Meditasyon Sırasında Olanlar ve Sade bir Günlük Meditasyon

Brain powerSevgili Okuyucularım, “Meditasyon Kampanyası” diyebileceğimiz yazılara devam ediyoruz. Bugün önce meditasyon kelimesinin anlamına bakalım. Sözlükte Türkçe karşılığını “derin düşünceye dalmak” olarak vermişler. “Derin” sıfatı doğru, ancak gerçekte meditasyon “düşünMEmek” eylemidir.

İşte bu yüzden, üç boyutlu yaşamda koşturup duran, sürekli bir şeyler “yapmak”, “analiz etmek” ve “sorun çözmek” alışkanlığındaki insanlara ilk başta çok zor gelir. Gözünüz korkmasın, burada çok basit meditasyon yöntemleri ile oradan oraya zıplayan “maymun zihninizi” sessizleştirmenin yollarını paylaşacağız.

Meditasyonun beynimizdeki bilimsel olarak kanıtlanmış etkilerini anlarsak, bu konuya biraz daha kolay yaklaşabiliriz. Beyin dalgalarının EEG ile ölçülebilen titreşimlerini gördükten sonra, meditasyonun etkileri üzerinde sayısız araştırma yapılmıştır. Aşağıda bilinç seviyesine göre beyin dalgalarını görebilirsiniz:

  • Beta: Gündelik yaşamda, sadece üç boyutlu hayatı algıladığımız, çalışırken, fiziksel olarak meşgulken beynimizin çalıştığı frekanstır. Beta bilinç düzeyi hayatta kalma, hayatı sürdürme, çok çeşitli üç boyutlu uyarıcılara cevap verme, düşünme ve harekete geçme eylemlerini barındırır.
  • Alfa: Meditasyon sırasında en sık karşılaşılan beyin dalgaları Alfa frekans kuşağındadır. Alfa, bizlerin rahatladığı, dinlendiği ve olasılıklara ulaştığı, üç boyutlu düşüncenin dışında dördüncü boyuta giriş yaptığı durumdur. Alfa beyin dalgaları hayal kurduğumuz, hafif meditatif zamanları da kapsar. Alfa, aynı zamanda yaratıcı işler yaparken, zamanı ve mekanı unuttuğumuz, dalıp gidip yarattığımız şey üzerine odaklandığımız sırada da yaşanır. Bu frekanstaki beyin dalgaları sempatik sinir sisteminde onu sakinleştiren değişiklikler yaratır. Sempatik sinir sistemi geriye çekilir, otonom sinir sistemi ön plana geçer ve böylece kan basıncını düzenlenir (yüksek tansiyon düşer), kalp atışları yavaşlar, vücuttaki stres hormonları azalır, bu da hem bağışıklığı artırır hem de kortizol azaldığı için kilonun normalleşmesine, yani zayıflamaya yardımcı olur.
  • Theta: Derin meditasyon sırasında Theta beyin dalgalarını görürüz. Bu bedenimizin bakımı dışındaki tüm üç boyutlu frekansları dışarıda bıraktığımız ve kendimizi dördüncü-beşinci ve ötesi boyutların frekanslarına açtığımız durumdur. Meditasyon sırasında “sıfır noktası” denilen durum bu beyin dalgasında oluşur. “Sıfır Noktasında” derin ruhani bağlantımızı deneyimler, “evrensel zihin/kozmik bilinç/var olan her şeyle bütün olma” gibi çeşitli şekillerde anlatılan bilince ulaşırız. İşte bu frekansta aydınlanmalar, halihazırdaki hedeflerimiz hakkında yeni fikirler, kim ve ne olduğumuz konusundaki iç bilme duygusunu yaşayabiliriz. Theta hem meditasyon sırasında, hem de uykuya dalmadan hemen önce, ya da uykudan uyanırken yaşadığımız kısa zamanlarda da deneyimlenir.
  • Delta: Uyku ve rüyasız uyku sırasında beyin dalgaları Delta frekanstadır. Delta bilinçaltı zihnin alanıdır ve aynı zamanda kolektif bilinçaltına ve galaktik bilince giriş yapılan kapıdır. Bu zamanda bilinçli olarak alma imkanımız olmayan bilgileri hücresel düzeyde alırız. Pek çok yararının yanı sıra, bu beyin dalgaları sağlık açısından da önemlidir, bedenimizin yeniden yapılanması ve şifalanması ile bağlantılı olduğu kanıtlanmıştır. Bunun için de sağlığımız için yeterince uyumak çok önemlidir.
  • Gamma: Bu beyin dalgaları oldukça yeni keşfedilmiştir. Ben bunun kesinlikle yükselen enerjilerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Gamma hakkında daha sonra detaylı bir şekilde konuşacağız.

