Teslimiyet, Gücünü İlan Etmek, Harekete Geçmek ya da Bu Sevgi mi?

Bu yazıya ulaşamayan arkadaşların DNS ayarlarını değiştirmeleri gerekmektedir.

Rabbit holeSevgili Dostlar, Perşembe günü yayınladığım yazıda söylemiş olduğum gibi birkaç gün yazmaya ara verdim ve gelen enerjileri özümsemek için biraz vakit ayırmış oldum. Umarım, iyi bir tutulma ve ekinoks yaşadınız. Şu anda özümseme evresindeyiz ve etkiler hemen geçmeyecek, ama yavaş yavaş azalacak.

Perşembe gecesi bir iki Facebook okuyucumdan blog bağlantısının çalışmadığı konusunda şikâyet alınca, ilk aklıma gelen “hepimizle birlikte blog da resetleniyor” düşüncesiydi. Ve bu bana komik geldi. Ama blogun da diğer her şey gibi kendine ait bir bilinci olduğuna göre, neden olmasın?

Daha sonra, konuyu WordPress’e yani blogun bulunduğu platforma ilettiğimde geniş çaplı bir engelleme ile karşılaştığımızı anladım. Bunu da Facebook’ta sizlerle paylaştım. Ama şimdi yineliyorum. Hiçbir şekilde, hiçbir blog sahibine ve WordPress’e haber vermeden bütün bir platforma giriş çeşitli internet servis sağlayıcılar tarafından kademeli olarak engellenmeye başladı (mış). Bu bloglar sadece Mor Alev gibi ruhani bloglar değil. Ben WordPress Türkiye’de, ortaokul matematik öğretmenlerinin bilgi paylaştığı, insanların evde örgü örüp sattığı, mimarlık, fotoğrafçılık, seyahat, her türlü sanat, elişi, yemek tarifi, bilimsel yazılar, üniversitelere hazırlık gibi binlerce konu hakkında bilgi paylaşılan ve bazen de insanların bu sayede ekmek parasını kazandığı pek çok blog gördüm. Binlerce blog ve şu anda uluslararası bloglara da ulaşamadığımızı düşünürsek, 10 milyon bilgi ve paylaşım kaynağı neden toptan engellenir? Ve bunu yapma hakkını kim, hangi vicdanla kendinde görür? Kim başkalarının ağzını zorla kapatabilir, haber alma, iletme, fikir ve bilgi paylaşma özgürlüğünü ve bazı durumlarda kazancını engeller? Bu karara nasıl ulaşılır?

Sorunun cevabı için Michael’a dönelim. Michael karşılaştığımız her durum ve vereceğimiz her türlü tepki için şunu öneriyor: “Bu size sevgi gibi geliyor mu? Bunun tadı, kokusu, dokunuşu, kısacası verdiği his sevgi gibi mi?” Hayır, dostlar. Değil. Peki, ne gibi? KORKU gibi. Başkalarına zorla bir şeyler yaptırmak, onları kısıtlamak, kısacası zorbalık her zaman korkudur. WordPress’in neden engellendiğini bilmiyorum, işin o kısmı bir gizem ama yapılan şey, bir korku gösterisi. Peki, korku karşısında ne yapıyoruz? Onu dönüştürüp salıveriyoruz.

Bu sonuca ulaşmak için aklımdan çeşitli şeyler geçti ve bu süreci sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle, durumun neyin işareti olduğunu düşündüm. Belki de Evren diyordu ki, “blog buraya kadar, yazdığın kitaplara yoğunlaş.” Ama ertesi gün okuyucu istatistiklerine baktığımda binlercenizin bloga girebildiğini gördüm. Yani biraz azalmayla da olsa okuyucularım burada, bu da bana “blog devam ediyor” dedi.

İkinci düşüncem, “nasıl” sorusunu cevaplamak oldu. Hangi platform, hangi şekil, başka bir platformda ayna blog mu yayınlasam, vs., vs.… Cevap, hayır. Şu an gördüğümüz, herhangi başka bir platformda da olabilir. Bunun bir anlamı yok.

