Para nefes gibidir, almazsanız veremezsiniz

divine prosperitySevgili Okuyucularım, başlık aslında bana ait değil. Bir ziyaretçim seans sonunda para kabul etmekten utanmak konusunda çalıştıktan sonra tam kapıdan çıkarken söylemişti. Aklıma öyle yazıldı ki bu çok önemli kısacık cümle, seans sonrası onun da unutmaması için bu dostuma emailde yazmıştım. O da şöyle cevap verdi: “Ben hayatta böyle sözler söylemem, bu cümleyi de daha önce hiç duymamıştım, herhalde hala daha yüksek benliğimle iletişim halindeydim.” Bence de öyleydi!

Durumu rahat olandan, maddi açıdan büyük zorluklar yaşayana, her türlü hayat şartından kişilerle çalışıyorum. Bundan dolayı da kendimi dünyanın en şanslı insanlarından biri olarak görüyorum, çünkü her biriniz çok değerlisiniz ve kalpleriniz pırıl pırıl tertemiz. Benim seanslarımda ilk şart kendimiz olmaktır, o yüzden de maskeler düşer, umutlar, endişeler, korkular ve mutluluklar ortaya büyük açıklıkla saçılır. Sizlere şunu söyleyebilirim ki, dış görünüş ne olursa olsun, çalışmalarımın %95’inde bolluk ve bereket konusu bir sürü negatif inanış, korku ve yanlış fikirlerle birlikte Çin Seddi gibi devasa bir engel olarak önümüze dikiliyor. O yüzden bu konuya zaman zaman blogda da geri dönüyorum.

Emmanuel Dagher çok genç bir bilge, geçen yıl onun kendi skolyozunu  zihin ve ruh gücüyle tedavi ettiğini ve durumu tıbben kanıtlayan belgelerinin de bulunduğunu öğrendiğimde yazılarını takip etmeye başladım. (www.emmanueldagher.com) Aşağıdaki yazısında Emmanuel bahsetmiş olduğum inanış, fikir ve korkularla örülen duvarı yıkabilmeniz için pek çok bilgi veriyor.

Arkadaşlar, para konusunda ruhumuzu ve zihnimizi rahatlatmamız şart. Ne gelişini, ne de gidişini bloke etmeliyiz, aynı nefes gibi. Nefesinizi vermeden ne kadar içinizde tutabilirsiniz? Nefes almadan ne kadar yaşayabilirsiniz? Emmanuel bu yanlış inanışlarla mücadele ederken uygulamış olduğu kendi yöntemlerini veriyor:

Merhaba Dostum,

Son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey var. Özellikle ruhani çevrelerde paranın bir şekilde manevi ya da yeterince ruhani olmadığı şeklindeki görüşler var. Bu görüşü tamamen anlayışla karşılıyorum, çünkü bunu bende içimde bir zamanlar taşıyordum.

Maddi bolluğu simgeleyen resimler gördüğünüzde, bu konuda bir şeyler duyduğunuzda ya da düşündüğünüzde , utanıyor musunuz, içinizde negatif bir şeyler tetikleniyor mu ya da bir şekilde öfkeleniyor musunuz? Eğer cevabınız “hayır” ise o zaman size şükranlarımı iletiyorum. Siz para ile olan deneyimleriniz hakkındaki anlayışınızı geliştirmek için gerekli iç çalışmaları yapmışsınız ve kendinizi geliştirmişsiniz.

Ancak eğer içinizde negatif birşeyler tetikleniyorsa ya da bu düşünce, imaj ya da sözleri duyduğunuzda onaylamıyorsanız, belki bunun neden olduğu konusuna daha yakından bakma zamanı gelmiştir.

Paranın tetiklediği şeyleri şifalandırmak için paranın gerçekte ne olduğu ve amacını bilmeliyiz.

Evrende her şeyin kendine has bir enerji imzası vardır. Bu demektir ki Evrende her şey yaşayan ve nefes alan varlıklardır. Bazı enerji imzaları size diğerlerinden daha canlı görünebilir, çünkü kendilerini daha “yüksek sesle” gösterirler. Bunu kesinlikle insanoğlunda ve hayvanlar aleminde gözlemliyoruz. Ancak, bitki ve mineral alemleri bu kadar “yüksek sesli” kişiliklere sahip değillerse de, hala daha tümüyle canlıdırlar ve başarıyla gelişirler.