Meditasyon sırasında Alfa ve Theta bilinç düzeylerinde dolaştığımızı söylememe gerek yok. Peki, zihnimizi bu noktaya nasıl getiririz? Aşağıda benim sizlere kendi deneyimlerime dayanarak önereceğim en basit günlük meditasyon bulunmakta.

Ne zaman?

Pek çoğunuz gece yatağa yattığınızda meditasyon çalışması yapıyorsunuz. Arkadaşlar, yatak yatıp uyumak ve dinlenmek içindir. O yüzden bana meditasyon yapmaya çalışırken uyuyakaldığınızı yazanlarınız çok fazla. Bence yeni başlarken meditasyon için seçilecek en uygun zaman sabah erken saattir. Yataktan beş-on dakika erken kalkmak, size bütün gün faydası olacak ve sizi zinde, enerjik ve mutlu hissettirecek bir şey için değer! Bunun dışında gün içinde meditasyon yapmak da uygundur.

Ancak, şu anda yeni başlayan arkadaşlara gece meditasyonunu önermiyorum, çünkü enerjiniz düşük olduğu için çok çabuk Delta frekansa geçip uyuyabilirsiniz. Onun yerine gerçekten uyumayı deneyin. Geceleri biraz daha erken yatın.

Nerede?

Kendinizi rahat hissettiğiniz her yerde! (Yatak hariç 🙂 ) Rahatsız edilmeyeceğiniz bir yer bulun. Bu yerin neresi olduğu çok önemli değil. Önemli olan, ısısının ne çok sıcak, ne de çok soğuk olması ve rahat bir şekilde oturabilmenizdir. Eğer evde diğerleri varsa, bundan sonra sabahları 5-10 dakika meditasyon yapacağınızı, kesinlikle rahatsız edilmek istemediğinizi ve buna saygı duymalarını beklediğinizi bildirin. Meditasyon utanılacak, başkalarından saklanacak bir şey değildir, bunu hatırlayın.

Evinizde küçük çocuklarınız varsa, meditasyonunuzu onlar uyanmadan yapmanızı ya da kendinizi onların ulaşamayacağı bir yere kapatmanızı tavsiye ederim, banyo bile olabilir!

Pozisyon

Sitting in meadowsKimileri bağdaş kurup oturur, kimileri koltukta ya da sandalyede oturmayı tercih eder. Bu pozisyonları tek tek deneyebilirsiniz. Vücudunuzun karıncalanmayacağı, uyuşmayacağı ve kaslarınızın rahat edeceği bir şekilde oturun. Eğer yerde oturmuyorsanız, ayak tabanlarınızın yerle temas etmesi yararınızadır. Bazı arkadaşlara meditasyondan önce birkaç esneme hareketi yapmak iyi gelecektir.

Müzikli, müziksiz?