Bu durumun bize verdiği en önemli mesaj şudur: Düşünmek, düşüncelerini paylaşmak ve ifade özgürlüğünüzü hediye ettiniz, ettik. Yani, gücümüzü başkalarına gümüş tepside sunduk. Hâlbuki gücümüzü kendimizde tutmamız gerekiyordu. Şu olay, yaşamış olduğum herhangi bir başka ülkede olsaydı, ortalık birbirine girerdi. Ama bu ülkede, nedense büyük çoğunluk gücünü ilan etmiyor. Aylardır, sorumluluk alma zamanı geldiğini bize bütün kaynaklar iletiyor, harekete geçme zamanı gelmedi mi? “Artık Yeter” enerjisi bence yine iş başında.

Bunu yaşamakta olduğunuz her konuya uygulayabilirsiniz. Bir şeyi beğenmiyorsanız, değiştirin. Abraham, hep şunu söyler: “Kontrast (yani zıtlıklar) yararlıdır. Neyi istemediğinizi gösterirler, böylece istediğiniz şeyin ne olduğunu anlarsınız. İşte o zaman, kontrasta değil, istediğinize odaklanın.”

Elimizdeki konuda, çözüm odaklı düşünürsek, yapmamız gereken şey nedir? Bu platformda ulaşamadığınız tek kaynağın bu olmadığını biliyorum. Şöyle düşünün, “Okumasam, yazmasam, ulaşamasam ne olur? Bu benim için değerli mi? Hayatımda Mor Alev, hayatımda X, Y, Z kaynak olmasa ne olur? Bir gün, düşündüklerimi söyleyemesem ne olur? Bir gün, iletişim hakkım elimden tamamen alınsa ne olur?” Cevabınız nedir?

Arkadaşlar, kesinlikle gidin vurun kırın, size davranıldığı gibi davranın demiyorum. Sorunları asla ve asla aynı şekilde düşünerek çözemediğimizi biliyoruz. Ama burada yapılabilecek şeyler var. Şu anda bir beyin fırtınasına şahit oluyorsunuz ve aklıma gelenler şunlar:

Hepiniz birer müşterisiniz. En basitinden internet servis sağlayıcısının müşterisisiniz. İnternet erişimi için belli bir ücret ödüyorsunuz ve onlar anlaşmanın kendi tarafına uymuyorlar. Bu hizmetin eksiksiz verilmesi için şikâyet edin. Açıklama isteyin. Eğer, tam servis sağlayamıyorlarsa başka bir servis sağlayıcısına geçeceğinizi belirtin.

Müşteri olmanız sadece internetle bitmiyor. Siz aynı zamanda devletin müşterisisiniz. Devlete her gün, yaptığınız her şeyle vergi adı altında bir ücret ödüyorsunuz. Onlar da sağlık, güvenlik, altyapı ve iletişim gibi hizmetleri tam ve en yüksek kalitede vermek zorundalar. Bu korku dolu yönetmeliklerin değiştirilmesini talep edin. Temsilcilerinizle görüşün, onlara yazın. Seçimler çok yakında, sesinizi duyurun. Ütopik bir ülkeden bahsetmiyorum. Bulunduğumuz coğrafyadan bahsediyorum. Bu dünya böyle değişir.

Bu önerdiklerim üç boyutlu hareketler, ancak her ikisi de kendi gücünüzü ilan etmenize, kendinize olan güven ve saygınızı sergilemenize yardımcı olacaktır. Aklınıza başka barışçıl çözüm geliyorsa, onlara da odaklanın. Benim aklıma bunlar geliyor.

