Facebook’daki yeni değişiklikler, Bir uyarı ve Mor Alev’i takip etmeniz için kolay yollar

440a7affb62398cdc9df75578a6344e6Geçen gün bir yazı gördüm, ‘Facebook Hotel California gibi bir kere girdin mi geri çıkış yok’ diyordu. Bu ay yine bir takım değişiklikler yapıldı Facebook’da.  İki önemli konudan bahsetmek istiyorum. Biri bu siteyi ilgilendiriyor diğeri de hepimizin günlük hayatını.

Mor Alev’i Düzenli Olarak Takip Etmek:

Günün Melek Kartı ve diğer yazıların düzenli olarak ‘Beğenen Kullanıcılara’ gönderilmesinin Facebook tarafından engellendiğini fark ettim. Onun yerine sürekli bana reklam satmaya çalışıyorlar. Ben bu siteyi zorla herhangi birine beğendirmek derdinde olmadığım ve kişisel Facebook sayfamda gördüğüm tüm reklamlara da çok sinirlendiğim için asla böyle bir şey yapmayı düşünmüyorum. Bu siteye gelen, bu yazıları okuyanlar sadece kendi tercihleri olduğu, onları bir şeyler buraya çektiği için burada. Eğer siz arkadaşlarınızı davet ederseniz sevinirim, topluluğumuz genişler ama sonunda bu site tamamen kendi bilincimiz ve inanışlarımızla ilgili ve bence bu da özel yaşamların en özeli.

Eğer Mor Alev’i düzenli olarak Facebook’tan takip etmek istiyorsanız şu aşağıdakini yapmanız gerekiyor:

  1. Mor Alev sayfasına buraya tıklayarak girin.
  2. En üstteki resmin altında ‘Beğendin’ yazısını göreceksiniz.
  3. Bu yazının üzerine mouse’unuzu getirin ama tıklamayın. Mesajları alabilmek için şu iki seçenek kalın harflerle yazılı ve işaretli olmalı: ‘Bildirimler Al’ ve ‘Haber Kaynağında Göster’.
  4. Sonra o listede ‘Ayarlar’ seçeneğini göreceksiniz. Onu tıklayın. Burada ‘Tüm Güncellemeler’ i seçin.

Ancak yazılarımı takip etmek için tek seçenek bu değil. Bu sayfada sol taraftaki ‘Takip etmek ve her yeni yazı için kısa bir email almak için tıklayın’ yazısının altındaki butonla da abone olabilirsiniz. Sizin bilgileriniz asla ve asla bir başkası ile paylaşılmayacaktır.

Ya da Twitter hesabımla da buraya tıklayarak takip edebilirsiniz. Sayfanın üstünde ‘Takip Et’ e basarsanız tüm yazıların başlıkları size gelir ve ilginizi çekenleri okuyabilirsiniz.

Çok yakında benim şu aralar en sevdiğim sosyal site Pinterest’de de bir sayfa açacağım.

Facebook Graph Search – Özel Bilgilerinizin Herkes Tarafından Görülmesini İstemiyorsanız

Fecebook’un çıkardığı bu yeni arama motoru ile tüm mesajlarınız, beğendiğiniz resimler, şirketler ya da fikirler tamamen dünyaya açılmış vaziyete geldi. Yurtiçi ve yurtdışındaki tüm Facebook arkadaşlarım aynı çareye başvuruyorlar çünkü çocuklarının okul fotoğrafları, kendi balayı resimleri gibi özel şeyler ve sadece arkadaşlarıyla paylaşmak istedikleri tüm bilgiler şimdi ulaşılıp kullanılabilir hale geldi. Ve tek bir çaresi var, biraz uzunca bir şey, siz kendiniz yapamıyorsunuz ama arkadaşlarınız yapabiliyor. Şu aşağıdaki yazıyı kopyalayıp duvarınıza yapıştırın. Tüm yapılması gerekenler orada listeli:

Bütün arkadaşlarıma sesleniyorum. Ben şu aşağıdakini yaptım ve sizin hiçbir bilginiz benim tarafımdan paylaşılmayacak. Facebook’taki yeni ‘Graph’ arama fonksiyonu yüzünden tüm kullanıcıların ‘Gizlilik Ayarları’ yine değişti. Facebook’taki herkes (diğer ülke kullanıcıları da dahil) sizin resimlerinizi, beğendikleriniz ve yorumlarınızı görebilir. Önümüzdeki 2 hafta boyunca bu uyarıyı tekrar tekrar yazacağım. Lütfen şu aşağıdakini yaptıktan sonra bana ‘Tamam yaptım’ diye yorum yazın. İki haftanın sonunda eğer sizden mesaj almamışsam sizi ARKADAŞLIKTAN ÇIKARMAK zorunda kalacağım. Ben sizinle bağlantım bize özel kalsın istiyorum. Ailemin fotoğrafları yabancıların eline geçsin istemiyorum. Bu arkadaşlar ‘Beğen’ e bastıklarında ya da ‘Yorum’ yaptıklarında oluyor. Maalesef bunu kendimiz değiştiremiyoruz çünkü Facebook bunu böyle ayarlamış.

LÜTFEN mouse’unuzu benim adımın üzerine getirin ama tıklamayın. Bir küçük pencere belirecek. Şimdi mouse’u ‘Arkadaşlar’ yazısının üzerine yine tıklamadan getirin. Sonra ‘Ayarlar’ a mouse’ı getirin ve tıklayın, bir liste çıkacak. Şimdi ‘Önemli Gelişmeler’ ve ‘Yorumlar ve Beğenmeler’ seçeneklerinin koyu renk ve seçili olduğunu göreceksiniz. Onlara tıklayarak yanındaki işareti silin. Bunu yaparak benim arkadaşlar ve aile arasındaki aktivitelerimin halka açılmasına engel olmuş olacaksınız. Şimdi bunu kopyalayıp kendi duvarınıza yapıştırın. Ben de aynı işlemi sizin için yapacağım. Çok teşekkürler!’

Biraz uzun ama bence çok değerli bir işlem.

Mutlu ve sorunsuz bir internet hayatı dilerim. 🙂

3 comments

  1. Ben bütün arkadaşlarımı davet ettim Mor Alev çünkü senin hayatıma getirdiğin mucizaleri onlarda yaşasın istiyorum.

    Beğen

    1. Çok teşekkür ederim Alev. Facebook gizlilik ayarlarını unutma, zaten herşey bir garip oldu bugünlerde. Kimin ne yapacağı belli olmuyor!!!

      Beğen

    2. Zaten ‘Fare’ yerine Mouse yazmışım bütün yazı boyunca.. Kendime güldüm şimdi bu ne biçim Türkçe diye! Utanç verici maalesef.

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.