Yeni Ay Kova’da: Öncüler bilgi topluyor ve ne yaratmak istediklerine karar veriyorlar – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

New Moon in AquariusYılın ilk yeni ayı, 20 Ocak Salı saat 15.14 da (İstanbul), Kova burcunun ilk derecesinde gerçekleşiyor. Bu yeni ay aynı zamanda yılın ilk süper ayı, yani üzerimizdeki etkisi diğerlerinden daha fazla olacak ve bu peş peşe Kova’da gerçekleşecek iki yeni ayın birincisi ki bu oldukça ender bir durumdur. Bu yeni ay Kova’nın ilk derecesindeyken, ikicisi tam olarak son derecesinde 19 Şubat’ta gerçekleşiyor. Yeni aylar, dolunaylar kadar duygusal değillerdir ve bu zamanda bizleri yaşamlarımız ve benliğimiz hakkında tarafsız olmaya davet ederler. Özellikle bu iki yeni ay da Kova’da gerçekleşirken, iki ay boyunca olaylara, kişilere ve kendimize objektif ve kuş bakışı perspektiften yaklaşmamız başarının anahtarı olacaktır. Böyle bir tarafsızlığı ve olayları her yönden değerlendirebilmeyi sadece sağlıklı merkezde kalarak başarabiliriz.

Sağlıklı merkezde kalmanın en kolay yolunun, meditasyon, ego ile iç bilgeliğimizin seslerini ayırabilmek, affetmek, salıvermek ve kendi hayatının sorumluluğunu kendi ellerine almak olduğunu unutmuyoruz. 2015 de hep beraber mutlu ve sağlıklı bir geleceğe doğru koşar adım gitmemiz için bu konuda geçen hafta başladığım yazılar dizisi devam edecek. (İlgili bağlantı burada)

Bu yeni aya dönersek, önce Kova’yı hatırlayalım: Kova, ileriyi görmek ister ve işleri daha iyi yapmanın yollarını arar. Hepimiz için daha iyi bir hayat peşindedir, prensipleri kardeşlik, eşitlik ve özgürlüktür. (Fransa’da geçen haftalardaki olayları hatırlarsak, Fransız ihtilalinin sloganının Kova burcunun prensipleri ile aynı olması bir tesadüf olamaz!) Kova, bütünün yararını kişisel getirilerin önüne koyar. O bir isyankar ve devrimcidir, yöneticisi Uranüs gibi. Ve, zorlukların üzerine gider, akla hayale gelmeyecek çözümlerle karşımıza çıkar. İşte etrafımızdaki eski sistemler ufalanıp tarih olmaya başlarken, bu özelliklere çok ihtiyacımız var. Kova’nın, oyunu kurallarına göre oynamayı seven, otorite, kontrol ve hükümetleri temsil eden Oğlak’ı takip etmesi aslında çok mantıklı. Oğlak körü körüne kuralları takip ederken, Kova bu kuralları sorgular. Oğlak’a tepki veren Kova, daha iyi bir geleceği hayal eden ve hepimizin içinde var olan, halihazırdakini daha iyiye götürmek isteyen kişidir. Bu yeni ay bizden şunu düşünmemizi istiyor: Daha iyi bir gelecek neye benziyor ve bunu nasıl başarabiliriz?

Yeni Ayın Sabian Sembolü: Kaliforniya’da eski, topraktan yapılmış bir öncü misyoner evi

“Eğer bir yığın kayaya aklınızda bir katedral inşa etmek düşüncesiyle bakıyorsanız, o artık bir yığın kaya olmaktan çıkmıştır.”

Antoine de Saint-Exupéry

Adobe House - New MexicoAslında bu yeni ay ve önümüzdeki bir aylık süre için başka hiçbir şey yazmasam ve sadece bu sembolü açıklasam bile yeterli olur. Bu sembolü açıklarken, Sabian sembollerinin 1925’de medyum Elsie Wheeler ve Marc Edmund Jones tarafından Kaliforniya’da yaratıldığını hatırlamakta fayda var.*

