın (2 dakika)
  8. Son olarak, düşüncelerinizi algılamaya odaklanın (2 dakika)
  9. Belli bir anda sıfır noktasına ulaşırsanız, zihninizde hiçbir düşünce kalmayacaktır. Bütünlük duygusunu ve/veya büyük bir rahatlamayı deneyimleyeceksiniz. Bunu her zaman deneyimlemeyebilirsiniz. Ama her zaman sadece çevrenizi hiç olmadığı kadar detaylı bir şekilde farkındalığınıza kabul etmeniz bile büyük bir rahatlama, şefkat ve sevgi duygusu hissetmenizi sağlayacaktır.
  10. Alarmınız çaldığında yavaşça gözlerinizi açın, bir iki dakikada kendinizi dengeleyin, gününüze devam edin.

Umarım bu meditasyonu günlük alışkanlıklarınıza eklersiniz.

Mor Alev

Not: Bugün çok ilginç enerjilerin cirit attığı bir gün olarak tarihimize geçecek, böyle bir günde kendimizi merkeze çekmemizin önemli olduğunu düşünerek, iki gün sonra yayınlamayı düşündüğüm bu meditasyonu önceden yayınlıyorum. Astrolojik olarak bakarsak, bugün Dolunay enerjilerinin etkisine girmeye başladık, bütün diğer açılara da dikkat edersek, büyük bir “gölge” benlik çalışmasının ortasında olduğumuzu görürsünüz. Kişilerin, toplumların, kurumların gölgeleri aydınlığa çıkacak ve biz sevgide kaldığımızda o gölgeleri şifalandırabiliriz. Bilge Baykuşlar, görülmeyen iş bize düşüyor. Michael’ın önerdiği enerji temizliği ve korunmayı da unutmayın. Koşulsuz Sevgi her sıkıntının ilacıdır ve Mor Alev enerjisi dönüştürür, bugün bütüne sevginizi göndermeyi unutmayın.


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

2 comments

  1. Meditasyon yapmanin bu kadar kolay olabilecegini ve yasanan anin kalitesini negatiften pozitife hem de inanilmaz kisa surelerde tasiyabilecegini hic dusunmezdim.Bu muhtesem farkindaliklara erismeme vesile oldugun icin sana ne kadar tesekkur etsem az biliyorum…yine de bu fark edislerle birlikte giderek buyuyen bir yurek dolusu tesekkurler:))

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.