Ya evrende sizden başka kimse yoksa? – Taryn Crimi aracılığıyla Melek Rehberler

Ubuntu human circleArkadaşlar, bugün Melek Rehberlerle biraz derinlere dalıyoruz. Dün “Yükseliş” in anlamından bahsetmiştik, bugünse gerçekten “Bir” olmanın anlamına bakıyoruz. İnanıyorum ki, bu kavramı tam olarak derinden anladığımızda ve ruhumuzda hissettiğimizde etrafımızdaki her varlığa çok daha büyük bir merhamet ve sevgiyle bakmaya ve saygıyla davranmaya başlayacağız. Böylece, zıtlıkların ve ayrımcılığın kendiliğinden kaybolmaya başladığını göreceğiz. Evet, bugün bir Pazartesi, sizlere bol para, aşk ve seyahatler söz veren bir yazı yayınlasam belki çok daha popüler bir şey yapmış olacağım… Ama burası Mor Alev Blogu ve blog artık bu bilgilere hazır olduğumuzu düşünüyor.

Ayrıca, bir de şunu düşünün: Bana sıklıkla dış etkenlerden şikayet eden mesajlar gönderiyorsunuz, kimi eşinin ailesinden, kimi iş yerinden, kimi kendi kardeşinden, arkadaşlarından, vs… şikayet ediyor. Şikayet edilen dış etkenler saymakla bitmiyor. Bu kişilerin tamamen size ait parçalar ve sizin yansımanız olduğunu kabul ederseniz, nasıl hissedersiniz? Dün çok güzel bir söz okudum: “Bir yumurta dışarıdan kırıldığında ölür, içeriden kırıldığında ise yeni bir hayat doğar.” İçeriden doğru çalışmak, kendi inanış, bilgi ve davranış şekillerimizi yeniden yaratmak mutluluğa giden en kısa yol olarak görünüyor. İşte o zaman kalıbımızı kırıp, yeniden doğacağız.

Bunlar çok yeni keşfedilmiş bilgiler değil, aşağıdaki mesajı okuduğumda sürekli aklımdan Afrikalı UBUNTU inanış ve davranış kodları geçiyordu. Tabiatı iyi inceleyen eski kültürler aslında bazı şeyleri çok doğal bir şekilde farkındalıklarına ekliyorlar. “Biz olduğumuz için ben varım” bu felsefenin kısa bir açıklaması ve sloganıdır. Vikipedi’de şu alıntıyı buldum:

Desmond Tutu, Ubuntu’yu şu şekilde açıklar; “Ubuntu’ya inanan bir insan diğerlerine açıktır, diğerlerine olumludur, diğerleri iyi ve yetenekli olduğunda tehdit altında hissetmez, onun daha büyük bir bütünün parçası olduğunu bilmekten gelen bir özgüveni vardır ve diğerleri aşağılandığında, küçük düştüğünde, zülüme uğradığında ya da ezildiğinde kendini de aşağılanmış hisseder.” (Günümüzde Ubuntu hakkındaki en kapsamlı çalışmaları Michael Tellinger sürdürüyor, daha çok bilgi için onun sitesine göz atabilirsiniz.)

İngilizce telif hakkı Taryn Crimi’ye aittir. Mor Alev Dostu tarafından tercümesi yapılmıştır.  Kendisine çok teşekkür ederiz. Haydi, şimdi Melek Rehberlerin sesine kulak verelim.

Bugün sizlere, mesajlarda sıklıkla yer alan “Herkes Birdir” ifadesinin detayları hakkında konuşmamız rica edildi. Bu mesajı okuyan sizler, tabii ki bu söylemi daha önce duydunuz. Ancak bu ifadenin içerdiği “yüce manayı” gerçekten anlamanıza yardımcı olmak umuduyla, bir de biz kendi bakış açımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Aranızda bu mesajı, “akıl almaz bir şey” hatta “imkânsız” bulacak olan kişiler olacaktır. Ve tabii ki bu anlattıklarımızın, belli bir seviyede farkında olan kişiler de olacaktır. Bunu söyledikten sonra, şimdi kendi bakış açımızı sizinle paylaşmamıza lütfen izin verin.