Bazen “teslimiyete geçiyorum” diyen bazı kişileri görüyorum ve hepsi değil ama bir kısmı, hiçbir şey yapmadan dışardan birilerinin gelip sorunlarını onlar için çözmelerini bekliyorlar. O zaman, hepimiz bu dünyaya gelip, hiçbir şey yapmadan bekleyelim, günler geçsin, belki birileri bize ekmek ve su verir, yaşamadan yaşarız, üretmeden, yaratmadan, değişip değiştirmeden gelip gideriz. İster Melekler olsun, ister Galaktikler, ister bir arkadaşınız ya da aileniz… Kimse sizin sorununuzu sizin için çözemez. Alacağınız dersler yarım kalır, gelişiminizi durdurmuş olursunuz. Bu, teslimiyet değildir. Çünkü doğru şeye teslim olmuyorsunuz, yaşamınız eksik kalıyor. Michael diyor ki, “Biz bütün bunları (yani değişim ve yükseliş) sizin için yapmıyoruz, sizler katılımcı olmadan yapabileceğimiz bir şey yok. Biz her şeyi sizinle birlikte yapıyoruz.”

Cumartesi günü, bu engelleme hakkında düşünürken aklıma teslimiyet geldi tabii. Yani, bir anlamda pasif bekleyiş, bir şey yapmamak, yazmamak, paylaşmamak… Birden bire içimden şu sözler yükseldi:

Ben SEVGİDEN başka hiçbir şeye teslim olmam, olamam ve bu sevgi değil!

Teslim olacağınız akışın sevgi olması gerekiyor. Engelleri sevgiyle salıverin ve düşük frekans taşıyan korkunun üzerine çıkın. Kendinizi sevginin kollarına teslim ettiğinizde, bir sonraki adımınız karşınıza çıkacaktır.

Elbette, Michael’ın nefesini önce kendi içimden geçirip, sonra kalbimin arkasından doğru tüm dünyaya sürekli olarak yolluyorum. (İlgili bilgiler burada) Bu üç boyutlu dünya bize harika bir şekilde aynalık yapıyor. İçimizden ne geçiyorsa, dışımızda da onu buluyoruz. “Benim içimde engellenen nedir? Benim içimde sansürlenen nedir? Salıvermem gereken yanlış inanç ve korkular nedir?” Soruları sürekli aklımdan geçiyor ve ufak tefek, kırık dökük bir sürü negatifi salıveriyorum. Artık tortuları da temizliyoruz.

Ama bu sadece benim sorunum, benim engellenmem değil. Hepimizin. İçimize dönüp neleri şifalandırmanız gerektiğine tekrar tekrar bakmalıyız. Mor Alev enerjisini de bütün bu durumlarda kullanabileceğinizi eklememe herhalde gerek yok artık.

Bu, Facebook’ta bağlantı haricinde, kopyalayıp yapıştırarak yayınladığım son yazı olacak. Eğer yazılarımı okumaya devam etmek istiyorsanız ve erişiminiz yoksa, lütfen DNS ayarlarınızı değiştirin ve yukarıdaki gibi, ya da belki daha iyi yöntemlerle harekete geçin. Yazılarımın kesinlikle, “kopyala yapıştır” şeklinde başka yerlerde yayınlanmasına karşıyım ve sizden bunu yapmamanızı rica ediyorum. Çünkü, böyle yaparak şu anda Evrenden gelen mesajın önemini küçümsüyorsunuz. Oysa Evren bize diyor ki “Gücünüzü ilan edin! Özgürlüğünüzü elinize alın, ne istemediğinizi görerek istediğinizi belirleyin ve harekete geçin.”

Yayınlar her zamanki gibi devam edecek, hepinizi burada görmeyi umuyorum.

Desteğiniz ve sevgileriniz için çok teşekkür ederim.

©Mor Alev 2015

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

27 comments

  1. Size tamamen katiliyorum sevgili, Mor Alev, destegim ve sevgim Sizinle: )))

    Beğen

  2. Korkularla yaşanmıyor haklısınız. Işığımızı bulmayı ve blogumuzun devam etmesine niyet ediyorum. sevgiler

    Beğen

  3. Sevgili Mor Alev hergun gelen emaillere oyle alistim ki okumadan silkelenmeden gecen bir gunum yok. Korkularin uzerine gidip tum engellere sevgiyle hayir demek gerekiyor. Iyiki varsiniz