Benim bu konudaki seçimim sürekli değişiyor. Bugünlerde tam sessizlik bana iyi geliyor. Bazen kişiler meditasyon sırasında  klasik müzik dinlemekten, bazıları akarsu sesi, dalgalar, yağmur ya da yanan kütüklerin sesleri gibi sesleri dış dünya ile aralarında bir paravan gibi yerleştirmekten hoşlanır. Eğer meditasyon sırasında herhangi bir müzik dinlemek isterseniz size http://www.spotify.com u öneririm.  Binlerce seçenekten kendinize uygun olanını bulacaksınız.

Süre

İlk etapta, meditasyonunuzu 5-10 dakika tutun. Daha sonra bu süreyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Bence meditasyonun süresi değil, kalitesi çok önemli. Zaten, hep burada çizgisel zaman olmadığını söylüyorum, “sıfır noktasını” deneyimlediğinizde siz de bunun bir önemi olmadığını göreceksiniz ve zamansızlığı yaşayacaksınız.

Nasıl

protection bubleŞimdi meditasyonun adımlarına gelelim. Yukarıdaki her konuda bir karara vardınız ve meditasyona hazırsınız.

  1. İlk ve en önemli kural meditasyondan hiçbir şey, ama hiçbir şey beklememektir! Bu dua etmek değildir. Bu enerji çalışması değildir. Bu sadece kendini deneyimlemektir. Başka hiçbir şey değildir. Meditasyonla uçacağınızı, değişik boyutlardan farklı bilgiler geleceğini, birden bire bir Budist keşiş gibi sakin ve huzurlu bir kişi olacağınızı düşünmeyin. Bunların hepsini bir kenara bırakın. Siz ne iseniz, onu yaşayacaksınız.
  2. Korunma kalkanınızı çekin. Bunu Michael’dan yardım isteyerek ya da zihin gözünüzle sizi çevreleyen bembeyaz bir ışık kapsülüyle korunduğunuzu görerek yapabilirsiniz.
  3. Burundan nefes alıp verin, kendinizi zorlamayın. Bir kaç derin nefesten sonra, nefesiniz belli bir ritme girecektir. En tepeden en aşağıya bilinçli olarak kaslarınızı gevşetin. Çeneniz kenetlenmişse gevşetin, gözlerinizi sıkmayın, göz kapaklarınızın içine bakmayın. Bakmayı tamamen bırakın. Omuz başlarınız aşağıya insin, sırtınız, beliniz ve karnınız rahatlasın. rahatlamayı bütün bedeninizde hissedin.
  4. Şimdi iki seçeneğiniz var. Ya nefesinize, ya da bir mantraya odaklanacaksınız. Her ikisi de aynı etkiyi yapar. Mantrayla çalışmak istiyorsanız “Ben sevgiyim” gibi bir olumlama ya da sadece “Huzur” kelimesi çok işe yarar. Önemli olan, o anda egonun karşınıza çıkardığı bir sürü günlük düşünceye kapılmak yerine nefesi gözlemlemek ya da mantrayı tekrar etmektir.
  5. Mutlaka düşünceler gelecektir. İşte o zaman onların akmasına izin verin. Mücadele etmeyin. Onlar akarken, siz nefes ya da mantranıza yeniden odaklanın. Bunu defalarca yapmak zorunda kalabilirsiniz, hiç önemli değil. Bunu herkes, yıllarca meditasyon yapan ustalar dahi yaşar.
  6. Meditasyona ayırdığınız zaman bitince kendinizi o varoluş şeklinden yavaş yavaş çıkarın.  Deneyiminizi kesinlikle YARGILAMAYIN!  İyi ya da kötü meditasyon yoktur. Sadece meditasyon vardır. Gününüze devam edin. Ertesi gün aynı saatte yeniden meditasyon yapmaya söz verin.

Meditasyon deneyiminizde bazen “sıfır noktasına” çok çabuk ulaşırsınız. Bazen bunu günlerce yaşayamayabilirsiniz. Bu, meditasyonun getirdiği faydaları yaşamayacağınız anlamına gelmez. Sadece yaşayın ve keyfini çıkarın!

Mor Alev


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

3 comments

Yorumlar kapatıldı.