Şayet size, “Bütün Evrende sizden başka hiç kimse yok! Bir tek Siz varsınız” dersek, ne düşünürdünüz? “Başka insanlar yok, başka yerler/mekânlar yok, başka yaşamlar yok. Sadece siz varsınız” dersek…? Muhtemelen siz de bu sorumuza karşılık “ne demek istiyorsunuz?” diyerek, konuya biraz daha açıklık getirmemizi isterdiniz. Madem öyle, biz de şimdi kesinlikle bunu yapacağız.

Bu Gerçeklikte hepiniz kendinizi, başkalarından ayrı birer varlık olarak algılıyorsunuz. Her ne kadar aranızda bazılarınız, herkesin gerçekten birbiriyle bağlantılı olduğu “karmaşıklığını” anlamaya başladıysa da, büyük bir çoğunluğun bunun farkında olmadığını söyleyebiliriz.

Gezegeninizde, kendi dünyanızda ve kendi gerçekliğinizde algıladığınız her Varlık, SİZSİNİZ. Sizden başka hiçbir varlık yok! “Diğeri” dediğiniz başka bir Ruh yok!  Lütfen bunun ne anlama geldiğini gerçekten düşünmek için, bir dakikanızı ayırın.

Birçoğunuz, şu deyimlere aşinasınızdır; “Ne ekersen, onu biçersin” veya “Size nasıl davranılmasını istiyorsanız, karşınızdaki kişilere de öyle davranın” ya da “Kendinize zarar vermeden, başkalarına zarar vermezsiniz” (başkalarına zarar verirken, mutlaka kendinize de zarar verirsiniz). Peki, bunun neden böyle olduğunu hiç düşündünüz mü? Biz size söyleyelim. Çünkü Sizden başka hiçbir kimse yok da, ondan!

Bunun anlamı şudur; Etkileşim halinde olduğunuz her Varlık, kendi Ruhunuzun bir başka bedenlenmiş şeklidir. Daha önce sizlere, “her varlığın kendi ruhu” olduğunu söylemiştik. Bir açıdan da bu söylemimiz doğrudur. Çünkü her bedenlenmiş Varlık, sizin Ruhunuzun bir sureti olan, kendi benzersiz ruhunu taşımaktadır. (Her varlığın ruhu benzersiz olmasına rağmen, sizin ruhunuzdan türemiştir.)

Bunun yanı sıra bizim açımızdan da bakacak olursak, her biriniz bizlerle aynı Ruhu paylaşıyorsunuz. Zira bizler de sizin Ruhunuzun birer suretleriyiz. Siz, hem Evrenin kendisisiniz, hem de Evrenin içerdiği ve kapsadığı her şeysiniz. Sizler, kendiniz için seçmiş olduğunuz sonsuz enkarnasyonlarınız sayesinde, varolan Her Şey’den daha fazlasını keşfediyorsunuz. Her bedenlenmenizde, benzersiz bir bakış açısı kazanıyorsunuz ve Kâinatı, olabilecek en benzersiz bakış açılarınızla algılayarak öğreniyorsunuz.

Dünya’ya bedenlenmiş olan milyarca ruhun her biri, sizin bir suretinizdir. Her biri, kendi Ruhunuzun seçmiş olduğu enkarnasyonlardır. Sizin Ruhunuz, kendi seçimiyle yarattığı sonsuz deneyimlerden öğrenmek ve gelişmek için, o bedenleri seçmiştir.

Eski mesajlarımızda genellikle, “her bir ömrün birbirinden bağımsız” olduğunu açıklamıştık. Bunun bu kadar sadeleştirerek söylenmesinin nedeni, Gerçekliğiniz içinde bulunan karmaşıklığı ve karışıklığı yavaş yavaş anlamanıza ve sindirmenize izin vermek içindi. Şimdi gerçek anlamda açıklıyoruz. Herkes Birdir! Herkes tek bir Kaynaktan ve tek bir Ruhtan oluşmaktadır.

Şimdi bu durumun, bazılarınız için imkânsız gibi göründüğünün farkındayız. “Yani bu demektir ki, iyi ya da kötü, berbat ya da harika; Her Ruh benim bir suretimdir öyle mi?” diye düşünüyorsunuz. Evet, bu ruhların hepsi, sizin Ruhunuzun enkarne olmuş başka şekilleridir. Bu da sizin günlük yaşantınızda, kendinizin diğer bedenlenmiş şekilleriyle etkileşim halinde olduğunuz anlamına gelmektedir.