Öncü misyoner evi, ya da bir başka anlatımıyla “ileri karakol”, Amerika’da batıya doğru ilerleyen öncülerce, yani bir bölgeye ilk ulaşan kişiler tarafından kuruluyordu. Bu kişiler arasında çiftçiler, haritacılar, madenciler, vs. yanında din adamları da bulunuyorlardı. Ve ilk yaptıkları şey bu yeni bölgeyi tanımak üzere keşif seyahatleri yapmak, toprak ve bitki örtüsünü incelemek, yerli halklarla ilişkiye girmek ve önce burada yeni bir hayat kurulup kurulamayacağını, sonra da bu hayatın nasıl kurulacağını tespit etmekti. Bu misyonlar 1925 de medeniyetin öncüleri olarak görülmekteydi. Günümüzde, öncülerin aynı zamanda yerel halka büyük haksızlıklar yaptıklarını da biliyoruz. Bu yeni ay enerjisinin bize getirdiklerini listelersek;

  • Araştırma, bilgi toplama, öğrenme, değerlendirme ve “yeniden” değerlendirme
  • Yeni bir hayatın planını somut bir şekilde yaratmak, iskeletini ortaya çıkarmak
  • İnançlar, dinler ve onların sıklıkla zorla kabul ettirilmesi

Yukarıda bir tarafsız, bir olumlu ve bir de uyarı niteliğinde enerji var. Bu dönemi kesinlikle bilgi toplamaya ayırmakta ve var olan planların yeni bilgilerle düzenlenmesinde ya da yepyeni planlar yapmaya ayırmakta fayda var. Derler ki, “Planı olmayan bir hedef, sadece bir dilektir!” Sürekli büyük ikramiyeyi kazanmak isteyen ama bir bilet bile almayan fıkra kahramanı gibi olmayalım.

Bu noktada Oğlak döngüsüne geri dönüp baktığımızda, lider olmayı, sorumluluk almayı ve cesaretle adım atmayı öğrendik, içimizdeki güç ile tanıştık. Şimdi planlarımızı bu öğrendiklerimizle birlikte çok daha fazla özgüven ve özsaygı ile yeniden şekillendirecek zamana girdik. Dilekler iyidir, umut verir, ama 2015 bundan fazlasını istiyor. Planlar yapın ve atacağınız adımları listeleyin. Elinizdeki verileri tekrar tekrar kontrol edin. Atacağınız tohumlar bir sonraki yeni ay için hazır olsun.

Bu zamanda kendi görüşlerinizin mutlak gerçek ve başkalarının yanlış olduğunu düşünmek ve kontrolü elinde tutmak arzusu da bir uyarı olarak karşımıza çıkıyor. Gerçek, bireylerin bakış açısına göre değişebilir. Toplumdaki diğer kişilerin hayatına katkıda bulunmak için kendi görüşlerinizi zorla kabul ettirmek, bunun tamamen aksi etki yapabilir. Bakın, bunun örneklerini gazetelerimizde her gün okuyoruz. Onun yerine, arada köprüler kurmalı, herkesin ilahi özünü görmeye ve kabul etmeye çalışmalıyız. Bu sefer, 19. Yüzyıl Amerika’sındaki öncüler gibi değil, 21. Yüzyıl öncüleri olalım.

Arkadaşlar, Satürn’ün Yay’daki etkisinden daha önce konuştuk. (Bağlantısı burada)Satürn bu yeni aya, ay ve güneşle uyumlu açıda tam destek veriyor. Nasıl vermesin? Satürn’ün Yay’daki görevi ile bu yeni ayın sembolü tam uyum içinde. Nelere inanıyoruz? İnançlarımızın hangileri yanlış, hangileri gerçek içeriyor? Hangi eski, yıpranmış ve sadece ruhumuzu ve yaşamımızı bunaltmaya hizmet eden inançları fırlatıp atmalıyız? Hayallerimizi gerçekleştirmemize, kendimizi olduğu gibi kabul etmemize engel olan inançlarımız nelerdir? Bütün bunları gözden geçirmeye devam edeceğiz. Satürn, disipliniyle bizi daha da derinden araştırmaya, kurslar, eğitim ya da seminerlere katılmaya çağırabilir. Yine disipliniyle Satürn yaptığımız planlara bağlı kalmamızı kolaylaştıracaktır.