    Beğen

  4. Bizi bırakmayın lütfen Sevgili Mor Alev ,sizin mesajınızı okumadan güne başlayamaz olduk. Meleklerimiz sizinle bizim ışığımız oldunuz . Işığımız sönmesin meleklerimiz yadım edin:((

    Beğen

  5. Size sıcacık sarılıyorum ve destekliyorum. ❤️🐾🐱🐶👼

    Beğen

  6. Türkiye böyle yönetiliyor sevgili Moralev
    ticaretini yaptıkları şey hakkında gerçekler ortaya çıkmaya başlayınca
    engellemek için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar
    onlarda biliyor sonlarının pek iyi olmayacağını
    ne kadar geciktirebilirsek o kadar iyi olur mantığı
    yıllardır insanlar bilinçli olarak uyutuldu
    nerden geldik, nereye gidiyoruz,kimiz,ne istiyoruz diyen yok,araştıran hiç yok
    varsa yoksa evlenme programları,bu tarz benimler,salak saçma diziler
    insanlar uyanacak diye çok korkuyor birileri
    ama inanıyorum ki;herşeye rağmen, insanlık yapması gerekeni yapacak
    UYANACAK
    öyle veya böyle,kolay veya zor,ama olacak
    yılmak yok,sonuna kadar desteğimiz sizlerle
    ışığa güven,karanlık bitmek üzere

    Beğen

  7. Sevgili Mor Alev,
    Yazılarınıza ve günlük ışığınıza öyle alıştım ki, iyi ki varsınız…
    Fakat blog engel konusunda sizinle aynı düşünmüyorum. Ben de hafta sonu wordpress bloğuma giriş yapamadım ve hemen wordpress’ in içinde temizlik yaptığını, onarım vs olduğunu düşündüm. Bunun ne benim, ne de sizin bloğunuzla ilgili olduğunu düşünmüyorum…
    Güzel ve olumlu düşünmemiz gerektiğini biz öğrendik sizden…
    Sevgilerimle.

    Beğen

    1. Sevgili Judieth, şimdiye kadar ne zaman bilmediğim bir konuda kesinmiş gibi konuştuğumu gördünüz? Aşağıda WordPress’in bana gönderdiği engelleme ile ilgili bilgiyi yolluyorum. Böyle platformlarda temizlik ve yenileme 10 dk kadar ve aşamalı olarak yapılır. Yani hiçbir zaman global bir platformda erişim 10 dakikadan fazla kesilmez. Gerçeği görmek istememek başka bir şey, olaylardan pozitif sonuç çıkarmak başka. Ve ben burada kendi gücümüze sahip çıkma dersinin bizim için olumlu sonuç olduğunu düşünüyorum.
      Sevgilerimle
      Mor Alev
      in response to the topic “facebook links give error messages”:

      Hi there,

      I’m just wondering – are some of these users from Turkey? It sounds like WordPress.com is currently being blocked by some internet providers in Turkey. We are looking into the situation.

      I’ll give you an update as soon as I hear it!

      Liked by 1 kişi

      1. Sevgili Mor Alev,
        1haftadir bekliyorum, hala bloğuma giris yapamadim ve anliyorum ki bu temizlikten cok öte birsey…İnsanlarin iletisim özgürlüğüne vurulan bir ket, bir çeşit dikta…
        Sadece sizin sitenize girebiliyorum, servis saglayicima bildirdim fakat olumlu yanit alabilecegimi dusunmuyorum. Çunku dikta yonetim her yerde…
        Sevgilerimle…

        Beğen

        1. Sevgili Judieth, şimdi ben de sizin bloğa girmeyi denedim ve girebildim. Bu nasıl oldu anlamıyorum… Yani ikimiz de aynı platformdayız. Sizin için de aynı şekilde çalışması gerekiyor. Dün bana Türkcell Superonline abonesi bir okuyucum yazdı ve o hiçbir zaman engelleme ile karşılaşmamış. Aslında bütün bunlar dün Konseyin işlediği özgürlük konusuna o kadar çok uyuyor ki.. Sizin bloğa da Mor Alev enerjisi gönderelim. Michael’dan konu ile ilgili bağları kesmesini isteyin. Ben şu anda onun nefesini bütün ayrımcılığı, zorlama ve zorbalığı yok etmek üzere gönderiyorum. Sevgilerimle