Birçoğunuz sürekli, geçmiş yaşamlarınızı merak ediyorsunuz. Biz de buna gülüyoruz. Çünkü gerçekten geçmiş yaşamalarınız diye bir şey yoktur. Sadece sizin “zaman” olarak bildiğiniz kavramın, birbirinden ayrıymış veya bölünmüş gibi size gösterdiği farklı titreşimsel frekanslar vardır.

Sizlere sık sık söylediğimiz gibi, bizler zamanı “çizgisel düzeyde” algılamadığımız için, bizim gerçekliğimizde bütün ömürler aynı anda yaşanmaktadır. Bir başka şekilde anlatacak olursak, tüm zamanlar (geçmiş-şimdiki-gelecek) “eşzamanlı” olarak, aynı anda deneyimlenir. Sizin dünyanız (yaşamınız) olarak algıladığınız Gerçeklik, bizim bakış açımıza göre holografiktir. (Üç boyutlu bir resim gibi).

Var olan Her Şey’in (Yaratan’ın) tüm suretlerinin düşüncelerini, enerjisini ve niyetlerini yansıtan, Sizsiniz. Sizin her bir suretiniz gerek bireysel, gerekse kolektif olarak bedenlenme aşamasında değiştiği ve dönüştüğü için, bu durum sonsuza kadar değişen ve dönüşen enerjisel bir ağ oluşturur.

Gördüğünüz üzere, sürekli “Herkes Birdir” diye söylememizin nedeni budur. Bu “sarsıcı Gerçek” ile ilk defa tanışan çoğu kişi, genellikle şu soruyla baş başa kalır; “Şayet tüm Kâinatta sadece ben varsam, o zaman tüm bunların amacı nedir?”  Eveeeet, biz de bu soruyu şöyle cevaplıyoruz;

“Öğrenmek, büyümek, gelişmek ve varolan HER ŞEY’in daha fazlasını deneyimlemek için!”

Bu yüzden size, kendi seçiminiz olan bu evrimleşme yolculuğunda büyümeye, öğrenmeye ve gelişmeye devam etmenizi öneriyoruz ve bunun için sizi cesaretlendiriyoruz.

Umarız bu mesajımız sizin için yararlı olmuştur. Ve bundan sonra, kendi seçiminiz olan “diğer” bedenlenen suretlerinize karşı, daha şefkatli davranırsınız.

Unutmayın! Herkes Birdir ve Herkes aynı Kaynaktan türemiştir.

Sevgi ve Işık ile… Bizler sizin Melek Rehberleriniz.

Bu dönemde özellikle hayatınızın her yönündeki bereketle ilgili salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

 

Telif Hakkı©2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2014 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

12 comments

  1. Muhteşem bir yazı yine, okurken tüylerim diken diken oldu. Paylaşımın için teşekkürler Mor Alev 🙂

    Beğen

  2. Kafam karisti . Evt bir lik vardi . Ama tek bir ruh olmak. Biraz uzucu. Yani sonunda ben alev olarak yeni dünya nin tadini cikaramicak miyim. Bir ruh mu yasiyicak herseyi sonrasi da. Kendime kiziyor kendime anneyim kendime cocugum kendime asigim . Tuhaf. Bi yanim katil digeri sevgi tasiyor . Yūkselisaslinda rruha dõnūs mū yani. Yani alev in yokolmasi gibi. Lütfen bi aciklama olsun ya ilginc ve uzucu geldi bana .