Eğer her şey canlıysa, paranın kendisi de cansız bir nesne değildir. Para aslında burada bizimle ve diğer yaşayan, nefes alan varlıklarla birlikte varlığını sürdüren canlı bir enerjidir.

Bunu anlamak benim hayatımı tamamen değiştirdi. Şunu görmeye başladım ki, bu yaşayan, nefes alan enerjiye karşı olan yargılarımı yansıtarak, aslında kendimi o kadar çok deneyimlemek istediğim ruhani yoldan alıkoyuyordum.

Bir düşünün, en iyi dostunuza para ile ilgili inançlarınızı yansıtıyorsunuz: Sen ruhani değilsin, sen sorun yaratıyorsun, sen kötü ve şeytanisin, sen yetmiyorsun, sen cansız bir nesnesin, senin etrafında olmak beni suçlu hissettiriyor, insanlar sen hayatlarında olasın diye mücadele ediyorlar, savaşıyorlar, aldatıyor, çalıyor ve çok çok fazla çalışıyorlar. Bir düşünün, en iyi dostunuza yıllarca ve yıllarca bütün bunları yansıtsanız ne kadar büyük bir acı yaşar ve yaralanırdı! Biliyorum ki eğer bu benim başıma gelseydi, bana böyle kötü davranan arkadaşımın yanından koşa koşa uzaklaşırdım.

İşte sevgili dostum, bizim paraya yaptığımız kesinlikle budur, özellikle onu maneviyatı olmayan bir şey olarak gördüğümüzde.

Paraya ne kadar berbat davrandığımı anladığımda bir yas döneminden geçtikten sonra, kendimi affetmeye başladım ve para enerjisinin bir zamanlar daha bilinçli olmadığım için beni affetmesini diledim. (Mor Alev: Arkadaşlar, bu süreci Haziran 2014 de yayınladığım Para Meditasyonunda da bulabilirsiniz. Bağlantısı aşağıda.)

Sonra paraya şöyle sorular sormaya başladım: “Nasıl seni destekleyebilirim? Nasıl seni daha çok sevebilir, şifalandırır ve kutsayabilirim?” Böyle sorular sormayı daha önce hiç düşünemezdim bile! O noktaya kadar, her zaman maddi durumum ben, ben, benle ilgiliydi, parayla olan ilişkimde tamamen kendi güvensizliklerime odaklanıyordum.

En iyi dostunuza bu bahsettiklerim gibi sorular sorduğunuzu düşünün. Büyük ihtimalle sürekli sizinle olmak isterlerdi! Evet, işte tam olarak hayatımda para ile ilgili deneyimlerinde bu durum belirmeye başladı. Daha fazla para çekmeye başladım, çünkü ona yakın bir dostum gibi davranıyordum.

Paranın kendisi yaşayan bir enerjidir ve amacı bu dünyada almak ve vermenin vücut bulduğu varlık olmaktır, aynı bizim de burada kendi yaşam amaçlarımızı gerçekleştirmek üzere bulunduğumuz gibi.

Yerçekimi, aerodinamik yasalar, çekim gücü ve pek çok farklı evrensel yasa olduğu gibi, bir de dolaşım (tedavül) yasası var. Para, dolaşım yasasına uygun olarak gerçekleşen değiş-tokuşun fiziksel temsilidir, aynı doğada her yerde gördüğümüz enerji alışverişi gibi. İşte bu kadar!

Böylece, bu yeni anlayışla görüyoruz ki para her zaman ruhaniydi ve hala daha ruhani!

Paranın etrafına yerleştirdiğimiz bütün yanlış kavramların paranın kendisiyle hiç ilgisi yoktu ve bütün bunlar bizim paraya olan davranışlarımızla ilgiliydi.

Bir dahaki sefer bilincinizde paranın ruhani olmadığı konusunda bir düşünce yükselirse, bunu büyük bir ilerleme kaydetmek için kullanın. Akıl kendi rahat bölgesinde yaşamayı sever, para hakkındaki yanlış düşüncelerimizin çoğu aklımızın kendisini o rahat bölgede kalarak koruma yoludur. Para konusu ortaya çıktığında hissettiğiniz tetiklenmeler içimizde bir şeylerin genişlemek ve ilerlemek istediğini gösterir.

Bolluk ve varlık içinde yaşamak bizim doğuştan hakkımız. Bu dünyada yaşayacağımız mutluluk ve rahatlığın bir parçasıdır para. Evrenin kendisi alabildiğine geniş, sınırsız ve sürekli genişleyen enerjidir, öyleyse neden bundan daha azını düşünelim?

