Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den Sevginin Yüzleri (17): GÜVEN

Africa - mother and childDeğerli Sevgililer,

Bugün sizlere “Güven” olarak bilinen, Sevginin bir başka niteliğinden bahsetmek istiyorum. Bu nitelik, Sevgi’nin ve Asaletin birçok suretini ve niteliğini içinde barındırır. Güven niteliği, kişinin kendisiyle, başkalarıyla ve Yaratan ile olan ilişkisinin “kutsallığını” önemseme ve koruma becerisini ifade eder.

Bu niteliğe sahip olan kişi, (her şeyin güzel olacağından emin bir şekilde) bütün kaygılarını ve endişelerini Yüksek Varlığına (Öz-benliğine) havale ederek, böyle bir Güven ve böyle bir Sevgi duygusunu, başkalarına da “bulaştırır”.

Sevgi’nin bu niteliği, kişisel ilişkilerde büyük önem taşır. Çünkü bir ilişki, bu nitelik olmadan güvensizlik ve şüphe içinde bocalar durur ve temelinde Güven niteliği yatmadığı için de devam edemez. Bu nitelik yaşamın en önemli temel taşı ve anahtarıdır.

Bir bireyin karşısındaki kişiye olan güveni yıkılmış ise, bu güvensizlik duygusu dalga etkisi yaratarak, daha önce var olan (duygu ve düşünceler) ve bunların üzerine inşa edilmiş olan her şeyi etkiler. Temelinde Güven niteliği olmayan bir ilişkiyi sürdürmek, mümkün değildir. Şayet ortaklardan birisi bu güveni yeniden kurmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır ise, o ilişki devam edebilir. Ancak bu hiç bitmeyen bir sabır ve azim gerektirir. Çünkü haksızlığa uğramış olan kişi, Varlığının temelinden sarsılmıştır. Yine de, özveride bulunarak, sürekli yapıcı ve olumlu davranarak, Güven duygusunun yıkılmasıyla paramparça olmuş olan ne varsa, o parçaları tekrar “yapıştırmak” mümkün olabilir.

İki kişi arasındaki Güven duygusu zarar görmüşse, daha önce önemsenmeyen her şey, artık denetim ve gözetim altına alınır. Her iki bireyin kalbine “aşkın dili” ile yazıldığı için, daha önce hoşgörüyle karşılanan ya da “kesin ve emin” gözüyle bakılan her şey, birden bire uçup gider, geçerliliğini yitirir ve ilişkinin tüm yönleri sorguya çekilir. Ortaya çıkan sorular tatmin edici bir şekilde cevaplanmamışsa, iyileşmeye giden yol da tıkanmış olur. Çünkü haksızlığa uğramış olan kişinin yaşamı artık, hem mantıklı, hem de yıkılan güvenini yeniden tamir edici cevaplar gerektiren, sorularla doludur.

Yanlış anlaşılmalar çoğu zaman, bir olay meydana geldiğinde ve ortaklardan birisinin bu olayı (tamamen masum ve saf olsa bile) güven kırıcı bir olaymış gibi algılamasıyla, ortaya çıkar. Şayet böyle bir durum ortaya çıkmışsa, o zaman yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren kişi, karşısındaki partnerinin olayı doğru anlaması için elinden gelen her şeyi yapması gerekir. Bu konu, şayet ilişkinin devam etmesi isteniyorsa, çözülmeden halının altına süpürülemez. Çünkü bu bir “güven kırılmasıdır” ve en içten, en samimi ve dürüst bir şekilde, mümkün olduğunca çabuk çözümlenmiş olması gerekir. Bunun daha azı olan her şey, kalbi kırılmış ve ilişkilerinde her şeyin yolunda gittiğine dair inancı sarsılmış olan kişiyi rahatlatmayacaktır. İlişkiler çoğunlukla, bu tür yanlış anlaşılmalardan dolayı son bulur. Zira taraflardan biri veya her ikisi, kendi EGO bazlı gerekçelerinden vazgeçmeye yanaşmıyorlarsa ve kalplerinin güzelliğini ve saflığı gözardı ediyorlarsa, çok değerli ve harika bir şeyin ellerinden kayıp gitmesine neden olurlar.

Her zaman ve her durumda, tamamen “dürüstlük ve bütünlük” duygusu içerisinde hareket edin. Siz buna örnek olursanız, başkalarının da aynı şekilde davranmasını sağlarsınız. Güven niteliğini her daim büyütün ve yüceltin. Çünkü Sevgi’nin bu niteliği, kendinizin ve günlük yaşantınızı paylaştığınız diğer kişilerin mutluluğu için çok önemlidir. Her şeyden öte, kendi Öz-benliğinize ve “var olan her şeyin yaratıcısı” olan Yaratan’a güvenin. Çünkü Öz-benliğiniz ve Yaratan sizi daima, en yüksek hayrınız doğrultusunda yönlendirirler.

Bu sözlerimi biraz düşünmeniz ve içlerindeki “mücevherleri” keşfetmeniz umuduyla, şimdi sizlerden ayrılıyorum.

BEN Baş Melek Gabriel (Cebrail)

Mor Alev Dostuna bu çevirisi için çok teşekkür ederiz. “Sevginin Yüzleri” yazı dizisinin diğer mesajlarını blogun sol tarafındaki “Konular” başlığı altına “Sevginin Yüzleri Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)kategorisine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dizinin amacı ve bir araya gelme hikayesi ise şu bağlantıda: Yeni Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den SEVGİNİN YÜZLERİ

©2011-2015 Marlene Swetlishoff, http://www.therainbowscribe.com

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek (Öz) Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı© 2015 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2015 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

5 comments

  1. Sayfanızı ve ilettiğiniz yazıları heyecanla takip ediyorum ve çok faydalanıyorum. Şükran dolu duygularımı iletiyorum.

    Sevgi ve sağlıcakla kalın

    Eda Özoğul

    Beğen

  2. Sizi ilgiyle ve artan bir sevgiyle takip ediyoruz ben ve yaklaşık 10 arkadaşım.bagımlılık yaptınız diyebiliriz.lütfen devam edin.sevgiler

    Beğen

  3. Yine harika bir paylaşım.Teşekkürler Mor Alev.Ben yıkılan güveni tamir etmeye çalışıyor,kafamdaki sorularla boğuşuyorum.Tabi bu da beni çok yıpratıyor.Dürüstlük ve bütünlük duygusu içinde hareket edin diyorsunuz,sabır ve azimle elimden gelen her şeyi yapmama rağmen karşımdaki bunu anlamıyor.Size bir konuda katılamıyorum.PARAMPARÇA OLAN GÜVEN DUYGUSU ASLA YAPIŞTIRILMIYOR.Ama ben her zaman ilahi adalete inanıyor,sabırla bekliyorum,ve Rabbime havale ediyorum.Handan

    Beğen

    1. Sevgili handan, bunu Gabriel (Cebrail) diyor. Belki biraz daha düşünür ve salıvermeniz gereken şeyleri bıraktığınızda onunla hemfikir olursunuz. Sizin bahsettiğiniz koşullu sevgi. Gabriel ise koşulsuz sevgiden bahsediyor. Sevgilerimle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.