          Beğen

          1. Sevgili Mor Alev, servis saglayicim olan d-smart(smile adsl) tarafindan wordpress sitesinin BTK tarafindan yasaklandigi bilgisi tarafima tlf ile bildirildi. BTK’dan resmi bir aciklama olmamakla birlikte tum kurumlari kınıyor, bu karari verenlerin yoluna ışık temenni ediyorum…

            Beğen

  8. Sevgili Mor Alev,

    Hergün olabildiğince büyük bir sevgiyle moralevimi yakıyorum ve dönüştürmeye niyet ediyorum,bu yazınızla birey olarak farkındalığıma öyle bir dokundunuz ki artık bizleri yok sayacak dayatmalara sessiz kalmadığımızı bilmenizi istedim.Onlarda kısa zamanda bu birlikteliğimizle öyle bir dönüşecekler ki,farkında bile olamayacaklar:))
    En derin sevgilerimle,Birleşen Bütündedir….

    Beğen

  9. Sevgili Mor Alev,tutulma sebebiyle yazılarınıza ara vermenizde bile yokluğunuzu hissettim ama Düşüncenize saygı duydum.Fakat engellendiğinizi gördüğüm anda;şimdiye kadar sevginin olmadığı her şeye karşı duran ve mücadele eden ve bu Yüzden çok Sıkıntılar atlayan biri olarak hemen harekete geçtim.Şuan sizi her zaman olduğu gibi blogdan takip ediyorum ve asla Haksızlığa karşı boyun eğmem.Sizinleyim tüm öz gücümle ve aldığım yardımlarla destekçinizim.Emeğiniz için saygı ve Sevgilerimi yolluyorum,Tüm kalbimle Sizinleyim❤️❤️❤️

    Beğen

  10. Biz ISIGIZ, Biz SEVGIYIZ, Biz ILAHI SEVGININ ENERJISIYIZ, Biz MOR ALEVIZ.
    Biz bu Enerjimizle herseyi ama herseyi dönüstürürüz ve DÖNÜSTÜRÜYORUZ.
    Hic bir güc bizi durduramaz, yildiramaz.
    Bu bizim RUHLARIMIZIN ILAHI SEVGI ISIGININ GÜCÜDÜR.
    Onun icin sonsuzluk kadar burada okuyor OLACAGIZ.
    NAMASTE

    Beğen

  11. Her daim sevginin ışığında birlikteyiz. Bizi birbirimize bağlayan gerçek budur sevgili Mor Alev. Seni sevgiyle kucaklıyorum.

    Beğen

  12. Akisa teslimiyet veya kabullenmek basimiza gelen acaip sacmaliklarin gecmesini oturup beklemek olamaz. Harekete gecip tepkimizi ortaya koymali ve bunun icin emek vermeliyiz. Tek siz degil bir cok bloga erisim malesef olamamis. Ben yurtdisindan girdigimden sorun olmadi ama sistemli sekilde uyanisi engellemeye calisanlar var. Malesef artik degisim donusum basladi. Tesekkurler yeniden size.

    Beğen

  13. evde uydunet kullanıyorum
    Moraleve giremiyorum
    işyerinde ttnet kullanıyorum Moraleve girebiliyorum
    uydunet bildiğiniz gibi ulaştırma bakanlığının
    yorum sizin:)

    Beğen

    1. Sevgili Mor Alev ben Turkcell superonline abonesim. Hiç sorunsuz yazılarınızı okumaya devam ediyorum. Durum tamamen servis sağlayıcılarla ilgili sanırım. Telefonumun 3G si ile de giriş yapabiliyorum. Yazılarınız ekmek gibi su gibi oldu bizim için, yokluğu inanın çok üzüyor bizi. Blogunuz ve siz sevgi ve esenlikle kalın. Sizi çok seviyoruz.

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.