Ateşteki Büyük Üçgen, Kök Çakranın Önemi ve Yine Merkür – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

Ekim 2014’ü bundan birkaç sene sonra nasıl hatırlayacağız? Bu kadar çok hareketin olduğu bir dönemi nasıl en iyi şekilde kullanacağız? Kendimize nasıl anılar ve nasıl bir gelecek yaratacağız? Bu yazıyı yazarken aklımdan geçen sorular bunlar… Birlikte cevapları bulmaya çalışalım.

Genel olarak bu ay giriş yapmaya başlayan enerjileri önce yavaş başlayan ama sonra ritmi gitgide artan bir müzik parçası gibi hissediyorum. Şu anda ritim nispeten yavaş, ama biliyorsunuz, hızlanacak, ve aslında iyice hızlanmasını da bekliyorsunuz, çünkü arkadaki basın yarattığı stres bunu gerektiriyor. Hızlanan tren, hızlanan buharlı gemi ve buna ayak uydurmaya çalışan bizler… Tina Turner’ın seslendirdiği Proud Mary tam da bu hızı anlatıyor, 8 Ekimdeki ay tutulmasıyla birlikte şarkının ikinci hızlı bölümüne giriş yapacağız. Yıl sonuna kadar hızı düşürmeyeceğiz. (Tina Turner’in Güneşi Yay, Yükseleni Aslan ve Ayı İkizlerde, bu şarkıyı kendi imzası haline getirmesi ve bu notaların bugünün enerjilerini bu kadar iyi anlatması bir tesadüf değil)

Ateşteki büyük üçgenin iki yüzü var: 1 – Savaş, Acelecilik, Büyüklük Kompleksi, Delilik, Dengesizlik

Ateste büyük ucgen moralevBöyle enteresan bir üçgen açı çok ender gelir. Normalde üçgen açılar, özellikle büyük üçgen açılar muhteşem oluşumlardır. Yardımcı olurlar, bizi anlar ve geliştirirler. Bu üçgen açı ise birbirine zıt iki olasılığı bir araya getiriyor. Resmi olarak 4-8 Ekim arası gerçekleşen açının etkileri geçen hafta sonu yavaş yavaş başladı ve önümüzdeki iki haftaya yayılacak.

Mars Yay burcunda. Yay burcu gerçeği, hayatın anlamını çözmeye çalışmakla alakalıdır. Yay aynı zamanda dinler ve inanç sistemleridir. Mars ise savaş Tanrısıdır. Üçgen açıda olduğu Koç burcunun da patronudur Mars. Koçta ise Uranüs bulunmakta. Uranüs sinir sistemimizdir. Koçtayken dürtüsel, düşüncesiz, aşırı uçta ve dengesiz olabilir, saçmalayabilir. Öbür köşede ise Aslandaki Jüpiter genişleme, büyüme, kendinde her şeyi yapabilecek gücü görme olarak ortaya çıkıyor. İlerlemek, saldırmak, mücadele etmek, isyan etmek bu iki gezegenin bir araya gelmesiyle oluşuyor. İşte bu ikisine Yaydaki Mars da katılınca, karşınıza din savaşları olgusu çıkıyor. Bu ortamda herkes, her şeyi bir başkasından daha iyi bildiğini düşünebilir. Herkes bir başkasına onun için neyin iyi olduğunu anlatmaya çalışabilir. Ve herkes başkası adına karar verme yetkisinin kendinde olduğuna inanabilir. Adrenalin coşar (Uranüs tarafından yönetiliyor), anlık çılgınlıklar yapabilirsiniz. İşte o zaman bu büyük üçgen açı Tom Lescher’in dediği gibi cennetten değil, cehennemden çıkma bir hale bürünür.

Arkadaşlar, bu özellikleri kendinizde gördüğünüz an durun! Lütfen, hata yapmayın. Aldığınız acele kararlar şu anda size muhteşem görünebilir ancak o kararlar geri dönüp sizin canınızı acıtacaktır. Düşünün. Sabredin. İçinize dönün! Kökünüze dönün! Bu açının etkileri iki hafta kadar sürecek. Muhakeme yeteneğinize, Toprak Anaya ve Terazi burcunun ılımlı enerjisine sığının.