Umarım bu sözlerim size yeni bir bakış açısını düşünmenize yardımcı olmuştur. Bu bakış açısı sizi en sonunda para ve maddi bolluk konusunda huzurlu olmanıza yardımcı olacaktır. Paranın bizim desteğimiz, merhametimiz ve sevgimize ihtiyacı var. Onun binlerce yıldır çektiği travmayı böyle şifalandırabilir, ve en sonunda aramızdaki ilişkiyi düzeltebiliriz.

Bolluk ve bereket her zaman üzerinize yağsın! Sevgiler,

Emmanuel

Arkadaşlar, bu konuda sıkıntı yaşıyorsanız daha önce yayınlamış olduğum Bereket Rehberi ve Para Meditasyonu size yardımcı olacaktır. Bu konuda hem kişisel olarak hem de kolektif açıdan büyük bir arınma ve salıvermeye gidilmesi gerektiğine inanıyorum.


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Telif Hakkı© 2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2014 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

6 comments

  1. “Parayı Sevmek” cümlesini okur okumaz içimde derin ve yoğun bir nefret uyandı yazıyı yazan kişiye karşı. Bana sanki iki yüzlülük gibi geliyo, öyle algılıyorum. Parayı seven ondan fayda sağlamak için olumlamalar yapan insanlar gözümde çirkinleşiyor. Olmadıkları biri gibi davranıyolar sanki sırf para ve zenginlik elde etmek için.

    Beğen

    1. Sevgili Fırat, bunu bütün açıklığıyla paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Tam hedefinden vurmuşsunuz. İşte Emmanuel’in anlatmaya çalıştığı tam olarak da bu. Kızdığınız para mı, yoksa para için her şeyi yapacak insanlar mı? Bunu bir düşünün.
      İkinci bir bakış açısı ise şu olacaktır: Genç bir arkadaş olduğunuzu tahmin ediyorum. İki çocuklu bir baba olduğunuzu ve onların sorumluluğunu taşıdığınızı düşünün; sağlıklı beslenmeleri, iyi bir eğitim görmeleri, kışın üşümemeleri, yazın parkta gülerek oynamalarını, anlamlı kitaplar okumalarını, kaliteli müzikten anlamalarını, görgülü olmalarını, hastalanmamalarını… ve onlara daha pek çok şey vermek istersiniz. O zaman bu şeylerin çoğuna karşılık olarak elimizdeki değiş-tokuş aracı olan paraya ihtiyacınız olacak. O durumda paraya karşı neler hissedersiniz?
      Burada iki yüzlülük yok. Bolluk ve bereket hepimizin hakkı. Bunun için çalıp çırpmanıza, insanları öldürmenize, haksızlık yapmanıza da gerek yok. Bunların hiç birini para yapmıyor. İnsanlar yapıyor. Salıvermeniz gereken çok şey var. Ben eğer izin verirseniz, buradan size derhal ama derhal bu yanlış duygu, inanış, bilgi ve saplantıların üzerinde çalışmanızı tavsiye ederim. Bereket ve bolluk ve sizin bahsettiğiniz “zenginlik” farklı şeyler. Yayınlamış olduğum bereket rehberi tam size göre (bağlantısı yukarıda). Bu işin temeli hayatımızdaki diğer pek çok gibi kendini sevmekten geçiyor!
      Sevgilerimle…

      Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Neşe, diğer ilişkileriniz nasıl gidiyor? Peki, kendinizi seviyor musunuz? Bu konulara bir bakın. Salıvermeniz ve arınmanız gereken yanlış inanışlar, değersizlik duygusu, vs ortaya çıkacaktır. Çünkü önce kendinizi severseniz diğer ilişkileriniz de bunu yansıtmaya başlar. Özsevgi ve özsaygı konularında çok yazdım. Lütfen arşivlere bakın. Ayrıca yeni yazı dizisi “sevginin yüzleri” de size yardımcı olacaktır. Sevgilerimle..

      Beğen

  2. Süpersiniz…parayi bir arkadas gibi görmemistim cok dogru cok anlasilir sekilde anlattiniz size cok tesekür ederim…ben paraya deger vermiyordum simdiye kadar cok haklisiniz….kendimi affediyorum paraya karsi degersiz duygular besledigim icin suana kadar….bugünden sonra sana karsi duygularim sevgidolu olacak….herkese tesekürler sevgiyle kalin💖💖💖💖

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.