Biz Buradayız – Alicia Keys

Bu şarkıyı yazdığım gün, bir grup insanla halka şeklinde oturuyorduk ve bize şunu soruyorlardı: “Neden buradasınız?” Ben neden buradayım?? Bu beni mideme bir yumruk atılmış gibi hissettirdi. Şunu anladım ki, şimdiye kadar kimse bana bu soruyu sormamıştı.

Yeni bir çocuğa can vermeye hazırlanırken, bebeğimi getirdiğim dünyayı düşünmeden edemiyorum. Nereli olursak olalım, dünyanın bugünkü halini gördüğümüzde, hepimiz gitgide büyüyen hayal kırıklığı ve değişim yaratmak arzusunu hissediyoruz. Hepimizin sesi var – sadece sesimizi nasıl duyuracağımızı bilmemiz gerekiyor.

Benim bir hayalden çok daha fazlası olduğuna inandığım bir vizyonum var, biliyorum ki bu bizim gerçeğimiz olabilir.

Ben eşitliğin gerçek anlamını temel alarak inşa edilmiş ve gücünü kendi elinde tutan bir dünya toplumuna inanıyorum; ırkımız, cinsiyetimiz, yaşadığımız yer, inanç sistemimiz ve cinsel tercihimiz ne olursa olsun hepimizin tek bir halk olduğu bir topluma.

Ben hepimizin sesinin duyulması gerektiğine inanıyorum, ancak bu şekilde bizi temsil edenler nüfusun gerçek bir yansıması olabilirler. Bize liderlik edenlerin hem erkek hem de kadınların getirdiği özel yetenekleri dengeleyen eşitliği yansıtmasına ihtiyacımız var.

Ben her çocuğun kendine has yeteneklerinin desteklendiği ve böylece bu dünyaya faydalı olabilecekleri nitelikli eğitim gördüğü bir dünyaya inanıyorum.

Ben, tüm toplumlar ve tüm milletler arası karşılıklı saygının olduğu ve ortak çalışılan bir dünyaya inanıyorum. Tüm siyah kız ve erkek kardeşlerimiz ve diğer tüm beyaz olmayan insanlar için ırkçı adaletsizliğin her çeşidinin sona ermesinin artık zamanıdır.

Ben Amerika’daki hapishane-endüstriyel kompleksin bitirilmesine ve adalet ve gerçeği temel alan yeni bir yargı sistemi kurulmasına inanıyorum.

Ben entegre tıbba dayalı evrensel global sağlık sistemine inanıyorum, böylece vücutlarımız tek bir sistem olarak kabul ve tedavi edilecek, AIDS, Ebola, sıtma ve verem gibi hastalıkların yayılmasını önleyebileceğiz.

Ben sıklıkla çaresizliği, terörü ve şiddeti üreten yoksulluğu, baskıyı ve umutsuzluğu bitirme becerisine sahip olduğumuza inanıyorum.

Ben çocukları, aileleri ve toplumu gereksiz şiddetten koruyan sağduyulu silah kanunlarına inanıyorum.

Ben Barış, Sevgi ve Birlikteliğe inanıyorum.

Ve artık odak noktası ben değilim, BİZiz.

Hep beraber TÜM çocuklar için daha nazik, daha huzurlu bir dünya yaratabiliriz.

Ruhlarımız birbirimizi kız kardeş, erkek kardeş olarak sevelim diye bir araya getirildi. Biz Buradayız. Biz hepimiz için buradayız. İşte bu yüzden buradayız. (#WeAreHere)

Işıkla gönderiyorum

Alicia Keys

8 Eylül 2014

2 comments

  1. Günaydın ..video açılmıyor telif hakkı saçmalığı uyarısı çıkıyor dinlemek için can atmıştım:(

    Beğen

    1. Ben yayınladıktan sonra o video kaldırılmış. Şimdi yeni videoyu ekledim. Uyarı için teşekkürler

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.