Plüton durdu ve geri yolculuğunu bitirdi: Kök Çakra Güncellemesi

Root chakraReiki ustası bir dostumun bana sorduğu bir soru beni araştırma yapmaya yönlendirdi, sayesinde daha önce gözümden kaçan bir detayı fark ettim ve şimdi sizlerle paylaşıyorum. (Esma’ya çok teşekkürler!) Plüton tam Ekinoks günü 14 Nisan’dan beri yapmakta olduğu geri yolculuğunu bitirdi ve durdu. Tam o gün büyük enerjiler giriş yaparken ve gündüzle gecenin bir olduğu, enerjilerin dengede durduğu günde, Nisan’dan beri yeraltında, görünmeyen parçalarımızda gerçekleştirdiğimizi değişimi gözden geçirme fırsatımız oldu. Şimdi Plüton’un ileri yolculuğu ile bu süreç farkındalığımıza girecek, bilinçli ve net olarak bahar ve yaz aylarında geçirmiş olduğumuz dönüşümü dış dünyaya nasıl yansıtacağımız konusuna odaklanacağız.

Oğlaktaki Plüton’un asıl görevi (2008-2024), korkuyu güce dönüştürmektir. Plüton durduğu dönemde en derin korkularımızı hissederiz. (Geçen 10 gün boyunca korkularla ilgili çok email aldım ve seanslarımda da ön planda korkuları salıvermek vardı). Plüton korkunun hikayesi, nasıl oluştuğu, vs., gibi şeylere değil, onun altında yatan sürece odaklanmamızı ister. Yani duygularla çalışır, Akrep burcunun yöneticisi olarak sıkışmış kalmış ya da donmuş duygulara düzenli bir akış sağlar.

Plüton’u düşündüğümüzde aklımıza ayağımızın altındaki topraklar ve yeraltı krallığı gelir. Toprak kutsal bir güç kaynağıdır. Plüton aynı zamanda kök çakrayla bağdaştırılır. Bu çakra sayesinde dünyaya kök salar, güvenlik ve emin ellerde olma duygusuna ulaşırız. Hepimizin bir olduğunu, tüm yaşayan varlıkların bağlantıda olduğunu, bu çakrada anlarız. Terazi, Plüton, Oğlak, Ekinoks, Yeni Ay ve Güneş altılısı kök çakrada büyük bir aktivasyona yol açtı. Korkuları tek tek elerken, yenilenmiş kök çakra bize güvenlik, sakinlik ve rahat bir yaşam getiriyor. Aradığınız güvenlik sadece sizin kökünüzde ve dünya ile bağlantınızda. Özellikle, savaş çığlıklarının atıldığı bu günlerde bu gerçeği, acı ilaç içmeden anlamamız bize fayda sağlayacaktır.

Şimdi, bu kök çakra aktivasyonunu izninizle Ateşteki Büyük Üçgen’in saldırgan yüzü ile bağlamak istiyorum. Bu evrende hiçbir şey tesadüf değil. Buna hayran kalmamanın imkanı yok! Bir tarafta büyük dengesizlik yaratabilecek, ama arınma ve salıverme fırsatlarıyla dolu devasa bir ateş, diğer tarafta o ateşi en iyi şekilde kontrol edebileceğimiz toprak ve güncellenmiş, geliştirilmiş kök çakra!

Şu anda Güneşle kare açı yapan Plüton ve Akrepteki Satürn yardım için hazırda bekliyor. Alt çakralarla çalışın lütfen. Kök, sakral, göbek, solar pleksus ve kalple çalışmak hepinize çok iyi gelecek. İster Yoga ya da pilates yapın, ister nefes çalışması, ister topraklanma, ister yürüyüş ya da koşu gibi sporlar… Bütün bunlar sizi bu dünyanın nimetlerine bağlayacak egzersizlerdir ve benliğinizi büyük üçgenin aydınlık yüzüne taşıyacaktır.

Kuzey Düğümü ve Güneş Terazide

Libra, fair lady of fallBütün bu dinamikler neden bu tarihte bir araya geliyor? Çünkü Terazide sarsılan dengeleri, yıpranan sinirleri onarabilir ve sevgiyi bulabiliriz. Terazi, Kuzey Düğümü ile birlikte geleceğimizi işaret ediyor. Gelecek uzlaşmada, dengede ve paylaşmada, gelecek mücadele, savaş ve ataerkil bencillikte değil, onlar güney düğümünde kaldı. Ayrılmak yerine birleşmek, acelecilik yerine sabırla muhakeme etmek, kendi bildiğini üstelemek yerine uzlaşmak, evrimleşmemizde büyük adımlar atmamızı sağlayacaktır.