Bu arada Mars, 12 Ocak’ta Kova’yı terk edip Balık burcuna girdiğinden beri kişisel enerjinizde biraz dalgalanmalar hissedebilirsiniz. Mars, iddialı, iş bitiren kimliği ile, barış ve huzur isteyen hayalci Balık’ın sularına girdiğinde, mücadeleci yönü birden geriye çekilir. O yüzden hafif durgunluk hissetmek doğaldır. Bununla savaşmayın. Harekete geçmek için sezgilerinize danışın. Balık’ın yöneticisi Neptün’le yarın bir araya gelen Mars, sizin için muhteşem deneyimler yaratabilir. Sezgiler ve hayal gücü zirve yapabilir, bu bilgilerle adım attığınızda mutlak başarıya ulaşabilirsiniz. Bu ikisinin bir araya gelişindeki tek tehlike, gerçeklerden kaçmak için başımızı kumlara gömme arzusu olabilir. O zaman bu güzel yeni ayın getirdiği olumlu etkileri kaçırabilirsiniz. Mars, 21 Şubat’a kadar Balık’taki yolculuğunu sürdürecek.

Sonuçta:

Önümüzdeki bir ay, Merkür’ün de geri gitmesiyle birlikte bilgi toplamak ve değerlendirmek, somut planlar yapmak ve olayları tarafsız bakış açısından görmek önem kazanıyor.

Bu planları yaparken, 2014 senesinin 30 Mart tarihine gitmenizi öneririm. Evet, o tarihte yerel seçimler vardı, ama önemli bir olay daha vardı ki, bu da astrolojik senenin başlangıcı ve Koç’taki yeni aydı. 2014 Koç yeni ayında neler istiyordunuz, planlarınız, hedefleriniz, amaçlarınız nelerdi? Bu hedeflerden hangilerini gerçekleştirdiniz? Hangilerini sonradan gereksiz bulup elediniz? Şu anda o zaman istediğiniz bazı şeyler hala sizin için geçerli mi? Yeni 2015 hedefler listenizde neler var? Bu hedefleri ortaya koyup, tozlarını alıp, renovasyondan geçirmekte fayda var. Biraz daha vaktimiz var, 2015 tam gaz devam ederken, Şubat ortasından itibaren bu planlara ihtiyacınız olacak. Kendinizi tamamen yeni bir bölgede bulacaksınız sevgili öncüler, ve o zaman,  bu planlar pusula görevi yapacak.

Harika bir Yeni Ay dilerim!

Mor Alev

Not: 21 Ocak’ta başlayacak Merkür’ün geri yolculuğu hakkında ayrıca bir makale yayınlayacağım.

*Sabian sembolleri Zodyak’ın her derecesine denk gelen 360 adet sembolden oluşmuştur. Zaman içinde bu konuda çok sayıda araştırma yapılmış ve sembollerin bize verdiği bilgilerin hiç şaşmadığı, geleneksel astrolojiyi mükemmel bir şekilde tamamladığı ve yorumlara şimdiye kadar deneyimlenmemiş bir derinlik de kattığı görülmüştür. Ben iki kaynaktan çalışıyorum, biri Lynda Hill ve diğeri Blain Bovee kitapları.

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Mor Alev

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

3 comments

  1. Bu güzel paylaşım için teşekkürler Mor Alev!!! Birbirinden değerli yazılarını okumaktan çok büyük keyif alıyorum.

    Sevgiler,
    Banu

    Beğen

  2. Sevgili Mor Alev,
    Sabian Sembollerindeki gizem ve derin anlamlar cok ilgimi cekiyor. Semboller konusunda da zaman zaman vakit bulup bilgilerini bizler için yazıya dokersen cok mutlu oluruz. Mesajların hergun tekrar tekrar geriye donup okunası, hergun baska birsey daha kesfediyor insan. İyiki varsın. Sevgiler….

    Beğen

    1. Çok teşekkürler Nisan. Sabian sembollerine ben de hayranım. Sırası geldikçe de onlar hakkında yazıyorum. 360 sembol ve onların her bir gezegen ile olan ilişkileri çok anlamlı, çok gizemli. Sabian ile ilgili Türkçe kitap yok ama Amazon’da en az 10 farklı kitap buldum. Ben iki tanesinden çalışıyorum. Tavsiye ederim. Sevgilerimle…

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.