    Beğen

    1. Sevgili Alev, üzülen kişi siz değilsiniz, öldürüleceğinden korkan egonuz. Ama egoları bırakmıyoruz, o bize kendimize has ilginçliklerimizi, kendi özel kimliğimizi sağlıyor. Ego da evrimleşiyor ve çok daha uyumlu ve sevecen bir hale geliyor. Siz de aynı diş hücresi örneğinde olduğu gibi kendinizi terk etmiyorsunuz. Bu bedende bu güzel dünyada yaşamaya devam edeceksiniz. Bu konuda eski yazılarım da vardı, onlara bir göz atın isterseniz. Sevgilerimle…

      Beğen

      1. Cok tesekkürlerrr . Sakinlesmistim bu cevabinizda daha iyi yapti ruh halimi . Cok tesekkürlerrr . Her yazinizi takip ediyorum. Okurken uyuya kaldigim cok oldu. Cok tesekkürlerrr yardimlariniz icin. Cok sorum cevap buldu sizinle sagolun .♥

        Beğen

  3. Merhaba Mor alev
    Öncelikle böyle Işık Saçan bilgilerle dolu site için sizi kutlarım.
    Yeni keşfettim bağımlısı oldum.
    Hepimiz Bir iz evet fakat yukarıda Yazmış olduğunuz herkes bizim ruhumuzun
    Bir suretidir kelimesi mi ,yoksa hepimiz aynı ruhun bir parçasıyız demek mi daha
    Doğru (anlam bakımından) acaba?
    Bence sanki bir ağacın yapraklarıyız gibi aynı kaynaktan fakat farklı tekler gibiyiz
    Ana kaynağa dallarla (enerji kollarıyla) bağlıyız.
    Işıkla kalın.

    Beğen

    1. Sevgili Suzi, her iki görüş de aynı şey. Önemli olan bir olduğumuzu ve birliğin içinde kendi özel görevimizi ve karakterimizi hissetmek. Ayrıca, bahsettiğiniz topluluğa baktım. Şu anda ben pek çok grupla çalışıyorum, belki o yerde öğrendiğiniz şeyleri siz bizimle paylaşırsınız. Sevgilerimle…

      Beğen

  4. Ve sonunda göklerin sırrı açıklandı.
    Aynen Nostradamus’un dediği gibi.
    2000 den sonra göklerin sırrı insanlığa açıklanacak demişti.
    Bunun böyle olduğunu konuya ilgi duymaya başladığım ilk andan bu yana tahmin ediyordum.Şaşırdım diyemem.Kuranda hicr suresi 28,ayetten başlayarak ;ben bir insan yaratacağım, onu yaratıp içine ruhumu üflediğimde, hepiniz ona secde edin diyerek meleklerine emir veren yaratan, yarattığının ne olduğunu gayet iyi biliyordu.
    Bu vesile ile;konuya ilgi duymamı sağlayan başta reiki hocam saffet güler-koşulsuz sevgi- ve günlük yazılarınızla bizlere, bilgileri, kendi yorumunuzu katarak almamızı kolaylaştırdığınız için çok teşekkür ederim.Güne başladığımda ilk yaptığım iş koşulsuz sevgi ve moralev sitelerini ziyaret etmek oldu artık:)iyiki varsınız iyiki varız.hepimiz BİRiz.

    Beğen

  5. Ben doğru anlamışım demek. Biz bedenlerimizde kalıyoruz öbür aleme gitme tercihi yapanlar gidecek, biz yaşamımıza olduğumuz gibi devam edeceğiz ama teknoloji değişecek biz ona uyarlanacağız. Diğer alemden gelen ruhlarla iletişim kurabileceğiz. İş hayatına, çalışmaya devam edeceğiz, fiziki bedenlerimiz gençleşecek, istediğimiz şekle girecek atıyorum bir dergide genç ve daha güzel bir kişinin şekline bürünebileceğiz.
    Peki bunlar nezaman gerçekleşecek daha çok bekleyecekmiyiz.

    Beğen

  6. sevgili nuray beklemek istemiyorsanız harekete geçin..önce siz birşeyler yapın ,küçük damlalar büyür çığ olur..meditasyon yapın.. içsel temizlik yapın.. kendinizi geliştirin ve hep birlikteyeni çağı kuralım…moralevden özür dileyerek fikrimi aktardım.. sevgiler..

    Beğen

    1. Sevgili Neşe, aynı fikirdeyim. Biz kendi enerjimizi yükseltelim ki, istediğimiz değişim gerçekleşsin. Teşekkürler

      Beğen

  7. Hiç böyle düşünmemiştim, ama mesajınızdan sonra o kadar içime sindi ki bu durum ve özümde doğruluğunu hissettim..Evet aslında ben tekim, yokum ve çokum 🙂

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.