Merkür’ün Geri Yolculuğuna Ruhani Bakış: Sabrın Önemi

Bir gezegenin geri yolculuğu her zaman içimizde yapmamız gereken işleri işaret eder. Merkür iletişim gezegenidir, konuşkandır, başka insanlar ve dışımızdaki olaylarla ilgilenir, onları analiz eder, dışarı çıkar, arkadaşlar edinir, evin içiyle pek ilgilenmez. Peki geri gittiğinde ne olur? İşte o zaman geri çekilme, içimize dönme ve derin düşünce zamanıdır. Benliğinizi, ruhunuzu, geçmişinizi, gerçeğinizi ve arzularınızla beklentilerinizi analiz etme şansını getirir.

Bu dönem son derece güçlü bir dönem. Kutsal Anne, Baş Melek Michael ve St. Germaine defalarca farklı yerlerde ve zamanlarda “Herşey uyum içinde” dediler. Bütün enerjiler, bütün gezegenler, ruhlarımız ve evren en sonunda uyum içinde ilerlemeye başladı.

Bu dönemi daha verimli kullanmak için biraz sessizliğe ihtiyacımız varsa ve bilgisayarımız bozularak, telefonumuzun şarjı biterek buna hizmet ediyorsa, neden kızalım ya da işimizi bitiremeyeceğimizden korkalım? Tom Lescher diyor ki, eğer bu boşlukları kendiliğimizden yaratır ve geri çekilip düşünecek zaman ayırırsak, başımıza hiçbir iletişim kazası gelmezmiş! Ama başkalarının hayatları, başkalarının parası, başkalarının iyiliği ya da kötülüğü hakkında analize başlarsak, işte o zaman etrafımızdaki aletler dökülüp bozulmaya başlıyor. İşte onun için bence güncel olaylara bile fazla zaman ve enerji vermeyelim, kendimize dönelim…

Ateşteki büyük üçgenin iki yüzü var: 2 – Aydınlık, Başarı, Yeni Fikirler, Yeni Hayat, Hasat

Aslında bu dönem aynı zamanda büyük ilerleme ve gelişim zamanı. Eğer dengede kalırsanız, dürtüler, dışarıdan gelen etkiler ve kargaşayı nefes ve toprakla dindirebilirseniz, sınavı geçip devasa fırsatların hediyelerini toplamaya başlayacaksınız. Geçen bahardaki tutulma ve Büyük Kare Açı döneminden beri harcadığınız tüm emeklerin ve çabalarınızın hasat dönemi başlıyor.

Yavaş ve düşünceli bir şekilde, sabırla verdiğiniz kararlar size büyük faydalar sağlıyor. Ve birden bire gemi yol almaya başlıyor. İşlerinizin yolunda gittiğine dair inanılmaz bir rahatlama duygusu ile beraber, büyük bir meşguliyete, son derece dolu günlere gireceksiniz. Bazı projeler bitecek, yeni fikirler canlanacak, ödüller karşınıza çıkacak. Evet, hızlı, yorucu, ama bir o kadar da zevkli ve mutlu günler sizi bekliyor! Ateşinizi çıkarmayın, onun yerine ateşle dans edin. Kendinizi dengede tutmanız yeterli.

Arkadaşlar, daha Ay Tutulmasını yazmadım bile! Önümüzdeki günlerde takip edin, bu önemli ay tutulması hakkında da söylenecek çok şey var.

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Mor Alev

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

4 comments

  1. Muhteşemm bir analiz..ve muhteşem bir rehberlik sunmuşsunuz.. yüreğinize sağlık.. teşekkürlerrr

    Beğen

  2. bilgileriniz için çok teşekkür ederim bayağı yardımcı oldunuz..

    Beğen

  3. Tüm yazılarınız çok güzel fakat bu gökyüzü analizleriniz bir başka güzel gerçekten. Ve oldukça tutarlı. Çok teşekkürler.

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.